Follow:
Zwanger

5 musthaves voor de babyuitzet

Mijn babyuitzet is compleet! Vorige week kwamen de laatste dingetjes binnen, die ik online had uitgezocht. Super gemakkelijk om online te shoppen voor je baby. Ik kan lekker warm binnen blijven zitten. Vanaf deze week heeft Plein.nl de babyweken met goede aanbiedingen! Dan kun je al je musthaves voor de babyuitzet bij elkaar zoeken! Dat deed ik dus ook en vandaag laat ik je 5 belangrijke items zien die je zeker in huis moet hebben voor de baby komt.

Als eerste heb je natuurlijk luiers nodig! Pampers is dan wel het meest bekende merk. Je kunt ook een huismerk aanschaffen, maar als de Pampers in de aanbieding zijn dan scheelt het helemaal niet zo veel qua geld. Voor net geboren baby’s, die erg klein zijn, heb je maatje 0 nodig. Aangezien mijn baby bij de laatste controle al meer dan 2,5 kg woog zal die maat te klein zijn voor mijn baby. Daarom bestelde ik een maat 1, die is voor baby’s van 2 tot 5 kg. Eigenlijk geschikt voor alle baby’s die geboren worden rond de termijn dat dit de bedoeling is. Ik heb de luiers nog niet gebruikt, aangezien mijn baby nog geboren moet worden, maar juist de navelvriendelijke uitsparing en de urine indicator lijken mij erg handig aan deze luiers! Babyplein.nl heeft nu 30% korting op Pampers maandboxen.

Net zo nodig als de pampers: billendoekjes! Dit is een pakje met doekjes voor de gevoelige huid, maar je kunt ook de gewone aanschaffen. Het is een handig pakje om op de commode te hebben staan, ik ga hem in een billendoekjes box doen. Ik heb alvast meerdere pakjes in huis liggen en er gaat er ook eentje in de luiertas! Babyplein.nl heeft nu 30% korting op Zwitsal.

Hoewel ik ga proberen om borstvoeding te geven, is het wel handig om in elk geval 1 flesje thuis te hebben. Stel je voor dat het niet (voldoende) lukt, kun je altijd (bij)voeden met kunstvoeding en dan is een flesje wel zo handig. Koop niet direct een heel starterspakket, want blijkbaar vinden niet alle baby’s alle flesjes fijn. Je moet er zelf achter zien te komen welk merk bij jouw baby past. Je kunt dan altijd nog meerdere flesjes bijkopen of overgaan op een ander merk. Ik heb nu een flesje an Difrax op voorraad en we zullen zien hoe dit gaat bevallen.

Nu heb ik nog geen baby, maar volgens mij is Sudocrem echt een fantastisch goedje! Perfect voor rode billetjes. Ik ken dit product zelf vanuit mijn stage in een verpleegtehuis en daarvan weet ik dat het goed werkte. Ik moet dit bij mijn eigen kindje nog ervaren natuurlijk, maar het lijkt mij een erg handige crème. Ik koos een mega pot, zodat ik even vooruit kan. De rest van de verzorgingsproducten had ik al binnen, alleen had ik de zinkzalf van dat merk laten staan. Het leek mij beter om de Sudocrem aan te schaffen. Je moet zelf kiezen welk merk verzorgingsproducten jij lekker vindt ruiken, je fijn vindt om te gebruiken of waar je het beste gevoel bij hebt! Babyplein.nl heeft 25% korting op Neutral.

Als laatste had ik nog 2 digitale thermometers nodig. Eentje voor de baby en eentje voor mij. Ik koos deze van Alecto, een van de goedkoopste die ik kon vinden. Het is een simpele thermometer, maar volgens mij prima geschikt.

Zo, dat was het laatste wat ik nog nodig had voor de babyuitzet. Wel allemaal belangrijke dingen! Moeders: welke musthave voor de babyuitzet kunnen jullie niet zonder?

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Reacties

 • Reply Karlien - Polished Cats

  leuk dat je heel je uitzet hebt,
  nu is het (ongeduldig) wachten op het kleintje
  zo spannend

  liefs
  Karlien

  25/01/2017 at 17:00
 • Reply Josefien

  Sudocreme is inderdaad onmisbaar en super fijn.
  Verder zweer ik bij de Dr Brown fles, vooral als je baby krampjes krijgt. Ik heb geen borstvoeding gegeven dus wat dat betreft een ander verhaal.
  Onmisbaar vond ik ook die dunne handdoekjes (weet niet meer hoe die heten?!) om je baby mee af te drogen.
  Wat luiers betreft kwam ik er op een gegeven moment achter dat je echt geen dure pampers hoeft te kopen. Sterker nog: met pampers hield die van mij het ‘s nachts niet droog en met sommige veel goedkopere merken wel!

  25/01/2017 at 19:05
 • Reply Lonneke

  Vooral Sudocreme is een must ik heb het jaren voor mijn dochtertje gebruikt. Nog steeds bij irritaties of vlekjes in het gezicht gebruik ik het.

  25/01/2017 at 20:46
 • Reply Marije Nieuwenhuis

  Hey! Leuke blog weer! Alle spullen die je hebt zijn inderdaad musthaves, je kunt niet zonder. Wat betreft luiers gewoon uitproberen wat voor jullie en de baby fijner is. Ik had in de eerste week ook pampers, die zijn niet zo stug als andere merken. Ik gebruik nu alleen big maar kruidvat luiers.

  Wat altijd handig is om alvast in huis te hebben zijn darmkramdruppels (infacol, of eigen merk kruidvat werkt ook goed), zetpillen, Luuf baby (soort Vicks) en neusspray zoutoplossing. Je zult altijd zien dat je het nodig hebt als de winkels niet open zijn (zoals wij, haha!). Niet alles kun je direct gebruiken zoals de Luuf maar het is allemaal lang houdbaar en heel handig om in huis te hebben. Verder de vit D druppels en als je borstvoeding geeft ook de vit K. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  Lekker genieten van die kleine nu nog in je buik ook al snap ik dat je niet kunt wachten hihi! Het echte werk moet nog beginnen ? Succes met de laatste loodjes, you can do this!

  26/01/2017 at 10:51
  • Reply Bertine

   Ja ik heb ook de Kruidvat luiers in huis, dus ga ze allebei proberen!
   Die darmkramdruppels heb ik nog niet eerder van gehoord, goede tip! De vitamine druppels heb ik al wel inderdaad!

   30/01/2017 at 10:20

  Laat een reactie achter