Follow:
Baby/kind, Overig

De tuin kidsproof maken

Het is echt heerlijk weer en dat betekent dat ik lekker veel buiten te vinden ben. Veerle vindt het ook heerlijk om buiten te spelen, het liefst met haar watertafel. Onze tuin was alleen nog niet helemaal kidsproof en dus kon ik Veerle niet alleen buiten laten spelen. Inmiddels is onze tuin helemaal kidsproof en dat geeft zowel haar als mij meer vrijheid. Ik geef tips over hoe je een tuin kidsproof maakt!

Schutting
Zorg er als eerste voor dat je kind geen kant op kan. Wij hebben zelf een schutting met daarin een poort, zodat Veerle zelf niet weg kan uit de tuin. Een hek kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat je kindje de poort of het hek niet zelf kan openen. Ik vind het voor mijzelf ook fijn dat onze tuin volledig afgesloten is. Dan kan ik rustig in mijn luxe hangmat chillen of in bikini in het kinderbadje, zonder dat de hele buurt dat ziet.

Schaduw
Het creëren van schaduw is ontzettend belangrijk. Het is voor je kindje prettiger om in de schaduw te spelen dan in de volle zon en bovendien is de zon ook helemaal niet goed. Hoe groter je tuin, hoe moeilijker het is om schaduw te creëren. Misschien kun je bomen planten in je tuin, die geven veel schaduw. Een parasol kan ook een goede optie zijn. Wij hebben inmiddels 2 parasols. We hadden er al eentje bij de loungeset, maar boven onze eettafel buiten wilden wij er ook graag eentje. Het is namelijk prettiger om in de schaduw te kunnen eten. ‘s Avonds piepte de zon steeds onder ons zonnescherm door. Vandaar dat wij op zoek gingen naar een extra parasol. Om toch in de schaduw te kunnen zitten, moesten we kiezen uit de knik parasols of zweefparasols. Aangezien onze tafel een gat in het midden heeft, speciaal voor een parasol, zijn wij voor de eerste optie gegaan. In een smalle tuin kan een schaduwdoek ook ideaal zijn.

Speelgoed voor buiten
Sinds vorige week hebben wij een speelhuisje in de tuin. Wij hebben deze tweedehands gekocht. Veerle vindt het fantastisch! Ze heeft haar eigen plekje in de tuin en deze zorgt er ook nog eens voor dat ze uit de zon kan spelen. Al het speelgoed voor buiten doen wij ‘s avonds in dit huisje, op die manier is het ook nog eens netjes opgeruimd. Een glijbaan voor buiten staat nog op mijn wensenlijstje. Erg leuk als kinderen een eigen plekje hebben om te spelen buiten.

Veilige vijver
Wij hebben een vijver in de tuin en dat was toch wel de grootste reden dat ik Veerle niet alleen buiten liet. Wij hebben een heel mooi vijver rooster besteld en die is inmiddels binnen! We hebben er lang op moeten wachten, maar ik ben er heel blij mee! Super fijn dat ik Veerle nu met een gerust hart alleen buiten kan laten spelen. Daarnaast ben ik blij dat wij voor een mooi design hebben gekozen, zodat het ook nog eens mooi staat.

Ik ben blij dat onze tuin nu eindelijk kidsproof is. Veerle begint namelijk van alles uit te vinden en overal op te klimmen. Dankzij bovenstaande aanpassingen kan ik haar nu lekker buiten laten spelen en zelf rustig even naar binnen lopen om een ijsje op te halen.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter