Follow:
Baby/kind

Aan deze verzekeringen moet je denken als je een kind krijgt

Je moet zoveel regelen als je een kind krijgt, van het kopen van een ledikant tot alvast inschrijven voor de opvang. Wat niet overal beschreven staat, maar minstens net zo belangrijk is, is het nagaan of je verzekeringen nog kloppen. Misschien moet je iets aanpassen of een extra verzekering afsluiten als je een kind hebt gekregen. Daar denk je waarschijnlijk niet zo snel aan, daarom ga ik in dit artikel de verzekeringen na waar je aan moet denken als je een kind krijgt.

Zorgverzekering
Een baby krijgt dezelfde (aanvullende) verzekering als de ouder, maar je moet wel binnen een korte tijd doorgeven dat je een kind hebt gekregen. Bij de ene verzekering moet dat al binnen 1 maand, terwijl het bij de andere verzekering binnen 4 maanden moet. Check dat dus zelf van te voren even en wees er op tijd bij!

Doorlopende reisverzekering
Als je regelmatig met je gezin op vakantie gaat, is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. (Ook handig als je regelmatig een tripje naar Duitsland of Belgie maakt.) Mocht je al een doorlopende reisverzekering hebben, geef dan zeker even door dat je een kind hebt gekregen. Tot 5 jaar zijn kinderen meestal gratis meeverzekerd.

Inboedelverzekering
Waarschijnlijk hoef je niets te doen met je inboedelverzekering, maar het is wel goed om daar even bij stil te staan. Je hebt de inboedel voor een bepaald bedrag verzekerd en daar zitten alle babyspullen dan ook bij in. Tenzij de waarde van de nieuwe babyspullen ervoor zorgt dat het verzekerde bedrag te laag is, dan moet je het aanpassen.

Overlijdensrisicoverzekering
Je moet er niet aan denken, maar het is wel slim er voor de tijd over na te hebben gedacht: de overlijdensrisicoverzekering. Een verzekering voor jou en je partner. Als 1 van jullie komt te overlijden, komt er een geldbedrag vrij. Dan hoeft de ander zich niet druk te maken om het geld en de woonplek. Daar zit je in geen enkele situatie op te wachten, maar al helemaal niet als je (net) een kind hebt.

Uitvaartverzekering
Nog zo eentje waar je helemaal niet aan moet denken, maar wat wel belangrijk is; Een uitvaartverzekering. Als je zelf al een uitvaartverzekering hebt, ga dan na of je kind gratis wordt meeverzekerd. Vaak is dit wel het geval, maar moet je je kind nog wel zelf aanmelden na de geboorte.

Aansprakelijkheidsverzekering
Je pasgeboren baby zal vast nog niet iets stuk maken van een ander, maar voor de zekerheid kun je ook maar beter vast een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Het is sowieso handig om dit als gezin te hebben, want als volwassene kan je ook per ongeluk iets stuk maken van een ander. Mocht je dit voor jezelf al hebben; kijk dan even of je gezinsdekking hebt. In dat geval is je kind al direct meeverzekerd.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter