Follow:
Overig

5 tips voor meer sfeer in de slaapkamer

[Bron afbeelding: fotobehangen.nl]
Afgelopen zomer hebben wij op de bovenverdieping een nieuwe vloer laten leggen. Alle meubels moesten om die reden de slaapkamers uit. Dat was het moment waarop wij bedachten om onze slaapkamer te veranderen. Hoe onze slaapkamer er nu uit ziet, laat ik binnenkort nog zien, maar nu geef ik enkele tips over hoe je meer sfeer in de slaapkamer kunt creëren.

Fotobehang
Je moet ervoor zorgen dat de muren niet kaal zijn. Geef ze een likje verf in een warme kleur. Nog leuker is om te kiezen voor fotobehang. Je hebt vast zelf wel eens een foto gemaakt op je favoriete vakantiebestemming, die heel geschikt zou zijn voor fotobehang. Als ik dit bij mijzelf na ga, moet ik denken aan een prachtige foto die ik in Islamorada (Florida, Amerika) gemaakt heb. Het zou de perfecte foto zijn voor in een slaapkamer. Mocht je echt een natuurmens zijn, dan is een foto van het bos prachtig. Meer iemand van de grote stad? De grachtenpanden van Amsterdam zijn ook heel fotogeniek. Of wat dacht je van een foto van The Big Apple? New York is echt een prachtige stad en al die gebouwen zouden prachtig staan op een fotobehang!
Mocht je geen mooie eigen foto’s hebben, maar vind je een fotobehang wel heel tof? Je kunt ook kiezen uit de beeldbank, waar genoeg moois te vinden is! Er zijn verschillende formaten en materialen. Je kunt het fotobehang in één stuk krijgen (airtex), maar ook op rol (vliesbehang).

Sprei en kussens
Kleed het bed wat gezelliger aan. Kies een mooi dekbedovertrek, die goed bij de rest van de kleuren in de slaapkamer past. Met een mooie sprei erover, ziet het er netter en gezelliger uit. Een paar kussentjes bovenop het bed en het lijkt direct een stuk sfeervoller.

Dimbaar licht
Licht heb je nodig in de slaapkamer, want je wilt niet met 2 verschillende sokken de deur uit. Toch is een felle lamp in de slaapkamer niet fijn (helemaal niet als je partner wel uit kan slapen) en verre van romantisch. Zet er een dimmer op, deze speciale schakelaar zorgt ervoor dat je de felheid van de lamp kunt dimmen.

Lampjes slinger
Met een lampjes slinger zorg je ervoor dat het heel sfeervol wordt in de slaapkamer. Je kunt de lampjes slinger aan de muur hangen, maar ook over het rand van je bed (bij een boxspring) leggen. Dat staat zo gezellig! Ook is het goed voor de aanmaak van je melatonine, dat je overgaat naar minder licht voordat je gaat slapen. Zorg ervoor dat je deze lampjes slinger vanuit je bed uit kunt doen, zo hoef je niet uit je warme bed te stappen.

Luchtplantjes
Plantjes op de slaapkamer staan erg leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik juist die altijd vergeet water te geven. Laatst kwam ik erachter dat er ook luchtplantjes bestaan. Die hebben haast geen water nodig, want ze halen hun voedingsstoffen en vocht zelf uit de lucht. Daar heb ik er nu twee van op de slaapkamer staan; ideaal! Een cactus is trouwens ook een prima oplossing, die hoef je maar 1x per maand een beetje water te geven.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter