Follow:
Overig

Een gezond lichaam met je smartphone

Gezond leven was vorig jaar een heuse trend en ook dit jaar lijkt hij nog even verder te gaan. Iedereen heeft wel een paar hippe hardloopschoenen in de kast staan en ook Instagram spammen we vol met gezonde ontbijtjes en smoothies. Gezond leven is belangrijk, maar wist je dat zelfs je smartphone daaraan kan bijdragen?

Verander je eetstijl
Wanneer je graag gezond wilt leven en misschien zelfs ook wilt afvallen, kun je de app ‘Fatsecret’ downloaden. Dit is een gratis app waarin je kunt bijhouden wat je per dag eet. Het aantal calorieën wordt op deze manier voor je geteld en zo kun je precies zien wat je nog mag eten die dag. Heb je even geen inspiratie wat je zult eten? Je vindt er ook genoeg gezonde recepten!

Gezond uit eten
Je bent al een tijdje goed bezig, maar dan komt het voorstel om uit eten te gaan. Help! Gelukkig is daar een speciale website voor, namelijk Puuruiteten.nl. Daar kun je hotspots vinden met allemaal biologisch, fairtrade en duurzame restaurants.

Hardlopen
Naast gezond eten, is bewegen ook heel belangrijk. Je kunt sporten bij een sportschool, maar er zijn veel goedkopere opties. Zo heb ik 2 jaar geleden dankzij ‘Hardlopen met Evy’ in 10 weken naar de 5 km getraind. Drie keer in de week liep ik met mijn mobiel om mijn arm, om zo aangemoedigd te worden door Evy. Ook de app Looptijden.nl heb ik gebruikt, om zo in de gaten te houden hoe lang ik deed over mijn 5 km. Na de tijd kun je op de website exact je route terug kijken. Zorg trouwens wel voor een stevige standaard voor je smartphone of sportarmband, zodat je telefoon veilig opgeborgen zit.

Binnen trainen
Train je liever binnen? Download dan de app ‘Fitstar’ (enkel voor iPhone). Door middel van een video worden alle work-outs uitgelegd. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een yogamatje en een sportief hoesje voor je smartphone. Met behulp van bijvoorbeeld een LG G4 hoesje met ingebouwde standaard, zet je je smartphone namelijk heel gemakkelijk voor je neer. Je hebt je handen dan vrij om de work-outs uit te voeren!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Rachel Kromdijk

    waar een telefoon niet goed voor is!

    08/02/2016 at 15:49
  • Laat een reactie achter