Follow:
Baby/kind, Food

5 makkelijke en lekkere gerechten voor je peuter

Veerle is een makkelijke eter, ze eet elke dag met de pot mee. Toch zijn er gerechten die er echt bovenuit springen voor haar en waarvan ze haar bord helemaal leeg eet. Om jullie wat (simpele) kook inspiratie voor peuters te geven, blog ik vandaag over haar favoriete gerechten. Alles is te maken met maximaal 2 kookpannen en 1 koekenpan.

Macaroni
Veerle is gek op pasta. Het liefst eet ze bami, maar omdat ze dit bijna wekelijks bij haar opa en oma eet, kook ik dat nauwelijks meer. Ik maak bijna wekelijks macaroni, maar wel met variatie. Ik doe dit op 2 verschillende manieren: 1) met (runder)gehakt, voorgesneden groenten en kruidenmix of 2) met paprika, hamblokjes en gezeefde tomaten met wat Italiaanse kruiden. Ik kies trouwens altijd voor volkoren pasta, omdat dat de meest gezonde keuze is.

Wortels met aardappelen
De meest favoriete groente van mijn dochter is wortel. Het liefst koop ik een zak geschrapte worteltjes uit het koelvak in de supermarkt, dat vind ik het makkelijkst. Een paar aardappelen erbij (wij zijn zelf geen echte aardappel-eters en als we aardappelen eten dan kiezen we vaak krieltjes in schil) en een stukje vlees. Vaak kies ik hier een rundersaucijs of een kippenpoot bij. Daar krijg je namelijk lekkere jus van.

Spinazie met appelmoes
Spinazie eten wij altijd lekker makkelijk uit de vriezer. Daarbij dan wat aardappelpuree en natuurlijk mag de appelmoes niet ontbreken. Hier passen verschillende soorten vlees bij, maar vissticks zijn ook heel lekker en makkelijk klaar te maken.

Soep met broodje
Soep is misschien wat onhandig eten, maar wel erg lekker. Toen Veerle 1 jaar was, gaf ik haar de soep in een drinkbeker met een rietje. Dat was de handigste manier om soep te eten. Nu ze 2 jaar is, kan ze al netjes soep met een lepel eten. Ze is gek op tomatensoep en dat is dan ook haar favoriet. Het liefst eet ze hier dan ook een stokbroodje bij.

Pannenkoeken
Tot slot nog een ongezond gerecht. Als ze mag kiezen tussen patat, pizza of pannenkoeken dan zal ze voor dat laatste gaan. We eten heel weinig pannenkoeken (eens per 3 maanden ongeveer), maar Veerle is er gek op. Toevallig aten we het vorige week nog en toen heeft ze maar liefst 3 kleine pannenkoekjes opgegeten! Als we iets ongezonds eten, zorg ik er trouwens altijd voor dat Veerle ‘s middags alvast wat groente krijgt. Een bakje met mini tomaatjes bijvoorbeeld.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter