Follow:
Baby/kind

De nieuwe speelplek in onze woonkamer

Veerle is nu 11 maanden oud en ze kan zelf echt heel mooi spelen. Tijd om een speelhoek voor haar te creëren in onze woonkamer. Echt een hoek hebben we niet, maar onze kamer is groot genoeg om een deel van de ruimte te gebruiken als speelplek. We wilden het niet te kinderlijk maken, maar zelf ook nog de gezelligheid houden in onze woonkamer. Ik vind zelf dat we er echt wat leuks van hebben gemaakt!

Dit is het geworden! Een hele muur met veel ruimte ervoor als speelplek. De deur rechts gaat naar de keuken en de deur links naar de hal. Links (niet op de foto) is onze zithoek met bank en tv. De grote kast die je rechts ziet staan, stond eerst tegen de muur aan waar we nu 3 planken op hebben gehangen. De planken komen van Ikea en zijn echt groot, maar liefst 190 cm breed. We wilden wat gezelligheid creëren in onze huiskamer en tegelijkertijd ruimte voor een speelplek maken. Vandaar dat we deze planken hebben opgehangen, zodat we er allemaal leuke dingen op konden zetten. Daaronder is genoeg ruimte om te spelen. Mocht Veerle ouder worden, dan kunnen we er ook een keukentje onder zetten, een tafeltje en stoeltje bij plaatsen en nog veel meer! Ze kan nu nog niet staan dus die plant staat daar nog veilig, maar die zal op den duur ook verplaatst moeten worden. Er zijn nog mogelijkheden genoeg dus.

Voor nu zijn dit de dingen waar ze voornamelijk mee speelt. Ze is gek op haar loopauto! Ook de mat met getallen vindt ze geweldig. Ik had het gekocht, zodat ze niet op de grond hoef te zitten, maar ze vindt het ook erg leuk om alles los te trekken. Daarnaast staat haar speelgoedkist. Die kochten we een tijdje geleden al, toen de boxzak te klein werd voor al het speelgoed dat ze heeft. Die speelgoedkist kochten we trouwens bij de Gamma.

De rest van de kamer heeft ze op deze manier ook tot haar beschikking, ze kan met de bal een heel stuk rollen. Als ze straks een keer begint te lopen, heeft ze ook nog mooi de ruimte. Dat is het voordeel van onze woonkamer.

Ik zal nog even vertellen waar ik de items van heb, die op de planken staan. Voor nu is dit wat erop staat, maar als ik nog eens wat anders leuks tegen kom dan kan ik ook zo wat wisselen. Ik begin met de bovenste plank:
Vaas – geen idee, had ik al
& teken – Blokker (2 jaar oud)
Spiegel huisje tekst – Kwantum (2 jaar oud)
Decoratie schedel – Leen Bakker (nieuw)
Pijl circusverlichting – Leen Bakker (nieuw)

Onderste plank:
Roze vaas – ooit gekregen / Bloem – Ikea (nieuw)
Koffie en ijs borden – Ikea (nieuw)
& teken circusverlichting – Jysk (nieuw)
Eiffeltoren – souvenir Parijs (had ik al)
Fotolijst met tekst – Jysk (nieuw)
Draadlamp – Action (nieuw)

Middelste plank:
Bord tipi tent – Leen Bakker (nieuw)
Houten blokjes Love – Jysk (nieuw)
Klok – Kringloopwinkel
Cactus – Ikea (had ik al)
Lightbox – ooit gekregen
Roze grote vaas – Leen bakker (nieuw)

En als het ‘s avonds donker is en Veerle ligt in bed, dan is het door al die lampjes een hele gezellige muur! Zowel wij als Veerle zijn echt blij met deze speelplek!

Heeft jullie kindje(s) een speelplek in de woonkamer?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Laura | I scream beauty

  Leuke plek hebben jullie er van gemaakt zo!

  15/01/2018 at 16:47
 • Reply Melanie Nijhuis

  Leuk! Naud heeft dat loopkarretje ook, hij vind het vooral heel leuk om het omver te gooien Haha.

  16/01/2018 at 16:26
 • Laat een reactie achter