Follow:
Beauty

Deze foundation geeft mij een instagram filter effect!

Laatst was er in het nieuws dat social media filters leiden tot meer plastische chirurgie. We willen allemaal zo perfect mogelijk op de foto met het liefst een mooi filtertje eroverheen. Daar is iets van te vinden natuurlijk, maar zelf plaats ik ook alleen foto’s waarvan ik vind dat ik er leuk op sta. Plastische chirurgie vind ik echt te ver gaan. Met een goede foundation kun je ook voor zorgen dat je er stralend uit ziet! Dat insta filter effect is namelijk precies wat mijn nieuwe foundation mij geeft!

Op zoek gaan naar de juiste kleur foundation was altijd erg lastig voor mij. Jarenlang was van de meeste merken de lichtste kleur foundation nog te donker voor mij. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. Zeker deze zomer ben ik wat bruiner in mijn gezicht dan anders. Toen ik online de Revlon Colorstay foundation zag, gokte ik dat niet de lichtste kleur, maar die daarna komt, het beste bij mij zou passen. Kleur 150 buff/chamois dus. Best spannend, om een foundation online uit te zoeken!

De foundation komt in een rond, glazen potje. Niet heel anders dan zoals ik een foundation ken. Helemaal prima, dat wel. Er zit 30 ml in het potje, wat aardig standaard is. Er zit een plastic dop op en het valt mij op dat de dop echt ‘klikt’ als je hem erop doet. De dop zit dus echt goed vast en gaat er niet zomaar af. Heel fijn!

Er zit een zwart pompje op, die het prima doet. Met 1 pompje had ik precies genoeg om 1 laag aan te brengen op mijn gezicht.

Links zie je een foto van mij zonder enige make-up. Rechts zie je een foto van mij met de Revlon colorstay foundation. Zoals je ziet scheen de zon iets meer bij het maken van de rechter foto, waardoor er iets kleurverschil is (en ik mijn ogen wat meer samenknijp). Toch hoop ik dat je het effect van de foundation goed kunt zien. Ik heb hier 2 laagjes foundation op. De foundation heeft namelijk een lichte dekking. Hierdoor zie je mijn sproetjes nog wel door de foundation heen komen. Dat vind ik helemaal prima overigens. Als ik geen last heb van oneffenheden, kan deze foundation prima met 1 laagje. Op het moment dat deze foto’s zijn genomen, had ik wel een aantal opkomende puistjes. Ik had daarom 2 laagjes foundation nodig om dit te verdoezelen. Gelukkig blijft de foundation er, ondanks 2 laagjes, heel naturel uit zien!

Hier weer hetzelfde: links zonder make-up en rechts alleen met de Revlon Colorstay foundation. De kleur is perfect voor mij, zoals je ziet. Doordat de foundation geen mega dekking heeft, past de kleur zich ook sneller aan je eigen huidskleur aan. Ik vind de foundation echt heel mooi en hij is perfect voor mij! Het oogt naturel, maar toch geeft het net wat extra’s.

De foundation is geschikt voor een normale tot droge huid. Ik heb een vochtarme huid, waardoor ik af en toe last heb van droge plekjes op mijn gezicht. Andere foundations zorgen ervoor dat dit meer opvalt, maar met deze foundation is dat dus niet zo.

Hier ben ik helemaal opgemaakt, met als basis de Revlon Colorstay foundation. Ik heb een klein beetje poeder over de foundation aangebracht, om de boel te fixeren. Echter is dit de eerste foundation die ik ooit heb gebruikt waarbij dat helemaal niet nodig is. Mijn gezicht glimt niet en de foundation blijft prima op zijn plek zitten. Er staat ’24hrs wear’ op de verpakking. Dat heb ik niet getest, maar het valt mij inderdaad op dat de foundation ‘s avonds nog net zo mooi zit als hoe ik het ‘s morgens aan heb gebracht.
Deze foto heb ik niet bewerkt en er is geen filter overheen gegaan (al lijkt het wel een insta-filter), dit is precies wat het effect van de foundation is!

Er zit trouwens ook spf20 in het product, erg fijn! Momenteel gebruik ik een dagcreme die geen spf heeft dus dan is het heel fijn dat mijn foundation dat wel heeft.

Eindoordeel: Wat een mooie en fijne foundation is dit! Ik heb mijn andere foundation (die ik al jaren gebruik) aan de kant geschoven voor deze. Ik vind het heel fijn dat de dekking licht is (en je hem kunt opbouwen!) en dat de foundation daardoor heel natuurlijk oogt. Hij blijft ook echt perfect zitten! Mocht je een foundation zoeken die heel goed dekt, dan moet je toch echt even verder zoeken. Zoek je een foundation die je dat insta-filter effect geeft? Bingo!

De Revlon Colorstay foundation is te koop bij Makeupshoppen.nl. De prijzen verschillen een beetje van elkaar, dat is afhankelijk van de kleur en of er wel of geen pompje op zit. De foundation die ik heb getest kost €17,95.

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Kirsty

    Hij staat je erg mooi! De kleur past ook echt perfect bij je eigen huidskleur.

    23/08/2018 at 21:45
  • Laat een reactie achter