Follow:
Overig

Bestellen in het buitenland

Heel af en toe bestel ik iets uit het buitenland. In het buitenland kun je dingen bestellen die in Nederland niet verkrijgbaar zijn of het wordt een stuk goedkoper aangeboden dan in Nederland. Dit kan zeker enkele tientjes schelen! Maar is goedkoop in dat geval duurkoop? Want hoe weet je nu zeker of je je bestelling wel echt binnen krijgt? Ik geef enkele tips, vanuit mijn eigen ervaringen, waarmee je veilig online in het buitenland kunt bestellen.

Waarschijnlijk doe je al regelmatig een bestelling die uit het buitenland komt, maar heb je dat niet door. Veel grote webshops hebben het internationaal aangepakt en hebben een prachtige Nederlandse webshop. Alles wat je bij Zalando besteld, komt namelijk uit Duitsland. Nu is dit een hele bekende site en weet je zeker dat je goed zit als je hier wat besteld. Maar wat als de webshop je niet bekend is?

 1. Kijk of je een adres en contactgegevens op de website kunt vinden. Websites die dit niet online hebben staan, zijn vaak niet te vertrouwen.
 2. Kijk of de webshop ‘Dutch proof’ is. Of je hem in een Nederlandse versie kunt zetten of in elk geval op ‘Euro’ kunt instellen.
 3. Kijk of het mogelijk is dat ze naar Nederland verzenden en wat de prijs is hiervoor. Vaak is dit wel duurder dan de €4 tot 7 euro die wij kennen, maar dat is ook logisch als het verder weg moet komen. Als je op de website niet kunt vinden of ze naar Nederland/Europa verzenden, bestel er dan niet, want dan is de kans groot dat dit dus niet kan.
 4. Als je kleding of schoenen uit het buitenland wilt bestellen, kijk dan ook direct even hoe het met retourneren zit. Kun je het retourneren en wat zijn de kosten hiervan? Je wilt namelijk niet je kleding verplicht moeten houden, omdat de retourkosten veel te hoog zijn.
 5. Zoek allereerst op Google ‘Bestelling naam webshop‘. Vaak kom je dan op een Nederlandse review pagina of op een blog terecht van iemand die al voor jou een bestelling heeft geplaatst op deze webshop, vanuit Nederland. Op deze manier kun je nagaan of het product echt aan kwam en soms ook hoe lang de levertijd was. Kun je niets vinden? Google vervolgens op ‘Review naam webshop‘. Dan pakt hij ook de Engelse resultaten. Je krijgt dan zeer waarschijnlijk een reviewsite of een buitenlandse blog van iemand die een bestelling heeft gedaan. Op deze manier weet je dat de webshop echt levert, maar weet je helaas niet hoe het met de levertijd naar Nederland zit. Krijg je geen enkel resultaat? Neem dan de gok niet en bestel niets bij die webshop!
 6. Probeer te betalen met Paypal. Dit zal niet altijd gaan, want een buitenlandse site wil ook zeker weten dat ze het geld echt kunnen houden. Als het wel kan, kies dan voor deze optie. Met Paypal ben je beschermd en kun je je geld terug krijgen als je niets geleverd hebt gekregen. Hoe dit precies werkt weet ik niet, want ik heb altijd netjes mijn buitenlandse bestellingen binnen gekregen.
 7. Binnen de EU is er vrij verkeer van goederen en maakt het dus niet uit voor hoeveel geld je besteld. Buiten de EU krijg je te maken met invoerrechten. Als je een bestelling doet van minder dan €22,-, hoef je niets te betalen. Als je een bestelling tussen de €22,- en €150,- doet, betaal je alleen 21% BTW. Als je een bestelling doet van meer dan €150,-, betaal je ook douanekosten. Deze verschillen nogal en moet je aan de deur betalen. Achteraf kan je dan nog voor een verrassing komen te staan. Erg jammer als je spullen dan toch nog een heel stuk duurder blijken te zijn.

Je moet dus goed opletten, maar het kan echt wel lonen om in het buitenland te bestellen. Even twee voorbeelden van mijn bestellingen afgelopen maand:

 • Ik bestelde bij Beautybay.com een Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade voor €17,20. Op Douglas.nl kost ditzelfde product €29,95 en is de verzending gratis. Vanaf €20,- zijn de verzendkosten gratis op Beautybay.com en daarom bestelde ik er een Gerard Cosmetics Hydra Matte Liquid Lipstick bij voor €11,50. Deze kost op Themakeupspot.nl €20,- + €3,95 verzendkosten. Als ik deze 2 producten in Nederland had besteld, was ik in totaal €53,90 kwijt geweest. Door het in het buitenland te bestellen, was ik €28,70 kwijt. Dat is bijna de helft, wat een verschil he?! Het enige nadeel is dat ik een week op mijn pakketje heb moeten wachten en ik het via de Nederlandse webshops de volgende dag al in huis had kunnen hebben.
 • Ik had een hele gave krultang van Diva gezien op de webshop van Johnbeerens.com (een Nederlandse webshop). De krultang kost daar €84,95. De verzendkosten zijn gratis. Ik zocht diezelfde krultang op via Google en ik kwam uit op de Duitse webshop Beautycenter-24.de, waar precies diezelfde krultang slechts €54,95 kostte. De verzendkosten naar Europa waren dan wel €10,90, maar dat maakt nog een totaal van €65,85. Daarmee heb ik €19,10 bespaard. Bij deze webshop heb ik 4 dagen moeten wachten, waarvan 2 dagen in het weekend vielen. Dus waren het slechts 2 werkdagen, super snel dus!
Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

7 Reacties

 • Reply Jorinda

  Wat een handige tips , erg fijn artikel =)
  Liefs Jorinda

  10/02/2016 at 07:36
 • Reply Liess

  Ik bestel ook regelmatig in t buitenland en ook vaak van apps zoals wish of mama.

  Mijn trouwjurk komt ook uit China en kreeg daar een mail van dat ik via een ideal link 45 euro ofzo moest betalen als invoerkosten, daarna werd ie pas doorgelaten.
  Verder geen kosten aan de deur.

  10/02/2016 at 10:43
 • Reply Cindy H

  Handige tips. Bestel regelmatig en pas 1 nare ervaring bij lightinthebox. Favoriet is echt BornPrettyStore, veilig, vertrouwd en fijne kwaliteit.

  10/02/2016 at 14:23
 • Reply Kirsty

  Fijne tips! Ik bestel graag bij buitenlandse webshops, maar het wel liefst als ze binnen Europa zitten. Heel af en toe wil ik nog wel eens bij de Amerikaanse Sephora bestellen, maar door de extra koste wordt het toch minder voordelig om dat te doen.

  10/02/2016 at 19:46
 • Reply Heidi

  Wat een leuke artikel is het.
  Leuke tips zijn het meid.

  10/02/2016 at 21:24
 • Reply Nicole

  Fijne tips! Ik bestel ook vaker in het buitenland en heb gelukkig nog geen invoerkosten moeten betalen.

  12/02/2016 at 15:27
 • Reply Roxanne

  Fijne tips! En je hebt zelf ook mooi geld bespaard! 🙂

  13/02/2016 at 00:07
 • Laat een reactie achter