Follow:
Food

Halloween Oreo cupcakes

Ik heb niks met Halloween, sterker nog: ik houd totaal niet van enge dingen. Ik houd wel van bakken en Halloween is natuurlijk wel een leuk thema waar je wat mee kunt. Dus ging ik aan de slag en bakte Oreo cupcakes in het Halloween thema. Niet heel eng natuurlijk, wel heel lekker.

Benodigdheden:
– cupcake bakvorm
– dr. Oetker cupcake mix
(of losse ingredienten volgens eigen recept)
– 2 eieren
– 100 ml melk
– 20 Oreo’s (pak 24 stuks bij Action)
– dr. Oetker cupcake vormpjes
– dr. Oetker decoratiestift choco
– 200 gram roomboter
– mix voor botercreme (ik gebruikte Funcakes botercreme mix)

Ik vond deze oranje cupcake vormpjes gewoon in de supermarkt, van dr. Oetker. Er zaten meerdere kleuren in, maar deze oranje leken mij heel geschikt voor een Halloween cupcake. Deze vormpjes deed ik in een bakblik en vervolgens heb ik in elk vormpje een hele Oreo gelegd.

Ik heb vervolgens het beslag voor de cupcakes gemaakt. Ik deed dit met de cupcake mix van dr. Oetker, maar je kunt ook een eigen recept gebruiken. Ik heb de rest van de Oreo’s verkruimeld en de helft daarvan door de helft van het beslag gedaan. Het beslag met daarin de verkruimelde Oreo’s deed ik als eerste in de cupcakevorm, dus bovenop de Oreo. Het beslag zonder de Oreo’s deed ik bovenop het andere beslag in de cupcake. Ik zorgde ervoor dat het beslag een halve centimeter onder de rand van de cupcakevorm bleef, zodat de cupcakes plat zijn na het bakken. Er bleef wel wat beslag over, daar kun je eventueel nog 2 extra cupcakes van bakken. Toen heb ik de cupcakes voor een half uurtje in de oven gezet. 

Vervolgens heb ik de botercreme gemaakt. Ik maak dit altijd met botercreme mix van het merk Funcakes, maar dr. Oetker heeft ook mix voor botercreme en je kunt het ook zelf maken met roomboter en poedersuiker. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Ik vind die van Funcakes het lekkerst en daarom gebruik ik die.
Ik heb iets minder dan een hele portie gemaakt, aangezien ik geen toef op de cupcakes wilde maken, maar enkel de bovenkant wilde bedekken. De overige Oreo kruimels heb ik door de botercreme geroerd. Het is belangrijk dat dit echt kleine kruimels zijn! Ik heb de botercreme plat op de cupcakes gestreken.

Daarna heb ik met een choco decoratiestift van dr. Oetker de cupcakes versierd in het Halloween thema. Je kunt dit natuurlijk ook doen met gesmolten chocola in een spuitzak en daar een heel klein puntje af knippen.

Ik vind de cupcakes heel leuk geworden. Het was helemaal niet moeilijk om te maken. En ze waren ook nog eens super lekker! Ik ga veel vaker met Oreo’s werken, want ik denk dat dit de lekkerste cupcakes zijn die ik ooit heb gemaakt!

Zo ziet de cupcake eruit aan de onderkant. Je ziet heel duidelijk de Oreo. Op deze manier een Oreo verwerken ging prima, want 2 dagen later was hij nog lekker en niet zacht geworden!

Smullen maar!!!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter