Follow:
Overig

Goedkope dierentuin: Tierpark Nordhorn

Laatst waren wij een dagje naar Tierpark Nordhorn. Ik wist van het bestaan, maar was er nog nooit geweest (voor zover ik mij kan herinneren). Wij waren een weekend naar Osnabruck en kwamen op de terugweg langs Nordhorn, maar het is ook niet heel ver van ons huis vandaan. Ik had geen flauw idee wat ik van Tierpark Nordhorn kon verwachten. Hebben ze er veel dieren? Kunnen we er ons een tijdje vermaken of zouden we een uur later alweer naar de uitgang lopen?

Er was meer dan voldoende parkeerplek toen we aan kwamen rijden. Logisch, aangezien de winter niet het meest drukke seizoen is voor een dierentuin. Toch stonden er wel een aantal auto’s en waren we zeker niet de enigen in het park. Het park is 365 dagen in het jaar geopend, dus echt elke dag!

Het leuke aan het park is vooral de prijs: €9,50 per persoon en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Bij iedere andere dierentuin betaal je meer dan het dubbele. Ook het parkeren is bij Tierpark Nordhorn gratis. Je kunt voor €3,50 een bolderkar huren, zodat je je kindje en/of eten en drinken makkelijk mee kunt nemen door het park. Veerle is daar nog te jong voor, dus zij heeft gewoon in haar eigen kinderwagen gezeten.

Bij binnenkomst bleken de eerste dieren zich te verstoppen, ik was bang dat we weinig dieren zouden zien. Gelukkig bleek dit allemaal goed te komen en waren er meer dan genoeg leuke beestjes! Er waren ezels, alpaca’s, chimpansees, luipaarden, stokstaartjes, uilen, zeehonden en nog veel meer. Tierpark Nordhorn heeft dus echt wel veel meer te bieden dan een kinderboerderij, maar dieren zoals giraffen en olifanten hebben ze niet. Overal in het park hangen bordjes met uitleg over de dieren. Op die bordjes staat zowel een Duitse als een Nederlandse tekst. Er zijn ook verschillende opdrachten te vinden, bijvoorbeeld het raden van wie de dierenpootjes zijn of welk ei bij welke vogel hoort.

In totaal zijn we van 11 uur ‘s ochtends tot 16 uur ‘s middags daar geweest. We hebben er ons dus zeker wel een dagje kunnen vermaken. Tussen de middag heb ik lekker een pannenkoek met spek gegeten, terwijl Veerle in de kinderwagen lag te slapen.

Veerle kon de dieren wel zien, maar vond het allemaal niet heel erg boeiend. Ik denk dat het leuker is als ze een jaartje ouder is. Er was ook nog een hele leuke speeltuin bij, fantastisch als je wat oudere kinderen hebt!

Aan het eind zit een klein winkeltje met voornamelijk dierenknuffels. Waar ik de prijzen van knuffels in dierentuien altijd belachelijk hoog vind, vond ik dat hier nog wel meevallen. Ook leuk dus!

Ik vind het een absolute aanrader! Ze hebben leuke dieren, prima prijzen en je kunt je er echt een hele tijd vermaken. Ik ga graag nog een keer als Veerle iets ouder is.

Ben jij al eens bij Tierpark Nordhorn geweest?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter