Follow:
Dagje uit

Dagje uit: Het Land van Jan Klaassen

Afgelopen weekend was ik met mijn moeder en met Veerle bij Het Land van Jan Klaassen. Een idee van mijn moeder. Ik had er wel eens van gehoord, want er gaan volgens mij vaak schoolreisjes naar toe, maar ik had zelf geen herinneringen aan het park. Na een kijkje te hebben genomen op hun website, besloten we erheen te rijden. We hebben een ontzettend leuke dag gehad en Veerle heeft er heerlijk gespeeld!

Het Land van Jan Klaassen zit in de plaats Braamt, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Het ligt dichtbij Doetichem en voor wie dat niet kent: het ligt op de kaart rechts van Arnhem. Op de website staat dat het een pretpark is met buiten 30.000 m2 en binnen 2000m2.

Aangezien wij afgelopen zaterdag gingen, en het een graad of 26 was, hebben we niet veel van de binnenspeeltuin gezien. Daar kan ik niet zo veel over vertellen dus. Ze hebben veel verschillende klimtoestellen, een trein en zelfs auto’s die hoog op een rails rijden.

Over het buitenpark ben ik heel enthousiast, want daar hebben wij ons uren vermaakt afgelopen zaterdag. Echt een pretpark zou ik het zelf niet noemen trouwens, maar meer een park vol met speeltuinen. Er is wel een hele grote glijbaan, zo’n eentje waar je met een matje van af moet. Die is echt heel gaaf! Verder zijn er vooral veel grote speeltuinen met toestellen voor zowel hele kleine kinderen als iets grotere kinderen. Er zijn ook springkussens, een trampoline en fietsjes.

Er zijn ook prachtige grote houten toestellen, waar kinderen kunnen spelen door hun eigen fantasie te gebruiken. Vooral als ze met meerdere kinderen zijn, kunnen ze spelen in het grote, houten piratenschip of roze kasteel. Geweldig! Er is een treintje, een doolhof en een groot ganzenbord.

Je kunt het park heel mooi in een cirkel rond lopen. Elke keer kom je weer iets anders tegen. Van een hele normale speeltuin tot de mega glijbaan, maar ook een springkussen en nog veel meer. In het midden is ook nog een grote speeltuin met daarbij echte lounge plekken met kussens en schaduwdoeken.

Er is een waterspeeltuin, die er prachtig uit ziet met al die grote huizen. Door op een knop te drukken, komt er overal water uit. Heerlijk om je kind in te laten spelen met mooi weer. De grond is gemaakt van speciale matten met grip, zodat ze niet uitglijden. Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer en konden we genieten van dit waterspektakel, maar ik besef mij dat dit normaal gesproken meer iets is voor de zomer en niet voor de herfst(vakantie).

Het Land van Jan Klaassen is voor kinderen t/m 9 jaar. Veerle is 1,5 jaar en er was ontzettend veel wat zij kon doen in het park. Ze heeft het heel erg leuk gehad en heeft bijna overal wel op of in gezeten. Als je kinderen wat ouder zijn, kun je ze zelf lekker hun gang laten gaan. Natuurlijk is een bezoekje aan Het Land van Jan Klaassen niet compleet als je niet bij de poppenkast van Jan Klaassen hebt gezeten. Veerle vond het begin erg interessant, maar toen er een bijzondere pop in beeld kwam, vond ze het niet meer zo leuk. We hebben toen snel de zaal verlaten.

Mocht het weer een beetje mee zitten en mocht je nog een leuk uitje zoeken dan is Het Land van Jan Klaassen zeker een leuk idee! Wij waren er pas rond 12 uur en om 17 uur ging het park sluiten. We hebben ons de hele middag vermaakt en hadden voor ons gevoel tijd te kort. We waren in deze tijd net klaar met het buitenste rondje en dan hebben we nog helemaal niet in het treintje gezeten, de voorstellingen (poppenkast) dus niet gezien en ook niet in de binnenspeeltuin geweest. Je kunt je dus zeker wel de hele dag vermaken hier!

Ook belangrijk is dat het geen duur park is. De entree voor een kind tot 2 jaar is gratis en vanaf 2 jaar betaal je €11,50. Online zijn ook actie tickets te vinden. Ze hebben in het park ook smulpakketten en voor een paar euro heb je dan patat met ranja en een ijsje (ook uit te breiden met een snack). Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen en nuttigen in het park! Parkeren kost €5,-.

Ze hebben een grote baby verschoon ruimte met natuurlijk een aankleedkussen, maar ook een magnetron en een wasmachine. Er schijnt ook een slaapkamer te zijn met bedjes, voor als je kindje nog een middagdutje nodig heeft. Dat laatste ben ik niet spontaan tegen gekomen (en ik heb er ook niet naar gezocht), maar het is wel duidelijk dat dit park echt gericht is op gezinnen met jonge kinderen.

We hebben een super leuke dag gehad en ik ga hier zeker nog eens naar terug!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter