Follow:
Baby/kind

Dit zit er in de tas als we een dagje weg gaan (peuter editie)

Er zijn online veel artikelen te lezen over wat je in een luiertas moet stoppen, als je een pasgeboren baby hebt. Maar wat neem je eigenlijk mee als je kind al een peuter is? Wij gaan regelmatig als gezin een dagje op pad en soms ga ik ook met Veerle alleen erop uit. Ik zorg altijd dat ik goed voorbereid ben en voldoende luiers, eten en drinken bij me heb. Ook neem ik altijd kleurpotloodjes mee. En dit is wat ik allemaal nog meer mee neem…

Zorg als eerste voor een tas waar voldoende ruimte in zit, zodat je van alles mee kunt nemen. Ik merk dat Veerle de laatste tijd het liefst haar eigen tas mee neemt, maar deze is veel te zwaar voor haar. Ik ga binnenkort op zoek naar een rugzakje voor haar. Afgelopen weekend gingen we naar het bos en toen mocht ze zelf een rugzakje van daar dragen. Vond ze helemaal fantastisch. Als je je kind een eigen rugzakje geeft, kan het daar wat eigen spulletjes in doen. Kijk voor een leuke rugzak voor je kind bij Stoerekindjes-rugzak.nl. Je kunt dan zelf nog een tas meenemen voor de zware dingen.

Mijn inpaklijst voor een peuter:
– luiers
– (neutrale) billendoekjes
– hydrofielluier (om op te verschonen)
– luierzakjes
– XL hydrofieldoek (als dekentje)
– eventueel een speen (voor middagdutje in de kinderwagen)
– een setje schone kleren (trui, broek en romper)
– lievelings knuffel

Luiers en billendoekjes zijn heel vanzelfsprekend lijkt me. Toen Veerle een baby was, had ik altijd een verschoningsmatje bij me. Dat heb ik nu niet meer. Vaak als we een dagje weg gaan, is er wel ergens een toilet met aankleedkussen te vinden. Dan leg ik daar haar eigen hydrofielluier op. Als ik nergens een aankleedkussen kan vinden, trek ik haar tegenwoordig gewoon staand een schone luier aan. In geval van nood kan dat ook prima op deze leeftijd.
Eerder nam ik ook altijd snoetenpoetsers mee, maar nu kies ik liever voor neutrale billendoekjes zodat ik daar ook haar gezichtje mee kan poetsen. Dat scheelt weer minder meesjouwen.

Veerle slaapt nog ‘s middags. Als we een dagje weg gaan, probeer ik ook altijd of ze een dutje in de kinderwagen kan doen. Ik neem dan een XL hydrofieldoek mee als dekentje. Aangezien ze een jas aan heeft, is een dikke deken niet nodig. Met de XL hydrofieldoek heeft ze toch het gevoel dat ze een dekentje over heeft. Als het echt zonnig is, kun je de hydrofieldoek ook half over de kinderwagen hangen. En je kunt het zelfs als picknickkleed gebruiken. Ik ben echt fan van XL hydrofieldoeken en heb er altijd eentje bij me!

Eten/drinken voor die dag:
– antilek beker
– pakjes fruitwater voor kinderen
– doosje rozijntjes
– kinder koekjes
– banaan
– wegwerp slabbetjes

Nu Veerle ouder is, hoeven we steeds minder eten mee te nemen voor haar. Ze kan als lunch gewoon een broodje (of tosti; dat kun je overal bestellen) mee eten en als avondeten kan ze een kindermenu kiezen. Ik neem zelf nog wel altijd drinken voor haar mee. Vaak neem ik haar eigen antilek beker mee en wat pakjes fruitwater voor kinderen. Thuis krijgt Veerle altijd diksap, maar dat is moeilijk mee te nemen voor onderweg. Vandaar dat ik voor fruitwater (o,5 suikerklontje) ga, dat is een pakje met veel minder suiker dan een pakje appelsap (5,5 suikerklontjes) bijvoorbeeld (Bron: Voedingscentrum). Met het rietje dat erbij zit, prik ik het gaatje door en vul ik haar antilek beker. Soms neem ik een houder voor pakjes mee, maar het nadeel daaraan is dat ze het in 1x leeg moeten drinken. De antilek beker kan ik makkelijker terug in de tas doen.

Veerle eet heel goed en het liefst de hele dag door. Dat kan natuurlijk niet, maar ik zorg wel dat ik altijd een voorraad aan lekkers mee neem. Ik neem altijd een banaan mee, een doosje rozijntjes en een koekje. Als ik weet dat we tijdens het dagje uit veel lekkers gaan eten dan laat ik het koekje vaak thuis. Kan ik daar ook geen strijd om krijgen.

Ik vind het ideaal om wegwerp slabbetjes mee te nemen. Het is niet milieubewust, maar ik vind het verschrikkelijk om een vieze slab mee terug naar huis te moeten nemen. Wegwerp slabbetjes zijn daarom heel handig!

Speelgoed:
– boekje
– klein speelgoedje
– kleurpotloodjes
– eventueel mini kleurboekje

Ik neem ook altijd een boekje mee voor onderweg. Veerle is gek op boekjes en in de auto bekijkt ze het liefst een Bumba boekje. Ik neem ook altijd een klein speelgoedje mee (een paar stapelblokjes of een diertje met wieltjes) zodat ze iets te spelen heeft als we ergens moeten wachten (bv in een restaurant). Ik heb standaard 4 kleurpotloodjes in haar tas zitten, zodat ze overal kan kleuren. Want ze krijgt nogal eens een kleurplaat. Als we langer weg gaan, neem ik haar kleurpotloden van thuis ook mee, zodat ze meer keuze heeft.

Seizoensgebonden items:
– zonnebrandcreme
– hoedje
– badpak en zwemluier
– laarsjes

Dan is het verder natuurlijk nog afhankelijk van het weer wat ik mee neem. Als de zon schijnt, neem ik ook zonnebrandcreme en een hoedje voor haar mee. Gaan we ergens heen waar ze met water kan spelen, dan doe ik ook een badpak en zwemluier in de tas. Gaan we naar het bos of een kinderboerderij dan neem ik haar laarsjes mee.

Ik ben benieuwd: neem jij nog wat anders mee voor je kind(eren) als je op pad gaat?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter