Follow:
Baby/kind, Food

Herfstvakantie tip: samen de keuken in!

Hoera, na vandaag is het herfstvakantie voor de regio’s noord en midden! Hoewel ik gewoon werk tijdens de herfstvakantie, leek het mij wel leuk om er een artikel aan te wijden. Ik laat je zien welke lekkere dingen je met je kind(eren) kunt maken in de keuken! Van koekjes bakken tot het maken van je eigen milkshake. Hieronder 7 tips voor een gezellige middag in de keuken samen met je kind(eren).

Koekjes bakken
Koekjes bakken is echt een activiteit voor als het heel hard regent. Zet een lekker muziekje op en doe de oven vast aan. Met een paar ingrediënten kun je al lekkere koekjes maken, maar je kunt natuurlijk ook voor een makkelijke kant-en-klaar mix gaan. Met een paar leuke koekjes uitstekers heb je in een handomdraai hele leuke koekjes.

Stroopwafels of Oreo’s versieren
Ben je niet zo van het bakken? Of wil je de oven niet gebruiken omdat je (ook nog) kleine kinderen hebt? Koop dan wat lekkere koekjes (zoals stroopwafels of Oreo’s) en een chocoladereep. Smelt de chocoladereep au-bain-marie en dip de koekjes in de gesmolten chocolade. Laat je kind(eren) de koekjes versieren met allerlei verschillende sprinkles. De koekjes moeten daarna een tijdje drogen, zodat de chocolade hard wordt.

Maak je eigen milkshake
De basis van een milkshake is melk met ijs. Daarnaast kun je natuurlijk ook een klein beetje vers fruit toevoegen, een scheutje ranja of een lepel chocoladepasta. Doe dit in een milkshake apparaat, en je hebt je eigen milkshake! Doe er een toef slagroom op, een aardbei en een chocolaatje (of donut!) erbij en je hebt een extra lekkere milkshake.

Movietime
Zelf popcorn maken is natuurlijk fantastisch om te doen voor kinderen. Het verrassende ‘geplop’ van de popcornmais is echt een feestje. Het enige nadeel is dat het heel snel klaar is. Ach, dan zet je toch gezellig een filmpje op?!

Pastaaaa
Heb je al wat oudere kinderen? Ga samen met je kind(eren) koken. Het is extra leuk als je het hele gerecht zelf maakt. Dus ook echt de pasta zelf vers maken. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk! Ik weet zeker dat je kind(eren) super trots op hun eigen gemaakte spaghetti of tagliatelle zullen zijn.

Pompoenboerderij
Maak samen eens een heerlijke pompoensoep! Het is echt een recept dat bij de herfst past. Ga eerst naar een pompoenboerderij en laat je kind(eren) zelf een pompoen uitzoeken voor in de soep. Je kunt er ook eentje extra meenemen om uit te hollen en een griezelig gezicht in te maken. Pompoensoep maken is trouwens helemaal niet moeilijk!

High tea
Maak met je kinderen een high tea klaar (cupcakes, scones, brownies) en laat ze vervolgens vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Leuk om samen voor te bereiden en super gezellig om met anderen erbij op te eten.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tamara

    Die milkshake😍!!! Hij ziet er overheerlijk uit, en leuk idee om hem met een donut te doen, daar is mijn dochter dol op.

    24/10/2019 at 15:29
  • Laat een reactie achter