Follow:
Overig

Haar tips voor als je dreumes of peuter weinig haar heeft

Toen ik 3 jaar geleden hoorde dat ik in verwachting was van een meisje, keek ik er al naar uit om haar haren in te vlechten. Ik kijk er nu nog steeds naar uit, want het lijkt erop dat dat nog wel jaren gaat duren. Haar haartjes groeien nu eenmaal niet zo hard. Heel jammer natuurlijk, maar er zijn tegenwoordig veel leuke haaraccessoires te koop. Zo kun je met dat dunne/korte haar van je dreumes of peuter ook een leuk kapsel maken.

Haarbandjes
Haarbandjes kunnen altijd; ook al heeft je kind geen haar! Toen mijn dochtertje nog een baby was, deed ik haar meestal een haarbandje in. Ik vond dat zo leuk staan en het maakte haar ook direct lekker meisjes-achtig. Mijn dochtertje heeft nu (2,5 jaar) best kort haar, maar wel prachtige krulletjes. Een haarbandje staat dan echt heel schattig. Een dun haarbandje met een bloemetje of strik staat echt heel chique, terwijl een stoffen haarbandje heel stoer staat. Nu de panterprintjes zo in de mode zijn, vind ik een haarbandje met die print ook echt geweldig.

Knipjes
Het heeft best lang geduurd voordat mijn dochtertje een knipje in kon. Ik ben blij dat dat inmiddels wel kan. Ze kan nog niet alle knipjes in, want sommigen zijn echt nog te groot. Er bestaan hele kleine babyknipjes, zodat zelfs kindjes met heel weinig haar een knipje in kunnen. Die heeft Veerle lang in gehad en omdat ze zo fijn haar heeft passen die nog steeds. Ik ben zelf het meeste fan van knipjes, dat is het makkelijkst en ik vind het heel leuk staan. Is het haar van je kindje heel glad en glijdt het knipje snel uit? Doe dan eerst een heel dun elastiekje in het haar en zet daar overheen het knipje. Zo blijft het de hele dag zitten.

Twee staartjes
Met korte haartjes is het heel moeilijk om twee staartjes te maken, maar niet onmogelijk. Met een gewoon elastiekje lukt het niet bij kort haar. Ik gebruik hiervoor van die hele kleine, dunne rubberen elastiekjes. Die tip kreeg ik ooit eens. Hiermee kun je al snel een plukje haar vastzetten en deze elastiekjes blijven de hele dag zitten. Twee staartjes lukken vaak al eerder dan één staartje, omdat het haar daar minder lang voor hoeft te zijn. Stoor je er niet aan als er plukjes (onderuit) vallen; dit is juist schattig.

Mini (in)vlecht
Heeft je dochtertje een paar lange plukken, maar nog niet echt lang haar? Zelfs met die paar lange plukken kun je al een (in)vlecht maken. Dit lukt vaak het beste als de haartjes nat zijn. Kijk aan welke kant de lange plukken zitten en maak daar een vlecht van, desnoods een schuine invlecht. Gebruik hierbij ook weer zo een klein elastiekje.

Kapper
Stel het kappersbezoek zo lang mogelijk uit, als je kind weinig/kort haar heeft. Laat het eerst maar even lekker groeien. Kinderhaartjes zijn nog niet beschadigd door een fohn of door haarverf, dus je kunt het haar gewoon laten groeien. Ik ben twee maanden geleden voor het eerst met mijn dochtertje (2,5 jaar) naar de kapper geweest. Ze had een paar rare lange plukken, terwijl de rest korter was. Ik heb het in een mooi model laten knippen, zodat ze haar haartjes weer mooi los kan dragen. Dat invlechtje lukt voorlopig niet meer, maar het kan nu gerust verder groeien. Wees positief en kijk ook naar de mooie kanten. Mijn dochtertje heeft dan wel kort haar, maar ze heeft prachtige krulletjes en dat is zo schattig!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tamara

    Super leuke tips! Vooral de invlecht vind ik heel leuk, maar helaas ben ik niet zo handig met invlechten. Mijn dochter heeft een flinke bos kroeshaar en soms weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet. Zeker op dagen dat het makkelijk en snel moet eindig ik vaak in twee staarten. Dat haarbandje is ook een goed idee, ga ik ook eens bij haar proberen.

    22/10/2019 at 15:00
  • Laat een reactie achter