Follow:
Moederschap

10x anders nu ik mama ben

Ze zeggen altijd dat je leven heel erg veranderd als je moeder bent. Je leven is ineens anders ingericht, maar ook je kijk op dingen veranderd. Ik ervaar dat ook. Ik maak andere keuzes nu ik moeder ben. Het leek mij leuk om een lijstje te maken met dingen die 10x anders zijn nu ik moeder ben. Verwacht geen zwaar lijstje, maar juist een leuk en luchtig lijstje! Over mijn veranderde interesses, het shoppen voor mijn baby en meer!

Kleding voor mijzelf shoppen – kleding voor mijn dochtertje shoppen
Overal hoor en lees ik dat moeders hun geld voornamelijk aan hun kind(eren) spenderen. Ze komen zelf nog maar weinig toe aan shoppen, maar voor hun kinderen kopen ze wel hele stapels. Dat ik nooit zo’n moeder zou worden, wist ik van te voren. Ik geef zelf veel om mooie kleding en ik ben gek op shoppen, dus ik zorg er wel voor dat ik zelf ook nog regelmatig wat nieuws aan heb. Wat wel is veranderd, is dat ik eerst alle winkels en webshops af ga om te kijken of ze nog wat leuks hebben voor mijn dochtertje. Daarna kijk ik voor mezelf, of ik bestel iets online.

Beautybloggers volgen – mamavloggers volgen
Ik blog al bijna 10 jaar en zo lang volg ik ook al andere blogs. Dat waren voornamelijk beautyblogs. Ik merk dat mijn interesse is verschoven van beautyblogs naar mamavlogs. Ik lees nog maar weinig beautyblogs, maar ik kijk heel veel video’s van mamavloggers. Ik vind het leuk om te zien hoe andere mama’s met hun kinderen omgaan. Ook leer ik hiervan wat een goede bedtijd is voor een baby en wat een baby allemaal mag eten. En als er een nieuw babyproduct op de markt is, ben ik als een van de eersten op de hoogte dankzij de mamavloggers.

Lipstick – lipbalm
Ik heb jarenlang lipsticks verzameld. Ik droeg het elke dag en mijn laatje ligt echt helemaal vol met prachtige lipsticks. Nu draag ik ze nauwelijks, want ik geef Veerle heel vaak kusjes en ik wil niet dat zij onder de lipstick zit. Ik kies daarom nu altijd voor een lipbalm. Als ik eens de deur uit ga zonder baby, is dat het enige moment dat ik nog lipstick draag.

Make-up shoppen – babyspeelgoed shoppen
Ik kom altijd graag bij Kruidvat, dat is al jarenlang zo. Eerder keek ik bijna wekelijks bij de make-up afdeling, om te zien of er alweer een nieuwe collectie lag. Nu kijk ik daar helemaal niet meer naar. Ik ga nu rechtstreeks naar de speelgoed afdeling, om te kijken of er nog wat leuks voor Veerle bij zit.

Vroege diensten werken – late diensten werken
Ik vond late diensten nooit zo leuk, ik werkte liever vroege diensten. Dan kon ik ‘s avonds gezellig met mijn man op de bank zitten tv kijken. Nu Veerle er is vind ik late diensten ook heel fijn, want dan ben ik nog de hele ochtend samen met haar. ‘s Avonds gaat ze toch op tijd naar bed.

Foodfoto’s maken – foto’s van Veerle
Ik was eerder altijd veel fanatieker met mijn wekelijkse fotodagboek op de maandag. Dat komt omdat ik overal foto’s van maakte. Van dingen die ik had besteld, van wat ik dagelijks deed en vooral van de dingen die ik at. Nu vergeet ik dat gewoon. Toch maak ik wel dagelijks foto’s, maar op elke foto staat Veerle, haha!

Veel bloggen – weinig bloggen
Dat ik de laatste tijd minder tijd heb voor mijn blog, hebben jullie wel gezien. Er komen minder artikelen online. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het niet alleen de tijd is, maar ook de zin. Mijn prioriteiten liggen anders en als ik nu even een uurtje tijd heb, vouw ik nog een extra wasje op of kijk ik een vlog in plaats van dat ik met mijn eigen blog bezig ga.

Nick&Simon luisteren – K3 luisteren
Ik luisterde graag naar Nick&Simon, eigenlijk nog steeds wel, maar tegenwoordig komt er toch echt ander geluid uit de boxen hier. Mijn dochtertje is dol op muziek, ze gaat echt dansen als ze dit hoort. Ik zet voor haar K3 op, dat vindt ze helemaal leuk. En nu de Sint in het land is draai ik Monique Smit met haar Sinterklaas liedjes. En stiekem zing ik het zelf ook allemaal mee, haha!

Nooit wandelen – vaak wandelen
Wandelen deed ik nooit. Waarom zou ik? Ik pakte veel liever de auto als ik ergens heen moest. Sinds Veerle er is, pak ik maar al te graag de kinderwagen om een heel eind te lopen. Ik plan gewoon een middagje vrij om samen met Veerle heen en terug naar een winkel te lopen 2 kilometer verderop.

Direct ontbijten – laat ontbijten
Zodra ik wakker werd, moest ik altijd meteen ontbijten. Deed ik dat niet, dan kreeg ik het gevoel dat ik ging flauwvallen. Dat is ineens helemaal weg. Ik kan nu eerst Veerle in bad doen, haar aankleden en haar voorzien van een ontbijtje. Daarna kom ik zelf pas aan mijn ontbijtje toe en dat lukt prima!

Andere mama’s: wat was jouw grootste verandering?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Manon

  Leuk om te lezen. Ik hoor vaker dat vrouwen dan late dienst gaan draaien

  29/11/2017 at 20:04
 • Reply Roxanne

  Hoe dingen toch zo kunnen veranderen he. Ergens lijkt het logisch, ergens stelde je je het vooraf misschien ietsje anders voor. ‘ik word niet zo’n moeder’ 😉

  ps: misschien leuk om een dagindeling van/met Veerle te delen? 🙂

  01/12/2017 at 21:47
 • Reply ZOEVE

  Wat leuk om te zien. Ook grappig dat je nu veel lipbalm draagt in plaats van lippenstift. Nooit over nagedacht eigenlijk.

  05/12/2017 at 14:54
 • Laat een reactie achter