Follow:
Baby/kind

Een babykamer inrichten

Ongeveer een jaar geleden begonnen wij met de babykamer. Ik had online al wat inspiratie opgedaan en ik kwam gave muurstickers tegen met een boom en uiltjes. Dat moest het worden. De rest van de babykamer hebben we daarop afgestemd. Voor iedereen die wel wat inspiratie kan gebruiken voor een babykamer, geef ik hier tips. Want waar moet je beginnen? En waar kun je bijpassende accessoires vinden?

Inspiratie opdoen
Het begint allemaal bij het opdoen van inspiratie voor een babykamer. Welk soort kamer vind je mooi? Met een zachte uitstraling of een kleurrijke? Lekker neutraal of juist zoveel mogelijk roze? Doe je waar je zin in hebt of ga je voor een thema? Kijk eens op de site van Lionshome.nl. Dat is een online zoekplatform voor huis en tuin gerelateerde producten van verschillende webshops. Je vindt er snel nieuwe ideeën voor je huis, dus ook voor de babykamer. Door de zoekfunctie te gebruiken, krijg je direct te zien waar je naar op zoek bent. Je kunt er rondneuzen voor inspiratie, maar ook op zoek gaan naar meubels en andere accessoires voor in de babykamer.

Meubeltjes uitzoeken
Op het gebied van meubeltjes is de keuze groot. Je kunt een babybed kopen die je super mooi vindt en daar de rest van de meubels bij zoeken. Je kunt ook een complete babykamer kopen, zodat alles perfect op elkaar is afgestemd. Of koop je meubels tweedehands en geef ze een nieuw kleurtje. Als je alles nieuw besteld, houd er dan wel rekening mee dat de levertijd 5 tot 10 weken bedraagt. Ga dus op tijd inspiratie op doen, zodat je ook op tijd kunt bestellen.

Muren behangen/verven
Als je een beetje weet wat je wilt, kun je uit gaan vogelen wat je met de muren wilt. Ga je voor behang of is een likje verf voldoende? Stem de kleur af op je meubels, maar ook op de vloer die er al in ligt of die je er graag in zou willen. Heb je een druk behang gezien dat je mooi vindt? Kies dan 1 muur (maximaal 2 muren) die je hiermee bedekt en houd de andere muren rustig, zodat het niet te druk wordt voor je toekomstige kleintje. Wij hebben zelf de muren grijs geverfd en daarbij hebben we gekozen voor 1 donkergrijze muur en de rest hebben we lichtgrijs gemaakt. Op die donkergrijze muur hebben we een muursticker geplakt. Dat is ook erg leuk en helemaal hip tegenwoordig.

Accessoires
Op zoek gaan naar bijpassende accessoires vond ik zelf het leukst, maar ook het moeilijkst. Wij hebben een roze uilenthema en ik heb roze accenten voor in de kamer gekocht. Het liefst had ik nog meer roze uilenaccessoires toegevoegd, maar die waren onvindbaar. Als ik toen had geweten van Lionshome.nl, was die zoektocht veel gemakkelijker geweest. Als ik bijvoorbeeld ‘uiltjes’ typ in de zoekfunctie balk, zie ik allemaal leuke dingen die perfect in onze babykamer passen. Bijvoorbeeld: een roze klok met een uil, kapstokhaakjes met uiltjes en een super gave hanglamp! Ik zie trouwens ook heel veel dekbedovertrekken met uiltjes, die ga ik onthouden voor als mijn dochtertje wat groter is. Als ik erop klik, wordt ik direct doorgestuurd naar de webshop waar het product wordt verkocht. Super makkelijk!

Trends
Niet alleen uiltjes doen het tegenwoordig erg goed op kinderkamers, ook monochrome is heel erg trendy. Daarmee maak je een wat stoerdere babykamer. Ook teksten zijn helemaal hip. Met een lightbox wissel je zo vaak als je wilt van tekst, maar er zijn ook tekstborden met leuke teksten zoals ‘Zelfs superhelden moeten soms gaan slapen’. Ook mag een leuke paperbag niet ontbreken, voor het verzamelen van al het speelgoed of de gedragen kleertjes die wachten tot ze in de wasmachine gaan.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter