Follow:
Baby/kind

De 3 favoriete boekjes van onze dreumes

De Kinderboekenweek is bijna voorbij, maar het leek mij leuk om op de valreep nog te schrijven over de 3 favoriete boekjes van mijn dochtertje. Ze is heel druk met praten en kletst de hele dag door. Ik verbaas mij regelmatig over de woorden die ze al kent. Het lezen van boekjes draagt ook bij aan de ontwikkeling van het praten en hierdoor heeft ze ook al veel woordjes geleerd.

Op nummer 1 staat absoluut het boekje van Bumba, met de flapjes: Bumba magische wonderboek. Boeken met flapjes zijn al een hele tijd een succes bij Veerle en sinds kort is ze helemaal Bumba fan. Je snapt nu vast waarom dit boekje op nummer 1 staat. Ze vraagt vaak aan ons of wij dit voor willen lezen, maar ze kan zelf ook heerlijk bladeren in dit boekje.
Nou vind ik zelf dit boekje niet heel fantastisch. De flapjes zijn leuk, maar het verhaal zelf heeft geen meerwaarde vind ik. Als je het al een verhaal kunt noemen. We kochten dit boekje bij een speelgoedwinkel op Texel, toen het begon te regenen en we toch wat moesten doen. Inmiddels heb ik meer van dit soort boekjes gezien en die hebben wel een verhaal!
De prijs was €6,99.

Op nummer 2 staat ‘Mijn eerste 100 woorden flapjesboek’. Ja inderdaad, weer een flapjesboek. Het is een groot, maar dun boek met ontzettend veel vrolijke kleuren. Er staan allemaal woorden in die ze als eerste leren. Het is heel leuk om samen met Veerle dit boekje te lezen en steeds wat aan te wijzen. Ze weet al zoveel woorden uit dit boek! En de dingen ze nog niet weet, kan ze op deze manier leren. Ze pakt dit boek vaak zelf uit de kast. Het zal vast door de vrolijke kleuren en leuke flapjes komen. Ook is ze erg trots dat ze ons zoveel kan vertellen.
Ik vind dit boek zelf ook erg leuk. Aan het begin vond ze vooral de flapjes interessant, maar nu kijkt ze heel bewust naar de plaatjes. Ik weet zeker dat ze veel woorden heeft geleerd van dit boek.
Dit boek kost €9,99.

Op nummer 3 staat ‘Mijn dubbeldik woordenboek’. Wij hebben de ‘woordjes’ variant, maar er bestaan meer variaties zoals boerderij, kleuren, tellen, etc. Vooral de dieren in deze boekjes vindt ze erg leuk. Ze weet er al veel te benoemen en het bijpassende geluid komt er altijd zo schattig uit. Dit boekje vindt ze ook heerlijk om alleen te lezen. De bladzijden zijn dik en dus gaat het omslaan erg gemakkelijk.
Ik vind het zelf ook heel leuk om dit boekje samen met haar door te bladeren. Ik vraag haar dan hoe het dier heet en welk geluid het maakt. Ik geniet echt van die schattige klanken die lijken op ‘miauw’ en ‘waf waf’.
Dit boekje kostte volgens mij nog geen €2,- en kocht ik bij de grote winkel met een A ;).

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tineke

    Van die woordenboeken zijn altijd heel leuk. Hier is Dikkie Dik favoriet, boekjes met flapjes doen het ook altijd goed.

    12/10/2018 at 07:48
  • Laat een reactie achter