Follow:
Food

Etentje? Feestje? Kerstdagen? De Buffettenboer!

Binnenkort iets te vieren? Of komt de familie met Kerst bij je eten? Geen paniek, ik weet hoe je lekker eten kunt voorschotelen zonder dat je daar stress van krijgt. Bij De Buffettenboer kun je namelijk een buffet bestellen, die ze koud komen brengen en die je zelf heel gemakkelijk warm kunt maken. Ideaal voor als je een feestje hebt, een etentje wilt houden of voor Kerst!

Ik mocht een buffet testen van De Buffettenboer. Ik zal je eerlijk zeggen dat dit bedrijf en dit concept compleet nieuw was voor mij. Juist daarom heel leuk om eens te proberen.

De Buffettenboer heeft verschillende buffetten. Van een stamppot buffet tot een lunch buffet. Ik koos zelf het ‘luxe buffet’; een erg uitgebreid buffet met veel vleessoorten. Ik prikte een datum en nodigde familie uit. Tijd voor een etentje bij ons thuis!

Het etentje was op een vrijdag. Die dag zou het buffet aan huis gebracht worden. Dit kon de hele dag zijn en pas de avond van te voren kreeg ik het tijdstip door waarop ze het zouden komen brengen. Dit kon iets eerder of later zijn, maar verder kreeg ik een tijdstip op de minuut nauwkeurig. Uiteindelijk bleek ze 40 minuten voor dat tijdstip te bellen dat ze er bijna was. Mooi op tijd dus en keurig dat ze even belde van te voren. Een hele vriendelijke vrouw bezorgde de koelboxen en de opwarmschalen netjes tot in de keuken.

Alles was keurig verpakt. De producten zaten in koelboxen met koelelementen en daar konden de producten gerust de hele dag in blijven zitten. Ideaal, want ik had dat allemaal niet kwijt gekund in mijn koelkast. Bij een buffet tot 25 personen komt De Buffettenboer het buffet koud afleveren en moet je het zelf opwarmen.

Ongeveer 1,5 tot 2 uur voor de tijd moet je de (meegeleverde) brandpasta potjes aansteken en onder de chafing dish (zo heten die schalen) zetten. Dat is de tijd die het eten nodig heeft om warm te worden. Ik had thuis het filmpje van De Buffettenboer al gezien, maar ik kreeg ook nog uitleg van de vrouw die het eten kwam brengen en ik kreeg zelfs een instructieboekje. Dat moest goed komen. Hierin stond heel goed beschreven wat precies de stappen zijn. De gerechten moesten tussendoor ook af en toe doorgeroerd worden (doei mooi opgemaakte gerechten).

Terwijl het eten aan het verwarmen was, kwam mijn familie om de beurten binnen. Ik kon mij bezig houden met het inschenken van drinken voor iedereen en ondertussen hoefde ik alleen maar even het eten een keer door te roeren (en natuurlijk foto’s te maken voor deze blogpost hihi). Heerlijk, geen stress!

Nadat het eten 2 uur verwarmd was, gingen we aan tafel. Het luxe buffet was echt fantastisch! We aten kipdijfilet in piri piri saus, een stoofpotje van rundersukade, beenham, varkenshaassate met satesaus, varkensoesters in romige champignonsaus, aardappeltjes met ui en spekjes, rijstschotel, groentenschotel en maar liefst 6 heerlijk salades. Ook kwam het buffet met stokbrood in 3 verschillende soorten en een kruidenboter. Verdere sausjes waren niet inbegrepen (jammer, want ik miste mayo voor bij de aardappeltjes).

Het buffet zag er ontzettend goed uit! De smaak was ook erg lekker. We hebben met z’n allen genoten van het buffet. Ik geloof dat iedereen bijna alles wel geproefd heeft. Ik vond het zelf echt heerlijk dat al het vlees in een lekker sausje zat. Zelfs bij de beenham zat een aparte saus! De aardappeltjes vond ik niet heet genoeg na 2 uur, het was warm maar niet maximaal. Terwijl we aan het eten waren, warmde het buffet nog door en dat zorgde ervoor dat de aardappeltjes ook wel warm waren later.
Iedereen was ontzettend enthousiast. Ze vonden de vleessoorten erg luxe. Alles was lekker. Er was ook meer dan voldoende! Dit buffet kost €17,95 per persoon. Echt niet duur voor zo’n luxe buffet met veel vleeskeuze!

Ook na het etentje was er geen stress. We hebben de spullen even snel afgespoeld en daarna terug in de kratten gezet. Je hoeft namelijk niets af te wassen, ze nemen de vaat weer mee. Op maandag kwamen ze alles ophalen. Ik was die dag niet thuis, maar had het buiten neer gezet.

De Buffettenboer is echt ideaal als je een feestje thuis hebt of op locatie. Ze leveren koude buffetten vanaf 12 personen, die moet je zelf opwarmen. Vanaf 25 personen leveren ze de buffetten warm. Het was echt een heerlijke maaltijd! En ideaal dat je niet hoeft af te wassen! Kijk op www.debuffettenboer.nl voor de buffetten die ze hebben. Hetzelfde idee hebben ze ook op bbq gebied, ze kunnen een compleet verzorgde bbq voor je regelen. Voor meer informatie kijk je op www.debarbecueboer.nl.

Speciaal voor de feestdagen hebben ze het ‘luxe kerstbuffet’, met heerlijke en zeer luxe gerechten. Plus fantastisch lekkere toetjes! Perfect als je eters krijgt met de feestdagen, maar je geen zin hebt om de hele dag in de keuken te staan.

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Geertje

    Het was echt superlekker😃😃😃

    26/10/2018 at 07:48
  • Laat een reactie achter