Follow:
Moederschap

Het moederschap veranderde mijn kledingstijl

Je ziet het vaker: vrouwen die moeder zijn geworden veranderen van kledingstijl. Ze kiezen vaker basic kledingitems en verkiezen sneakers boven hakken. Ik moet toegeven dat dat laatste ook voor mij geldt (I love sneakers!), maar verder vind ik dat mijn kledingstijl erop vooruit is gegaan. Meer volwassen ofzo… Ik ben geen moeder met een joggingsbroek aan en een snelle knot bovenop haar hoofd. Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien, moeder of niet. Toch heeft het moederschap mijn kledingstijl wel veranderd…

Minder stoer, meer klassiek
Voordat ik zwanger was, stemde ik mijn looks altijd af met waar ik zin in had. De ene dag kon dat een klassieke outfit zijn, de andere dag was dat een stoere outfit. Al denk ik dat ik destijds vaker voor stoer koos. Ik merk dat die stoere kant een beetje naar de achtergrond verdwijnt en dat ik nu meer voor de klassieke kledingitems ga. Ik draag graag een blouse kraag onder mijn trui en ik kies het liefst een strakke broek. Nu is de luipaardprint helemaal trendy en daar ben ik dol op. Ik denk dat dat het enige stoere printje is dat momenteel in mijn kast te vinden is.
Ik stuitte onlangs op dameskleding studio anneloes via expresswear.nl. Een merk dat ik nog helemaal niet kende, maar wat perfect aansluit bij mijn kledingstijl.

Truien en blouses
Ik draag dit winter ontzettend veel truien! Ik heb volgens mij nog helemaal geen vest aangehad (dan tel ik die dunne, korte, basic vestjes even niet mee). Dit jaar is de mode ook meer gericht op truien, dus misschien dat het daar ook wel aan ligt, maar ik vind het ook gewoon heel makkelijk om een trui te dragen. Minder kledingkeuze stress. Ik kies een leuke trui uit de kast, zoek er een broek of rok bij en klaar.
Afgelopen herfst droeg ik het liefst een blouse en ik denk dat ik daarmee verder ga in het voorjaar.

Meer rokjes/jurkjes
Ik draag meer rokjes en jurkjes dan eerder. Een verandering die totaal niet logisch is als je moeder bent geworden, maar toch is dat bij mij het geval. Ik vind het enorm leuk om mijn dochtertje een rokje of jurkje aan te trekken en hierdoor ben ik deze kledingstukken zelf ook meer gaan waarderen. Toen ik nog geen dochtertje had, droeg ik vaak alleen op zondag een rok of jurk. Tegenwoordig draag ik op bijna al mijn vrije dagen een rok of jurk.

Meer zwart
Ik ben nooit een persoon geweest die veel zwart droeg. Ik denk dat ik jaren geleden niet eens zwart in de kast had. Ik koos altijd voor vrolijke kleuren, met roze als grote favoriet. Als ik nu in mijn kledingkast kijk, heb ik toch best veel zwart. Op de één of andere manier vind ik dat eleganter staan en vind ik dat het roze niet meer zo voor mij is weggelegd. Laat mijn dochtertje maar lekker roze dragen!

Doei hakken, hallo sneaker
Het is wel echt zo dat ik mijn hakken nauwelijks meer draag. Ik heb nog een aantal mooie hakken in de kast staan, maar die komen er haast niet meer uit. Zelfs niet voor een feestje. Ik verkies op dit moment een mooie enkellaars boven een paar hakken en straks in de zomer ga ik weer volledig voor de sneaker.

Minder sieraden
Droeg ik eerder dagelijks de complete inhoud van mijn sieradenkist (oké, misschien ietwat overdreven), kies ik nu vaker voor subtiele sieraden. Ik draag altijd mijn gouden kettinkje met de letter V, die heb ik dag en nacht om. Mijn trouwring draag ik uiteraard ook altijd en aan mijn linkerhand draag ik ook een gouden ring, maar die wissel ik nog wel eens af met een andere ring. Ook draag ik elke dag een horloge. Een armband draag ik nog maar af en toe, terwijl ik eerder veel armbanden tegelijk droeg. Ook kies ik vaker voor subtiele oorbellen en af en toe nog wel voor een paar statement oorbellen. Maar in vergelijking met eerder, ben ik niet meer zo van de bling-bling.

Is jouw kledingstijl veranderd nadat je een kind kreeg?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Tineke

  Ik draag alleen nog oorbellen en gemakkelijke comfortabele jurkjes. Voorheen droeg ik veel blazers. Maar met al het snot en spugen kan ik die iedere dag wel in de was gooien. Mijn kledingstijl is er niet op vooruit gegaan, maar ik ben na twee kinderen helaas ook aangekomen en voel mij niet meer fijn in mijn oude kleding. Wel leuk om te lezen wat er bij jou is verander

  15/01/2019 at 07:46
 • Reply Lieke van Veen

  Ik heb nog geen kinderen dus ik ben benieuwd of mijn kledingstijl straks veranderd als ik wel kinderen heb. De setjes op de bovenstaande foto vind ik in ieder geval erg leuk. Ik was laatst met mijn neefje in Monkey Town en het viel me al op dat moeders niet echt meer hun best doen om iets leuks aan te trekken. Zo zonde eigenlijk.

  15/01/2019 at 18:47
 • Reply Kirsten

  Ik ben ook echt benieuwd hoe het is om straks mijn eigen kleding weer aan te kunnen na de bevalling. Het plan is wel om mijn garderobe een update te geven zodat ik weer wat nieuws heb. Ben benieuwd of het dan ook andere items worden dan ik voorheen droeg. X

  15/01/2019 at 19:29
 • Laat een reactie achter