Follow:
Overig

Deze moeke at gezellig bij Moeke

Eten bij Moeke, dat klinkt als thuis nietwaar? Grand Cafe Moeke opende afgelopen week haar deuren in Enschede. Ik mocht, samen met andere bloggers, heerlijk genieten van zo ongeveer de hele menukaart. Het was super gezellig en mega lekker, vandaar dat ik graag mijn enthousiasme met jullie deel!

Na werktijd liep ik naar de stad en ik had Grand Cafe Moeke zo gevonden. Het zit namelijk op een hoek, op de Oude Markt. Direct bij binnenkomst vond ik de sfeer al heel gemoedelijk. Ik keek rustig om mij heen en probeerde ondertussen wat contact te maken met andere bloggers die ook aanwezig waren. Er was een hoekje vrij gehouden voor het persdiner, waar we gezellig konden zitten.

Dat vind ik dan ook direct het eerste pluspunt aan Moeke. Het is een grote ruimte en er zijn veel plekken, maar je hebt absoluut niet het idee dat iedereen je het eten van je bord kijkt. Ze hebben verschillende hoekjes gemaakt, zodat je rustig kunt zitten en het ook nog eens een knus gevoel geeft. Er zijn hoge tafels en lage tafels, stoelen en ook banken. Dat maakt het nou echt gezellig. De inrichting is ook heel hip, zonder dat je daardoor afgeleid wordt. In Nederland zijn er momenteel 5 Moeke vestigingen, maar ze zien er allemaal anders uit van binnen. Bij Moeke in Enschede viel het mij op dat er her en der houten kratjes met Grolsch erop stonden en boven hingen er foto’s van Enschede aan de muur.

Nu zijn jullie vast ook benieuwd naar wat ik heb gegeten. Nou wat niet eigenlijk… We begonnen met flammkuchen en een broodje met smeersels. Daarna kwamen er verschillende gerechten op tafel en ik proefde een rode bieten carpaccio, rosbief van tonijn, huisgemaakte kaaskroketten en salade Moeke (met gamba’s en ossenhaaspuntjes). Ik lust helemaal geen vis, maar toch probeerde ik de tonijn en de gamba’s. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het mega lekker vond! Het was zo goed klaar gemaakt dat ik het zelfs lustte, wauw! Ik kan niet eens kiezen welk voorgerecht ik het lekkerste vond, want ze waren allemaal heerlijk.

Dat het voorgerechten waren, daar kwam ik pas achter toen de volgende ronde werd geserveerd. Opnieuw stonden er verschillende borden op onze tafel. De spareribs waren groot favoriet (ontzettend mals) en ook de dronken bavette was absoluut een topper. De biefstuk was mooi opgemaakt en ook erg lekker. De zeebaars zou persoonlijk niet mijn keuze zijn (want: geen visliefhebber), maar ook deze smaakte tot mijn eigen verbazing best goed. Toen de hamburger ook nog geserveerd werd, was het feest helemaal compleet!

Nu kreeg ik ineens stiekem ook de hoop dat we de toetjes mochten proeven en ja hoor… daar kwamen ze… Ik begon al te kwijlen bij het zien van de Moeke soes, maar bij het proeven van de cheesecake was ik op slag verliefd. Dat is de lekkerste cheesecake die ik ooit heb gehad! Het is een taart van roomkaas met witte chocolade en een bosvruchtensaus, absoluut een aanrader!

Ik heb dus echt mega lekker gegeten bij Moeke en het was ook super gezellig! Je kunt bij Moeke terecht voor een kop koffie, een lunch of een uitgebreid diner. Ze hebben heel veel plekken, zowel binnen (ook een bovenverdieping!) als buiten. Het personeel is super vriendelijk en je zult je er echt thuis voelen. Of je er nu met andere moeders heen gaat om bij te kletsen of dat je met je collega’s komt voor een borrel; alles is mogelijk. Je kunt er zelfs je baby verschonen en ze hebben een speciale placemat met puzzels en kleurplaten voor kinderen. Binnenkort zit heel Enschede even bij Moeke.

Moeke Enschede | Oude Markt 8 | www.moekeenschede.nl

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Jorinda

  Ziet er allemaal erg lekker uit zeg !
  Liefs Jorinda

  31/03/2018 at 07:22
 • Reply Monique

  Had ik je bericht nou maar gelezen voordat we gingen winkelen in Enschede.
  Het ziet het er allemaal superlekker uit!

  31/03/2018 at 20:40
 • Laat een reactie achter