Follow:
Overig

5 tips voor een goede nachtrust bij zomerhitte

Er is een tweede hittegolf voorspeld, het houdt maar niet op met de hoge temperaturen. Heerlijk voor iedereen die vakantie heeft! Ik heb zelf nog geen vakantie, maar moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind om elke dag buiten te kunnen zijn. Soms is het alleen iets te warm en vooral ‘s nachts is dat niet zo prettig. Ik geef 5 tips voor een goede nachtrust bij hoge temperaturen! Daar komt geen ventilator in voor (want: te veel herrie) en ook geen airco (want: uitverkocht!).

1 Ramen open voor frisse lucht
Zet ‘s avonds de ramen en deuren open, zodat het kan doorwaaien in je huis. Houdt ‘s nachts ook de ramen open voor een frisse wind in je slaapkamer. Ben je bang voor muggen? Plaats dan horrengaas (voor een paar euro) tegen je raam. Laat het in de ochtend ook nog lekker doorwaaien, maar sluit rond 10.00 uur de ramen en deuren zeker weer! Doe ook de gordijnen dicht, om het zonlicht tegen te houden.

2 Verplaats je slaapplek
Momenteel zijn ze bij ons met de vloer bezig van de bovenverdieping. Onze matrassen liggen tijdelijk in de woonkamer. Daar kunnen we echt prima bivakkeren! De temperatuur beneden is heel veel lager dan boven. Ons dochtertje slaapt ook beneden nu en we merken dat ze zoveel beter slaapt! Je hoeft echt niet je hele bed te verplaatsen, alleen je matras verslepen is voldoende. Mocht je nog op zoek zijn naar een goede matras, kijk dan voor een matras bij matrasaanhuis.nl.

3 Trek je dekbed uit de hoes
Ik moet iets over mij heen hebben met slapen, dat vind ik fijn. Een dekbed is met deze temperaturen eigenlijk helemaal niet te doen, maar je kunt deze wel uit de hoes halen. Dan slaap je alleen met het dekbedovertrek en dat is ongeveer net zo dun als een laken.

4 Natte handdoek
Ik heb wel eens een koude, natte handdoek over mij heen gelegd tijdens het slapen. Het lijkt misschien erg grappig, maar het werkt fantastisch! Je lijf koelt op die manier af en zo heb je het niet warm. Een hele makkelijke en goedkope oplossing!

5 Ijskruik
In de winter gebruik ik een kruik voor warme voeten. Daarmee krijg ik het lekker warm. Waarom zou dit ook niet andersom werken? Vul een fles met water en leg deze eventjes in de vriezer. Als je gaat slapen, leg je je voeten tegen de fles aan. Heerlijk verfrissend!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Kirsty

    Fijne tips! Ik heb het idee dat de hittegolf bij ons niet eens een pauze heeft gehad, dus ik was echt verbaasd toen ze het over een “tweede” hittegolf hadden. Inmiddels ben ik wel redelijk gewend om heel warm te slapen gelukkig, alleen het inslapen is wat lastiger.

    02/08/2018 at 15:29
  • Laat een reactie achter