Follow:
Baby/kind

10x babyitems die niet nodig, maar wel handig zijn

Als je voor het eerst een baby krijgt, kun je je geld wel kwijt. Buiten de hoognodige dingen (je baby moet namelijk ergens in kunnen slapen en heeft toch echt kleertjes en luiers nodig), zijn er ook genoeg dingen te koop die het leven met een baby net iets makkelijker maken. De dingen die niet perse nodig zijn, maar die wel heel handig zijn. Dus mocht je wat geld over houden… deze babyitems zijn wel heel handig!

 1. Babyfoon met camera
  Een babyfoon met camera is een ontzettende luxe, want die dingen zijn duur. Maar wat is het stiekem fijn om die te hebben! Vooral toen Veerle net geboren was, vond ik het heel fijn om naar haar te kunnen kijken als ze sliep. Als nieuwbakken ouder vroeg ik mij namelijk de hele dag af of ze nog wel ademde. Door de babyfoon kon ik haar perfect in de gaten houden. Nu Veerle bijna 2 jaar is, moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ding nog elke dag gebruik. Ik kan precies zien wanneer ze in slaap valt en wanneer ze wakker is.
 2. Babyswing
  Een automatisch wipstoeltje is echt ideaal! Heerlijk om je baby daarin te kunnen leggen zodat je zelf de handen vrij hebt. Veerle kon er heerlijk in liggen en zelfs heel af en toe lekker in slapen. Het is een groot ding, dus je moet er wel de ruimte voor hebben. En ook dit item is niet goedkoop, maar wel echt ideaal voor als je baby wat onrustig is.
 3. Babynestje
  Een schattig babynestje is sinds enkele jaren helemaal hip. Het is een mobiele slaapplek voor de baby. Ik heb met Veerle geen babynestje gehad, omdat ik het te duur vond. Toch had ik, achteraf gezien, een babynestje best goed kunnen gebruiken. Als baby’s nog echt klein zijn, slapen ze veel beneden. Veerle sliep vaak in de box en ‘s avonds vaak op de bank naast mij. Een babynestje was dan echt wel ideaal geweest! Ook is een babynestje ideaal om mee te nemen als bedje, als je op visite gaat.
 4. Badjasje
  Wij kregen een badjasje van vrienden, met Veerle haar naam erop. Een badjas is geen item dat op de babyuitzetlijst staat, maar toch zou ik het wel aanraden. Wij hebben het badjasje ontzettend veel gebruikt vanaf een half jaar (en omdat Veerle niet heel groot is, past hij nu nog!). Ideaal om mee te nemen voor na het zwemmen. Op vakantie hebben wij deze dan ook veel gebruikt. Ook op het consultatiebureau moet je vaak even wachten, terwijl je baby alleen een luier aan heeft. Het eerste half jaar deed ik Veerle in een wikkelcape, maar toen zij daar niet meer in paste ging ik over op de badjas.
 5. Elektrische kruik
  Wij kochten een elektrische kruik, omdat mij dat wel handig leek. Geen kans op lekkage en ook lekker snel warm. In de kraamweek gebruik je een kruik constant. Daarna gebruik je een kruik alleen nog maar als je naar buiten gaat (en het buiten niet zo warm is). Uiteindelijk hebben we de kruik dus niet super veel gebruikt voor Veerle. Voor mijzelf daarentegen wel. Toen we het kochten, maar Veerle nog niet was geboren, gebruikte ik de kruik in bed. Ik had zo lekker warme voeten! Ik heb dit winter de kruik nog elke (koude) nacht gebruikt, heerlijk! Dus stiekem een goede aankoop voor jezelf! En de prijs van een elektrische kruik valt ook echt reuze mee trouwens!
 6. Geurloze luieremmer
  Aangezien een geurloze luieremmer heel prijzig is, valt het voor mij onder de lijst met ‘luxe babyitems’. Als het goedkoper was geweest, dan zou ik deze zeker op de hoognodige babyuitzetlijst hebben gezet. Want stiekem is een gewone luieremmer echt niet te doen! Wij hebben een geurloze luieremmer, maar helaas betekent dat niet dat je helemaal niets ruikt. Als de emmer dicht zit, ruik je inderdaad niks. Maar moet je het zakje vervangen; pffff dan is dat eigenlijk niet te doen! Wat een stank! Je moet je toch niet indenken dat je deze geur de hele dag ruikt, omdat je hebt bespaard op een luieremmer? Of dat je om die reden 10x per dag naar buiten moet, om naar de container te lopen?
 7. Baby autospiegel
  Niet overal te koop, dus wel even zoeken, maar wat mij betreft wel echt heel handig als je veel in de auto zit met je kleintje: een autospiegel. Aangezien je een baby achterstevoren moet vervoeren in de auto, kun je hem of haar helemaal niet zien. Voor kleine afstanden maakt dat niet zo veel uit, maar af en toe reden we wel eens grotere afstanden. Ik vond het echt niet fijn om dan een paar uren mijn baby niet te kunnen zien. Een baby autospiegel maak je vast aan de hoofdleuning van de stoel waar de autostoel met baby op staat. Op die manier kun je in die spiegel je baby zien.
 8. Buggyhaak
  Dat handig niet altijd duur hoeft te zijn, bewijst dit item. Een buggyhaak kost vaak maar tussen de 5 en 10 euro. Toch hebben wij onze buggyhaak, aan de kinderwagen, ontzettend veel gebruikt! Als we gingen shoppen, hingen we onze tassen eraan. Als ik boodschappen ging doen, kon ik er de tas aan kwijt. Helaas is onze buggyhaak inmiddels kapot gegaan, maar anders zouden we deze nog gebruiken! Het is dat ik de kinderwagen nog maar weinig gebruik, anders had ik zeker een nieuwe buggyhaak aangeschaft.
 9. Speenkoord/-ketting
  Niet iedere baby wil een speen en ook niet iedereen ouder geeft een speen. Veerle heeft tot 1 jaar overdag regelmatig een speen gehad, daarna alleen tijdens het slapen. Wij hebben verschillende speenkoorden gehad. Ik vond het een mooi item, maar daarnaast is een speenkoord echt ideaal als je kind een speen heeft. Zo verliest je baby de speen niet. Je hebt je baby waarschijnlijk heel vaak op schoot en de kans is groot dat je baby de speen vaak uitspuugt. Om dan elke keer op te staan, om die speen af te wassen, is echt niet handig. Beter is het om te voorkomen dat de speen telkens op de grond valt, door gebruik te maken van een speenkoord. Het is wel aan te raden dat een speenkoord een bepaalde afmeting heeft, zodat het niet om het nekje van je kind kan komen! En maak alleen gebruik van een speenkoord als je erbij bent en niet als je baby slaapt!
 10. Digitale babyweegschaal
  De kraamverzorgster neemt een babyweegschaal mee, daar hoef je dus niet zelf voor te zorgen. Als de kraamverzorgster weer weg gaat, kun je vaak wekelijks gebruik maken van het ‘weeguurtje’ op het consultatiebureau. Helaas was voor ons het consultatiebureau best wel een eindje weg (aan de andere kant van mijn dorp) en dat is echt heel ver lopen en best een gedoe om de auto daarvoor te pakken. Veerle spuugde ook veel dus ik was wel heel benieuwd naar haar gewicht. Op een gegeven moment heb ik dus online een digitale babyweegschaal gekocht. Zo konden we haar gewoon thuis wegen. Niks geen gedoe.
Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter