Follow:
Dagje uit

Disneyland Parijs met een (bijna) peuter (Dag 2)

Ik schreef laatst al het eerste deel van ons weekend in Disneyland Parijs. Eindelijk heb ik tijd gevonden om ook over onze 2e dag in Disneyland te schrijven. En ik vertel direct hoe het was om met een bijna peuter naar Disneyland te gaan. Veerle was op dat moment bijna 22 maanden oud, nog geen 2 jaar dus. Had ze er wat aan? En mocht ze wel in de attracties?

Lees hier het verslag terug van onze eerste dag in Disneyland, mocht je dat gemist hebben. We kwamen er op onze eerste dag achter dat ons vakantiepark behoort tot één van de Disney hotels en dat we dus al extra vroeg het park in mogen. Op onze tweede dag hadden we vroeg de wekker gezet, zodat we rond 7.50 uur al daar waren! Om 8.00 uur ging het park extra vroeg open. Het was nog donker toen we aan kwamen.

Langzaam aan werd het licht. Fantastisch om dat te zien. Het hele park was prachtig verlicht dus dat is echt heel erg mooi. Prachtig om de dag zo te beginnen! Het was, in tegenstelling tot de dag ervoor, gelukkig droog.

We besloten om direct het park door te rennen en helemaal naar achteren te lopen. In Fantasyland kun je Mickey Mouse ontmoeten, maar daar moet je normaal gesproken lang voor in de rij staan. Op de dagen dat wij er zijn geweest stond er steeds een wachtrij van ongeveer 100 tot 120 minuten. Veel te lang om te wachten voor een (bijna) peuter. Doordat we extra vroeg het park in konden, was het nog rustig en hoefden we maar 10 minuten te wachten.

Veerle vond het fantastisch om Mickey Mouse te ontmoeten. Ongeveer 2 maanden voordat we naar Disneyland gingen, hebben we Veerle via YouTube fimpjes van Mickey Mouse laten zien. Al gauw herkende ze dit Disney figuur overal. Ze vond het geweldig om Mickey Mouse te zien en de volgende dag vroeg ze of we weer naar Mickey Mouse zouden gaan…

In Fantasyland hebben ze geweldige attracties voor kinderen. Veerle mocht hier bijna overal in. In de kop en schotels, in de bootjes bij ‘It’s a small world’, Peter Pan Flight en nog veel meer. Ik vond dit echt het kindergedeelte. Verder waren er in het park veel meer attracties waar Veerle onder begeleiding in mocht. Ik had het niet gedacht, maar het viel mij echt mee. Verder zijn er in Walt Disney Studios natuurlijk ook veel shows, waar een peuter gewoon mee naar binnen mag. De Disney Junior Live on Stage was erg leuk voor Veerle, precies zoals de Mickey Mouse filmpjes van tegenwoordig!

Nog weer even een foto bij het kasteel. Heel magisch met die lampjes nog aan!

Het eten en drinken is erg duur in het park. Wij hadden ontbijt en avondeten in het park, dat zat bij onze deal in. Het middageten hebben we daar zelf gehaald. Dit was een hele simpele lunch, gewoon een hotdog. Je hebt verder geen keuze uit broodjes in het park en het is verschrikkelijk duur. We hadden zelf genoeg drinken meegenomen, dat we in Nederland al hadden ingeslagen. Aangezien we dus niet veel geld aan eten en drinken hebben uitgegeven in Disneyland, vond ik dat er een bakje popcorn vanaf kon. Maar schrik niet als ik vertel dat ik €7,- voor dit bakje popcorn heb betaald. Mocht je ook naar Disneyland gaan: je mag gelukkig je eigen eten en drinken meenemen en ik zou je echt adviseren om dat te doen!

Terwijl ik popcorn aan het eten was, ging mijn man in een attractie. Bij enkele attracties kun je een ticket halen, zodat je later op de dag terug kunt komen. Voordeel is dat je dan niet lang in de rij hoeft te staan. Nadeel is dat je een tijdsbestek van een half uur krijgt waarin je moet terugkomen, dan moet je dus niet aan de andere kant van het park zijn. Voor ons was dit wel handig, want ik bleef bij Veerle. Ze was lekker aan het slapen op dat moment. Toen mijn man terug kwam, kon ik in de attractie.

Er zijn ook enkele attracties die een ‘Single Rider’ service hebben. Als je alleen bent, hoef je minder lang te wachten. Zo was er een rij van 50 minuten bij de Ratatouille attractie. Bij de Single Rider rij was de wachtrij maar 5 minuten. Mijn man en ik konden er omstebeurt in, zonder dat we lang hoefden te wachten. De ander kon dan bij Veerle blijven.

Je kunt met verschillende Disney figuren op de foto, maar je moet je daar wel voor inschrijven. Er is een speciale app waarmee je dat kunt doen, dat staat in het park wel aangegeven. ‘s Ochtends om 10 uur opende de inschrijving. Wij keken om 10.05 en toen was alleen pluto nog vrij. Veerle kent dit disney figuur minder goed en ze vond het dan ook minder leuk om hiermee op de foto te gaan. We zagen ook nog Minnie Mouse, maar die inschrijving was al gesloten. Erg jammer, want daarmee had Veerle graag op de foto gewild. Nu moesten we haar vertellen dat dat niet kon.

Ik vind Disneyland erg peuter-vriendelijk. Veerle kon echt in veel attracties. Ook was er bij elk damestoilet een vaste tafel waar je je kind op kunt verschonen. Je hoeft dus niet op zoek naar een speciale plek, maar dit kan overal! In de restaurants hebben ze kinderstoelen, wat ook heel handig is. Wel moet je bij elke attractie (en het liefst ook in de restaurants) de kinderwagen/buggy buiten laten staan. Je moet je kind in de rij dus zelf vasthouden of hij/zij moet zelf staan. Daarom zou ik adviseren om niet op mega drukke dagen te gaan. Wij gingen begin december, op een vrijdag en een zaterdag. Het was prima te doen en niet super druk. Ik zou zelf niet op een mooie zomerse zaterdag gaan met kinderen, want dan zijn de wachtrijen veel te lang. Gelukkig hebben ze overal speciale plekken waar je de kinderwagen/buggy kunt parkeren, dichtbij elke attractie. Je kunt dus wel de kinderwagen/buggy elke keer meenemen. Wat ik niet handig vond, is dat deze plekken in de openlucht zijn. Wij waren ‘s middags bij een show aan het kijken, terwijl het droog was. Tijdens de show begon het ineens heel hard te regenen. Hierdoor was onze buggy helemaal nat toen we terug kwamen. We konden de boel inpakken en terug naar ons vakantiepark, want met een natte buggy kun je helemaal niks.

Ik vond het zelf echt fantastisch en Veerle vond het ook heel erg leuk! Gelukkig kan zij haar middagslaapjes gewoon in de buggy doen, waardoor we de hele dag in het park rond hebben kunnen lopen. Ik wil graag nog eens terug!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter