Follow:
Baby/kind

Cadeau ideeën voor 1 jarige

Het is inmiddels alweer 2,5 maand geleden dat Veerle 1 jaar werd. Al sinds dat ze 10 maanden oud was, ging ik op zoek naar cadeau ideeën voor haar 1e verjaardag. Wij wilden namelijk een leuk cadeau kopen voor haar 1e verjaardag en ook leek het mij handig als we de rest van de familie onze wensen konden laten weten. Voor iedereen die ook nog op zoek is naar een cadeau voor een eerste verjaardag, deel ik graag de cadeaus die Veerle heeft gekregen (en nog meer tips).

Dit was ons cadeau voor Veerle: een Wheelybug. Dat is een soort loopauto, alleen dan een schattig diertje. Wij kozen voor de muis. Er zijn 2 verschillende leeftijdsvarianten, wij kochten die van 1 tot 3 jaar, zodat ze er al snel wat aan zou hebben. Ze vindt de Wheelybug heel erg leuk. Ze duwt het beestje de hele kamer door! Wij zetten haar er ook regelmatig op en dan duwen we haar, dan lacht ze echt heel hard. Sinds een paar dagen kan ze heel voorzichtig zelf vooruit komen op de Wheelybug. Zo schattig! Wij hebben de Wheelybug online gekocht.

Ze kreeg ook een prachtig hobbelpaard, die je kunt zien op de bovenste foto. Ook een mooi cadeau! Veerle is er vanaf het begin al gek op, ze kon direct al zelf heen en weer schommelen. Het is ook nog eens een cadeau dat mooi staat in de woonkamer en dat is met veel speelgoed namelijk niet het geval. Hobbelpaarden zijn vrij prijzig, maar je kunt er ook eentje tweedehands kopen en dan zelf verven.

Zoef Zoef dieren is ook echt een geweldig cadeau, waar ze lang wat aan hebben. Het is namelijk geschikt voor 1 tot 5 jaar. Veerle kreeg dit boomhuis, wat een leuk ding! Je kunt de Zoef Zoef dieren er vanaf laten rijden en ze heeft gewoon al door hoe dit moet! Je kunt de dieren ook op verschillende plekken neerzetten en dan zeggen ze allemaal iets anders. Deze optie zal ze pas begrijpen als ze wat ouder is. Ook zit er een vormenstoof bovenin het boomhuis, daar probeert ze ook al de juiste vormen in te doen.

Het leuke aan Zoef Zoef dieren is dat je verschillende speelsets kunt kopen. Je kunt ook de Zoef Zoef dieren los kopen. Dit boomhuis is bijvoorbeeld een groot cadeau, maar je kunt ook losse Zoef Zoef dieren vragen aan de visite. Die zijn heel betaalbaar.

Blokken doen het ook altijd goed. Veerle vindt het geweldig om dingen in en uit te pakken. Ze speelt echt dagelijks met deze blokken van Woezel en Pip. Verder heeft Veerle ook houten speelgoed van HEMA gekregen, die hebben zulke leuke dingen! Zo kreeg ze houten lipsticks, maar ook houten bordjes met gebakjes. Boeken zijn ook een super leuk cadeau om te vragen. Het Dikke Dik flapjesboek was echt een goed cadeau voor Veerle, ze kijkt heel graag wat er achter die flapjes zit. Ook heeft ze Nijntje boekjes gekregen, die doen het altijd goed. Woezel en Pip verstoppertje spelen heeft ze ook gekregen, maar dat snapt ze nog niet. Die ligt dus nog boven in de kast en daar kan ze hopelijk later dit jaar mee spelen.

Nog meer cadeau ideeen:
– loopwagen. Als het kind rond 1 jaar nog niet los kan lopen, is een loopauto een heel goed idee. Wij hadden er al eentje en daar loopt ze nu de hele kamer mee rond.
– zandbak/watertafel. Als het kind in de lente of zomer jarig is, kun je ontzettend veel zomerse cadeaus geven. Een zandbak is erg leuk en ook met een watertafel kunnen ze zich uren vermaken. Veerle was in februari jarig en toen hadden de winkels nog geen zomerspeelgoed helaas.
– stoffen stoeltje. Ik heb laatst een stoffen stoeltje voor Veerle gehaald en ze is er helemaal weg van. Ze probeert er nu telkens zelf op te klimmen en ze heeft de grootste lol als dat niet lukt.
– ballenbaan. Veerle is gek op het spelen met ballen. Ze heeft voor haar verjaardag ook nog de ‘Lanceer & leer ballenbaan’ gekregen. Ook echt heel leuk!
– vingerverf. Knutselen kunnen kleintjes op deze leeftijd nog niet, maar vingerverven wel!
– driewieler met duwstang. Ik heb voor Veerle een driewieler met duwstang gewonnen van Little Tikes, dus we hoefden dat niet te vragen voor haar verjaardag. Toch is dit echt een cadeau wat super leuk zou zijn. De fiets is geschikt vanaf 9 maanden tot 3 jaar. Aan het begin kun je je kind duwen en daarna kan het zelf sturen en uiteindelijk kan het zelf fietsen. Echt een meegroei fiets dus!
– ballenbak. Een ballenbak vinden kleine kindjes ook geweldig. Wij hebben laatst een Bumba ballenbak voor haar gekocht. Ook heel leuk om buiten neer te zetten.
– tipi tent. Al meer dan een half jaar terug kocht ik al een tipi tent voor Veerle, omdat het een koopje was. Nu ze nog niet uit zichzelf kan staan en zich overal aan optrekt, vind ik het nog niet handig om hem neer te zetten. Als ze straks kan lopen zet ik de tipi tent op en dan maak ik er een gezellig hoekje voor haar.
– rugtasje. Nu ze ouder wordt sleep ik minder spullen mee dan toen ze een baby was. Als ik een middagje weg ga met Veerle, kan ik het nu af met een rugtasje. Dat is ook een leuk budget cadeau.
– pyjama/zwempak. Ben je meer van de praktische cadeaus? Je kunt ook een pyjama vragen! Wij hebben een zwempakje gevraagd voor Veerle haar verjaardag. Ook erg leuk!
– piano. Een piano is geweldig, lekker drukken op de toetsen en ondertussen mooie klanken horen. Geweldig voor die kleintjes!

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie gegeven voor een cadeau wat je een 1 jarige kunt geven. Mocht je zelf nog een leuke aanvulling hebben: laat het weten in de reacties.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Jamey

  Oh handig! Mijn neefje word bijna 1!

  02/05/2018 at 17:31
 • Reply Rachel

  Ahw wat super lief

  03/05/2018 at 23:15
 • Laat een reactie achter