Follow:
Overig

Heb jij nog contant geld op zak?

Pinnen gaat tegenwoordig zo gemakkelijk! Je kunt bijna overal pinnen en contactloos betalen heeft ervoor gezorgd dat het nog sneller gaat. De keerzijde is dat je het geld makkelijker en sneller uitgeeft en misschien zelfs helemaal niet weet hoeveel je per maand uit geeft?! Zelf vind ik het wel handig om altijd een paar euro op zak te hebben, voor het geval dat…

In het dorp waar ik woon zijn de laatste tijd de meeste geldautomaten verdwenen. Er is er nog maar ééntje. Super onhandig vind ik dat, want als ik geld op wil nemen moet ik echt daar naar toe rijden. Gelukkig kun je bij een aantal winkels (zoals een drogist of een supermarkt) ook extra geld bijpinnen.

Aangezien pinnen tegenwoordig wel bijna overal kan, zit mijn portemonnee dan ook lang niet meer zo vol als jaren geleden. Ik had altijd een portemonnee met veel vakjes voor pasjes. Dat is nu niet meer nodig. Ik ben laatst zelfs overgestapt naar een kleine portemonnee. Al mijn klantenkaarten heb ik in de PasNL app op mijn mobiel gezet. In mijn portemonnee heb ik vooral nog mijn pinpassen, identiteitskaart en kentekenbewijs. Ook zitten er nog een paar cadeaukaarten in. En een enkele stempelkaart.
Het zal denk ik niet lang meer duren voor ik over ga stappen op een slim wallet. Een heel kleine portemonnee waar vooral pasjes in kunnen. Ik zag deze portemonnees bij Bagageonline.

Ik zorg er zelf altijd wel voor dat ik ook wat geld in mijn portemonnee heb. Een enkele keer kun je bij een winkel of op een marktkraam niet pinnen. Ook loempia’s moet je vaak nog contant afrekenen. Laatst was ik bij een winkel van een grote winkelketen en daar deed het pinapparaat het niet; storing. Ook dan is het wel handig om contant geld bij je te hebben. Ik zorg er altijd voor dat ik ongeveer €20,- bij me heb. Niet veel, want dat heb ik vaak niet nodig, maar gewoon voor het geval dat. Ook tijdens verjaardagen geef ik wel eens geld. Als de ontvanger geen cadeau weet of als er geld wordt gevraagd.

Ik geef toe dat ik verder eigenlijk alles pin. Dat contante geld is voor als het echt niet anders kan, maar anders pin ik het liefst. Ik vind de pin-rij in de supermarkt dan ook erg fijn, want ik wil toch altijd mijn boodschappen met de pinpas betalen. Niet iedereen wil dat en dus is deze rij vaak het kortst.

Heb jij nog contant geld bij je?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter