Follow:
Baby/kind

BORA: baby’s eerste knuffelboekje

Sinds eind februari van dit jaar verscheen de nieuwe baby- en peuterlijn BORA bij uitgeverij Ploegsma. Een mooie lijn met 6 verschillende producten, allemaal met de leukste dierenvriendjes. Helemaal leuk is dat deze zijn geïllustreerd door de Nederlandse Deborah van de Leijgraaf. Ik ontving een zwart-wit knuffelboekje, ideaal voor onze baby die over een paar weken geboren wordt.

Er zijn 2 zwart-wit knuffelboekjes. Ik heb altijd gedacht dat kleurtjes het meest aantrekkelijk waren voor een baby, maar het schijnt zo te zijn dat zwart-wit een goed contrast is dat een baby zijn aandacht het meest zal trekken. Stiekem vind ik dit zwart-witte knuffelboekje zelf ook echt heel stoer!

De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled karton en dus milieuvriendelijk. Het doosje ziet er echt heel mooi uit en past heel goed bij het boekje.

Ik koos voor ‘In het water’, de andere variant heet ‘In de dierentuin’.

Een hele vriendelijke inktvis staart me aan. De diertjes in dit boekje zijn allemaal heel schattig geïllustreerd. Zelfs de krokodil kijkt lief. Het is echt een leuk boekje met prachtige dierenvriendjes.

De bladzijden zijn dus om en om wit en zwart. Dat maakt de dieren wel heel duidelijk. Het boekje is gemaakt van 100% katoen en dus ook heerlijk zacht in de handen. Het boekje kan gewassen worden; wat ook wel zo fijn is.

Er zit een heel klein beetje kleur aan het boekje: namelijk de gekleurde labeltjes aan de randen. De kleuren zijn unisex en daarom is het boekje voor zowel jongens als meisjes geschikt. Het is een erg schattig boekje, mijn dochtertje van 3 jaar loopt er al mee weg.

Dit boekje is een ideaal kraamcadeau en kost €13,50. Wil je in deze coronatijd niet op kraamvisite gaan, maar wel een cadeautje opsturen? Als je dit boekje openvouwt kun je het in een grote envelop versturen.

BORA heeft ook nog een katoenen knisperboekje, die overigens wel in kleur is. Net als het katoenen boekje met bijtring. Die is geschikt voor de iets oudere baby. Voor de peuters zijn er 2 stevige kartonnen boekjes: in het boekje ‘kleine muis’ zit een uitklapbare groeimeter en met het boekje ‘1,2… tel je mee?’ kan je peuter leren tellen. Voor meer informatie over deze leuke baby- en peuterboekjes kijk je op http://www.kinderboeken.nl/bora. Daar zie je ook de verkooppunten (o.a. Bol.com).

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tineke

    Zulk soort boekjes zijn altijd wel een ding die je moet hebben voor een baby, deze is wel heel leuk.

    29/05/2020 at 07:18
  • Laat een reactie achter