Follow:
Baby/kind

Een vloerkleed voor de kinderkamer

Destijds hebben wij zorgvuldig de babykamer voor Veerle bij elkaar gezocht. Ik wilde heel graag een kamer met veel roze, want wij wisten al dat het een meisje zou worden. Ook vond ik het belangrijk dat het niet alleen een babykamer is, maar dat de kamer ook jaren mee kan. Tegen de tijd dat ze toe is aan een peuterbed, veranderen we de meubels, maar blijft de rest hetzelfde. Wat ik ook graag anders wil, is het vloerkleed.

Lege ruimte
Ons dochtertje heeft geen grote slaapkamer, maar er staan ook niet veel meubels in. Er staat een ledikant, een stoel en een commode. Een kledingkast was niet nodig, want er zit een ingebouwde kast in. Dat is gelukkig ruimtebesparend. Aangezien we zowel het ledikant als de commode tegen de zijkanten van de muren hebben geplaatst, bleef er in het midden een lege ruimte over. Ik wist direct dat er een vloerkleed moest komen, dat zou vast een stuk gezelliger staan.

Zoektocht vloerkleed kinderkamer
Ik ging op zoek naar een vloerkleed, maar ik vond dat best lastig. Ik zocht een vloerkleed in de kleuren van haar kamertje, die qua afmetingen ook goed zou passen. Uiteindelijk vond ik geen vloerkleed die aan mijn eisen voldeed. Het werd een schapenvacht, een goed alternatief vond ik destijds. Daar denk ik nu anders over. Het schapenvacht hangt tegenwoordig over de balustrade op de gang. Ik vind het maar onhandig zo een klein, wit kleedje met lange haren. Het wordt snel vies.

Spelen op vloerkleed
Als Veerle straks wat groter is, wil ik toch wel heel graag een ander vloerkleed op haar kamertje. Dan kan ze ook spelen op dit kleed en voelt de grond niet zo koud aan. Je kunt trouwens ook een vloerkleed in de woonkamer leggen en dat als speelplek voor de kinderen gebruiken. Of je legt een mooi vloerkleed onder die leuke tipi tent, zodat het een knus geheel wordt.

Druk of rustig
Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden. Je kunt kiezen voor een hele rustige, met een effen kleur. Of juist een drukke met bijvoorbeeld dieren erop. Ik vind een vloerkleed met sterretjes erop ook heel mooi voor in een babykamer. Een vloerkleed in de vorm van een bloem vind ik echt iets voor een meidenkamer en een vloerkleed met een piratenschip zou goed passen bij een stoere jongenskamer. Op de website van Karpettenkelder.nl zag ik een vloerkleed in de vorm van een uil. Die past ontzettend goed bij het uilenthema dat mijn dochtertje haar kamer heeft.

Heeft jouw kind een vloerkleed op zijn/haar kamer?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Ilse Visscher

    Wat leuk! En ja een schapenvacht staat leuk, maar onhandig en snel vies. Het uilenkleed lijkt me erg leuk. Ik heb zelf geen kleed gedaan, omdat ik dat in een babykamer gevaarlijk vind. Met eroverheen struikelen bijvoorbeeld.. bij een kinderkamer vind ik dit al iets anders. Het staat in elk geval wel heel gezellig.

    15/06/2018 at 10:40
  • Laat een reactie achter