Follow:
Moederschap, Persoonlijk

Hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap (mijn geheim)

Ik had er alleen maar van kunnen dromen: na mijn zwangerschap weer hetzelfde gewicht hebben als voor mijn zwangerschap. Toen ik zwanger was had ik nooit gedacht dat dit haalbaar zou zijn, maar zonder al te veel moeite is dit wel de werkelijkheid geworden. Ben je benieuwd naar mijn geheim?

Laat ik beginnen met een disclaimer: ik ben geen diëtiste. Ik schrijf dit artikel vanuit mijn persoonlijke ervaring. Ik weet ook dat dit niet voor iedereen geldt.

De eerste dagen na de bevalling droeg ik het liefst een joggingsbroek, want dat zat zo lekker. Op dag 5 probeerde ik weer een tregging en hoppa, dat ging prima. Kort daarna probeerde ik ook een jeans en ook die paste weer. Ik besef mij heel goed dat dit eerder uitzondering is dan regel. Ik heb het geluk dat mijn lichaam zich zo snel herstelde en mijn buik snel is geslonken.

Toch ben ik ook van mening dat het niet alleen met geluk te maken heeft. Voor een groot gedeelte wel hoor, maar ik zal je eerlijk verklappen dat mijn geheim is: Eet NIET voor 2 tijdens de zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap heb ik gewoon gegeten wat ik normaal ook doe en heb ik niet extra veel lekkers gegeten omdat ik vond dat dat mocht. Tot aan mijn 16e week heb ik trouwens wel wat meer gegeten, omdat ik anders misselijk werd, maar dat waren dan volkoren crackers. Ik pakte heel bewust een gezonde keuze. Ik zorgde er ook voor dat ik dagelijks mijn fruit en groentes binnen kreeg. Wij eten elke zaterdag patat en daar eten wij dan geen groente bij. Toen ik zwanger was, at ik daar dus wel groente bij. Ik at eigenlijk gezonder en bewuster dan ik nu doe. Natuurlijk at ik ook wel lekkere dingen, maar met mate. Ik denk echt dat deze etensstijl er ook voor heeft gezorgd dat ik niet veel extra kilo’s aan ben gekomen tijdens de zwangerschap, enkel de kilo’s die nodig waren voor de groei van de baby.

Er bleef na de tijd nog ongeveer 3 a 4 kilo extra over. Dat is nog 2 kilo onder het gewicht dat ik eigenlijk jarenlang heb gehad. In de periode voor mijn zwangerschap, was ik namelijk 6 kilo afgevallen. Eigenlijk zat ik dus na mijn zwangerschap nog onder het gewicht wat ik jarenlang had en daar was ik heel tevreden over. Waar ik niet zo tevreden over was, was dat mijn buik niet meer zo strak was als voorheen. Ik droeg eerder altijd strakke shirtjes, maar dat vond ik nu geen gezicht meer. Na de bevalling ben ik wijdere shirtjes gaan dragen. Tot ik na een half jaar besefte dat ook mijn buik weer een stuk platter is geworden en ik ook die andere kilo’s kwijt was. Mijn buik zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn als voor de zwangerschap, maar ik mag echt niet klagen. Ik had het geluk dat ik geen moeite had hoeven doen om af te vallen.

Ik wil wel kort wat uitleg geven over mijn eetpatroon. Ik ben niet bewust bezig geweest met afvallen namelijk, maar ik heb al wel sinds een aantal jaren een gezonder eetpatroon. Zo eet ik altijd bruinbrood, neem ik geen toetje na het eten, eet ik elke dag fruit, drink ik vooral water en thee en probeer ik maximaal 1x per dag iets ongezonds te snoepen. Vaak neem ik alleen ‘s avonds een koekje bij de thee. Ja, 1 koekje (of een stukje chocola). En chips komt alleen in het weekend de kast uit. Dat is mijn geheim.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Laura | I scream beauty

    Ik was heel benieuwd naar dit artikel! Fijn dat je zo snel weer je oude gewicht terug had!

    Ik ben vorige week bevallen en wil heel graag mijn eigen kleding weer aan! Maar ik gok dat ik daar nog wel even hard voor moet werken 😉

    25/05/2018 at 21:46
  • Laat een reactie achter