Follow:
Food

Hamburger met friet (maar dan anders)

Ik heb een nieuwe categorie toegevoegd aan mijn blog, namelijk ‘food’. Ik ben geen keukenprinses, dus verwacht geen culinaire hoogstandjes. Ik ben wel een werkende moeder die niet van koken houd, maar toch een lekkere en gezonde maaltijd voor haar gezin wil. Ik ga er vanuit dat er meer van dat soort mensen bestaan (al hoef je niet perse moeder te zijn natuurlijk) en speciaal voor jullie deel ik makkelijke maar leuke recepten in deze categorie! Ik begin met de bekende hamburger met friet, maar dan totaal anders. Erg lekker en toch ook een beetje gezond.

Boodschappenlijstje voor 2 volwassenen en 1 kind:
– zak 400 gram zoete aardappelfrites (of snij zelf frites van zoete aardappels)
– 3 verse hamburgers
– 1 kleine ui
– 3 kaiserbroodjes
– Heksenkaas (ik nam Dip ‘n spread van Lidl)
Olijfolie en bakboter had ik nog thuis, maar ook dat heb je nodig voor het bereiden van deze maaltijd.

Verwarm als eerste je oven voor en leg vervolgens de zoete aardappelfrites op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en doe ze in de oven. Op de verpakking staat wel op hoeveel graden je oven moet staan (ongeveer 200 graden) en voor hoelang (ongeveer 30 minuten). Halverwege keer je de zoete aardappelfrites nog een keer om.

Vervolgens bak je de verse hamburgers. De laatste 10 minuten heb ik in hetzelfde pannetje nog een uitje (gesneden in ringen) bij gebakken.

De kaiserbroodjes moesten 6 tot 8 minuten in de oven dus die heb ik er de laatste paar minuten bij in geschoven.

Als alles klaar is snij je het kaiserbroodje door midden, leg er je hamburger en wat uienringen op. Natuurlijk kun je de hamburger helemaal naar wens maken met bacon, augurk, tomaat, ei, etc.
Wat zoete aardappelfriet er naast en vergeet ook zeker de Heksenkaas niet! Dat is een heerlijke saus om de zoete aardappelfriet in te dippen.

Het is een super makkelijke maaltijd, die erg lekker is. Zoete aardappel is een groente, waardoor dit gerecht ook nog eens gezonder is dan gewone friet. Een verse hamburger is ook veel gezonder dan een hamburger uit een cafetaria. Je zou ook nog kunnen kiezen voor volkoren broodjes.

Ik was erg tevreden over deze maaltijd en de rest van mijn gezin heeft er ook heerlijk van gesmuld. Dit ga ik zeker vaker maken! Laat het mij weten als jij deze maaltijd ook gaat maken, dat vind ik leuk!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply chucky1012

  Dit ziet er heerlijk uit 👌

  21/10/2018 at 09:04
 • Reply gea

  Ziet er goed uit! Leuk z’n nieuwe categorie 🙂

  21/10/2018 at 09:55
 • Reply Maarten Groen

  Wat een lekker alternatief voor de doorsnee Hamburger- Friet opstelling.

  01/11/2018 at 11:28
 • Laat een reactie achter