Follow:
Moederschap

DIY: wagenspanner

Ik wilde graag een wagenspanner, omdat Veerle tegenwoordig echt om zich heen begint te kijken. Met een wagenspanner heeft ze wat leuks om naar te kijken als ze in de kinderwagen ligt. Ik kwam online allemaal leuke en hippe wagenspanners tegen en ik bedacht mij dat ik die ook wel zelf kan maken. Ik had nog vilt in huis en ik heb wat kralen besteld. Helemaal niet moeilijk en ook helemaal niet veel werk. Ik laat zien hoe ik het heb gemaakt!

Benodigdheden:
– stuk karton
– vilt in verschillende kleuren
– elastieken koord
– 2 speenclips (of bretelclips)
– houten kralen (let op: geschikt voor het maken van babyspeeltjes)
Het aantal stuks is verschillend. Wagenspanners zijn meestal 36 cm lang. Als je het aantal mm van de kraaldikte deelt door 360 mm (=36 cm), weet je hoeveel stuks je nodig hebt.
– vulmateriaal
– lint
– eventueel een rammelschijf
– naald en draad en evt naaimachine

Bedenk als eerste welke figuurtjes je aan je wagenspanner wilt hebben hangen. Ik heb voor hartjes gekozen. Ik heb eerst een paar hartjes uit karton geknipt, tot ik er over eentje helemaal tevreden was.

Het kartonnen hartje leg je op een dubbel gevouwen stuk vilt en vervolgens knip je er langs heen. Dan krijg je dus 2 hartjes. Ik heb dit 3x herhaald, 2x bij de licht roze kleur en 1x bij de donker roze kleur.

Dan pak je 2 hartjes die je op elkaar legt. Deze ga je of met de naaimachine of met de hand doorstikken. In het midden van het hart leg ik een stuk lint, dat ik dubbel heb gevouwen. Daar kan ik het hartje straks aan ophangen. Naai (of stik met de hand) het hartje voor 3/4 dicht. Doe dan de vulling erin en eventueel een rammelschijf. Ik heb bij 1 van de 3 hartjes een rammelschijf erin gedaan. Als ze er dan met haar hand tegen slaat, hoort ze een rammel geluidje. Naai/stik vervolgens het hart helemaal dicht.

Dan krijg je dit! Ik had nog labeltjes met mijn naam en die heb ik er bij 1 hartje ook tussen gedaan. Dat is een extra optie, vond ik leuk.

De laatste stap hoef ik vast niet uitgebreid uit te leggen, want iedereen kan een paar kralen aan een elastiek rijgen. Ik heb mijn kralen besteld via Woolys.nl. Daar komen trouwens ook de speenclips en de rammelschijf vandaan. De kralen die ik via deze webshop heb gekocht, zijn geschikt voor het maken van babyspeeltjes. Dat is belangrijk, want dan weet je dat er geen verf af zal bladderen en dat het onschadelijk is als je kind het toch in zijn/haar mond stopt.

Ik vind de wagenspanner echt heel leuk geworden. Het mooiste van zelf maken is dat je het precies naar eigen wens kunt maken. Ik ben er dan ook erg blij mee en Veerle vindt het ook helemaal leuk. Ze is helemaal onder de indruk ervan en kijkt er de hele tijd naar als we gaan wandelen!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Reacties

 • Reply Tineke

  Echt superleuk! Wat ben jij creatief zeg!
  Liefs

  09/04/2017 at 09:14
 • Reply Manon

  Wat schattig!

  09/04/2017 at 11:12
 • Reply Rebecca

  Ohhh wat is dit super schattig! Dit moet ik zien te onthouden voor als ik ooit mama word.

  09/04/2017 at 13:06
 • Reply Karlien - Polished Cats

  oh wauw wat een ontzettend leuk idee zeg
  heel erg leuk, meid!

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

  11/04/2017 at 21:31
 • Reply Roxanne

  Wat enorm leuk!

  16/04/2017 at 23:35
 • Laat een reactie achter