Follow:
Baby/kind

Geen tuitbeker, maar rietjesbeker

Ik heb verschillende tuitbekers in de kast staan, maar ze zijn heel weinig gebruikt. Veerle heeft eigenlijk nooit begrepen dat je een tuitbeker omhoog moet houden tijdens het drinken. Ze dronk altijd maar enkele slokjes als ik de tuitbeker voor haar vast hield. Toen ik zag dat er ook rietjesbekers bestonden, kon ik niet wachten tot ze daaruit kon drinken. Toen ze 8 maanden oud was, probeerde ik het, maar toen lukte het haar nog niet. Met 11 maanden probeerde ik het opnieuw en ineens lukte het. En nu drinkt ze haar rietjesbeker helemaal leeg.

Ik vond het een lastig punt hoor, dat moment dat je baby niet meer genoeg heeft aan alleen melk. Ik probeerde van alles om Veerle water, thee of diksap te geven, maar dat ging best moeilijk. Enkele slokken uit een gewone beker lukte wel, maar ze verslikte zich er ook vaak in. Een tuitbeker werkte alleen als ik het omhoog hield voor haar, maar ook dan kwam er maar weinig uit.

Ik was dan ook erg blij toen ze ineens uit een rietjesbeker kon drinken. Ineens dronk ze veel meer en kon ze ook zelf bepalen wanneer en hoeveel ze wilde drinken. Ze pakt nu haar rietjesbeker wanneer zij dat wil. Ik geef de beker aan haar en ze drinkt eruit. Tussendoor zet ze het even op de grond neer en gaat verder spelen. Na een tijdje pakt ze dan vanzelf weer haar rietjesbeker.

Er zijn verschillende soorten rietjesbeker. Als eerste heb ik er eentje aangeschaft van Nuby, die voor ongeveer 9 euro bij de Drogist te koop is. Ik vond het rietje wat aan de dikke kant en ik had het idee dat het drinken er niet altijd even gemakkelijk door ging. Ik kocht ook een rietjesbeker bij de Xenos, eigenlijk  gewoon eentje voor volwassenen of oudere kinderen. Daar kon Veerle heel goed uit drinken. Ze pakte zelf de fles op wanneer ze dat wilde. Dat doet ze ook met de Hema rietjesbeker, die mijn schoonouders voor haar hebben.

Bij de Action kwam ik laatst ook een super handige rietjesbeker tegen (zie foto). Aan deze beker zitten handvaten en daardoor kan ze de beker heel goed vasthouden. Het witte dopje schuif je over het rietje, waardoor je de beker handig mee kan nemen. Deze kostte slechts €1,99 en dat is echt een koopje!

Waar je op moet letten bij het kopen van een rietjesbeker:
– BPA free
– afsluitbaar rietje
– makkelijk vast te houden

Alle rietjesbekers die wij hebben, lekken nauwelijks. Als je de beker op de kop houdt, kunnen er wel enkele druppels uitkomen, maar daar blijft het bij. Ik vind een rietjesbeker echt ideaal.

Drinkt/dronk jouw kindje wel uit een tuitbeker? Of ook een rietjesbeker?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply chucky1012

  Zo leuk en wat groeit ze hard!
  Mooie en zeer handige beker.

  Fijne dag….

  02/03/2018 at 06:40
 • Reply Marije

  Jep, deze beker heb ik ook voor Steven gekocht, blauw dan wel hihi. Ik heb er twee,ideaal. Ik gebruik ze nu nog alleen voor warme dranken, Steven kan nu uit een gewone beker drinken. Toen Steven toe was om te leren drinken uit een normale beker heb ik een Munchkin beker gekocht. Kleine investering maar echt super ding!! Werkt als een gewone beker maar er zit een rubberlapje op het deksel. Ze zetten hun lippen aan de rand en zuigen dan het water tussen het rubberen lapje en de rand het mondje in. Zo leren ze doseren en 100% antilek. Ik heb namelijk ook één van avent gehad die een beetje zelfde principe heeft, maar daar bleef water in e rand staan waardoor er altijd wat gemorst wordt en dat is bij de Munchkin totaal niet zo. Steven had het zo in de gaten en wilde vervolgens alleen maar uit die beker drinken haha!

  11/03/2018 at 13:16
  • Reply Bertine

   Goede tip, ik ga vanavond kijken of ze die hebben bij Prenatal!

   20/04/2018 at 12:40

  Laat een reactie achter