Follow:
Zwanger

Ik heb zwangerschapsverlof!

Goedemorgen op deze zaterdagmorgen! Het is zo ver: ik heb zwangerschapsverlof!!! Maandag ben ik 36 weken zwanger en dat betekent dat ik 4 weken voor mijn uitgerekende bevaldatum met verlof ben gegaan. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen volhouden! Stiekem vind ik het ook wel enorm fijn dat het nu zo ver is. Hoelang heb ik verlof? En wat ga ik allemaal doen in mijn verlof?

In Nederland heb je recht op 16 weken verlof. Je mag zelf kiezen of je 4 of 6 weken voor je uitgerekend datum met verlof gaat. Ik heb ervoor gekozen om 4 weken van te voren te gaan, zodat ik die 2 weken extra na de tijd nog heb. Meer tijd met mijn baby straks, heerlijk! Dat ik het vol zou kunnen houden tot 4 weken voor de tijd was nog even twijfelachtig. Jullie kennen mijn SI gewricht klachten en ik ben dan ook erg blij dat het niet zover heeft hoeven komen dat ik volledig in de ziektewet moest of zelfs misschien voor de laatste paar weken. Gelukkig was dat niet nodig en heb ik het af kunnen maken! Ik had helaas de afgelopen week griep en daardoor heb ik niet alle diensten kunnen werken, maar gelukkig heb ik de laatste 2 dagen nog wel kunnen werken! Dat was een fijne afsluiter!
Ik neem er zelf ook nog wat vrije dagen en vakantiedagen achter mijn verlof aan en dat betekent dat ik maar liefst 5 maanden vrij heb in totaal! Wow, dat klinkt echt mega veel! Alleen ben ik bang dat het ontzettend snel zal gaan haha! Maargoed, ik begin net dus ik ga genieten!

Wat ga ik allemaal doen? Natuurlijk heb ik al wat dingen in mijn hoofd zitten die ik graag wil doen, maar er zal nog genoeg vrije tijd over blijven haha! Hieronder een lijstje met mijn voorgenomen punten. Ik heb alleen geen idee hoelang dit verlof zal duren en wanneer de baby zal komen.. dat kan over 1 week al zijn, maar het kan ook nog 6 weken duren… spannend!

 1. Huis schoonmaken
  Ik wil beginnen met het uitgebreid schoonmaken van het huis. De afgelopen weken is dat niet zo grondig gebeurd als ik eigenlijk zou willen. Dit komt door mijn pijnklachten en de afgelopen week door de griep. Er moet dus echt nodig even wat gebeuren in huis en ook de ramen moeten weer even schoon. Ik ga hier van de week direct mee beginnen. Natuurlijk kan ik niet alles meer in een tempo zoals eerder, maar ik heb mij voorgenomen dat ik aankomende week elke dag een uurtje ga schoonmaken. Lekker langzaamaan en dan kijken hoe ver ik ben gekomen.
 2. Adressen schrijven
  Ik heb laatst een vel met blanco stickers gekocht en daarop wil ik alvast de adressen schrijven voor de geboortekaartjes. Dat is namelijk een werkje dat niet gaat lukken als de baby is geboren en dat kan ik prima in de aankomende dagen alvast gaan doen. Ligt dat ook alvast klaar.
 3. Babywasjes draaien
  De laatste dingen moeten nog gewassen worden, zoals de kleertjes en knuffeltjes. Dat ga ik deze week nog even doen. Ik wil ervoor zorgen dat dit allemaal klaar is voordat ik 37 weken zwanger ben.
 4. Gipsbuik maken en versieren
  Ik wil graag een gipsbuik maken, om een leuk aandenken te hebben aan mijn zwangere buik. Die gipsbuik maken zal dit weekend nog moeten gebeuren, maar het versieren ervan heb ik vervolgens wel even de tijd voor. Leuk klusje lijkt me!
 5. Bevallingsboek lezen
  Ik ben al bezig met het lezen van een bevallingsboek. Goede voorbereiding, zodat ik een beetje weet wat mij te wachten staat. Het is een aardig dik boek en die wil ik nog even uitlezen voor de baby komt. Dat wordt doorlezen!
 6. Zwangerschapsbehandeling bij de schoonheidssalon
  Die staat gepland voor het eind van de week. Dit had ik al een hele tijd in mijn hoofd. Lekker een uurtje ontspannen!
 7. Hollands Next Top Model terugkijken
  Toen vorig jaar HNTM op tv was, zaten wij in Amerika. Bij thuiskomst liep ik al zoveel afleveringen achter, dat het geen zin meer had om ze in te halen. Tijdens mijn verlof neem ik mooi een maandje RTLXL en dan kan ik alles terug kijken. Zo leuk!
 8. Bloggen
  Natuurlijk heb ik nu ook meer tijd om te bloggen! Afgelopen week is dat vanwege de griep niet gelukt, maar nu heb ik weer genoeg energie en tijd om te bloggen! Voor zolang het duurt natuurlijk, want ik heb geen idee wanneer de baby komt…

En misschien bedenk ik nog wel allemaal spontane dingen om te gaan doen! Ik heb er in elk geval zin in. Geen wekker in de ochtend en lekker zien wat de dag mij brengt!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Josefien

  Heerlijk zwangerschapsverlof!!! Niet te veel vasthouden aan je lijstje hoor, genieten moet je! Dit maak je maar 1 x in je leven mee… Mocht je nog een kindje willen, dan krijg je nooit meer zo’n rustige zwangerschap namelijk.
  Een tip (doe ermee wat je wil ;): lees dat bevallingsboek niet, tenzij je heel nuchter bent. Elke bevalling is anders. Laat je er in ieder geval niet bang door maken; bevallen is geen eitje maar wel heel mooi als alles goed gaat. Ik zou het zo nog 5 x willen doen!
  Geniet van je zwangerschapsverlof en veel persplezier 🙂

  21/01/2017 at 23:03
 • Reply Roxanne

  Geniet van je verlof!

  09/02/2017 at 23:20
 • Laat een reactie achter