Follow:
Overig

Inspiratie voor vensterbank decoratie

Laatst bedacht ik mij dat die lantaarns nu wel erg lang in de vensterbank hadden gestaan. En de decoratie van de andere vensterbank ben ik eigenlijk nooit tevreden over geweest. Tijd voor wat nieuws dus! Maar wat? Ik ben, samen met mijn man, verschillende winkels met home accessoires langs gegaan. Inmiddels hebben we allemaal nieuwe dingen op de vensterbank, waar ik erg blij mee ben. Ik vond het vooraf erg lastig om te bedenken wat de mogelijkheden waren en online kon ik ook geen leuke ideeën vinden. Voor iedereen die hetzelfde probleem heeft, of gewoon wel zin heeft in wat inspiratie, heb ik een aantal tips hoe je de vensterbank leuk kunt decoreren.

De juiste decoratie bij je raambekleding 
Niet alleen de vensterbank zelf, maar ook de raambekleding zorgt voor de uitstraling in je woonkamer. Bij het kiezen van decoratie voor de vensterbank, is het ook belangrijk om na te gaan of je nog de juiste raambekleding hebt. Misschien is het tijd voor iets nieuws? Vrij trendy en erg mooi zijn shutters op maat. Dit zijn houten binnenluiken die perfect aansluiten op je ramen en staan echt prachtig. Hierdoor heb je in de vensterbank zelf niet zo veel meer nodig. Een plant of een pot is dan al voldoende, want je aandacht gaat al gauw naar de shutters.

Als je vitrage hebt, heb je deze waarschijnlijk veel dicht. Dan is het belangrijk dat je vooral decoratie kiest voor de buitenwereld. Iedereen die langs je huis loopt, ziet dan de decoratie. Je kunt dan rustig iets kiezen wat aan 1 kant heel mooi is, maar waarvan de achterkant simpel is.

Als je gordijnen hebt is het belangrijk dat je iets op de vensterbank zet wat niet te breed is. De gordijnen moeten ‘s avonds immers nog dicht kunnen. Een mega plant of een brede lampenkap kunnen dan niet. Daar dien je goed rekening mee te houden.

Planten zijn altijd goed
Je ziet heel vaak planten in een vensterbank staan. Nu ben ik er in de loop van de jaren wel achter gekomen dat je niet elke plant in elke vensterbank kunt zetten. Je moet goed kijken of de zon het veel op dat raam schijnt (of niet) en daarop je planten aanpassen.
Ik ben niet echt een held in het verzorgen van planten, dus voor de nieuwe decoratie van de vensterbank heb ik gekozen voor nep planten. Wel een paar mooie, zodat het bijna niet van het echt te onderscheiden is!

Een cactus is trouwens ook een perfecte plant om voor het raam te zetten. Ook een makkelijke en hippe plant is de pannenkoekplant. Hij moet niet in de volle zon staan, dus zet hem op een vensterbank waar enkel een beetje daglicht komt, maar dus niet veel zon.

Helemaal hip zijn nu de bloempotten op pootjes. Een grote variant ervan kun je in de woonkamer zetten, maar een kleine variant staat erg leuk in de vensterbank. Daar zijn wij dus ook voor gegaan en ik moet eerlijk zeggen dat ik het er heel leuk uit vind zien!

Dim de lampen
Lampen geven licht en kunnen naast decoratief ook erg praktisch zijn. Als je kiest voor een dimbare lamp, kun je ook veel sfeer in huis brengen. Je hebt nu hele moderne lampen, van draadstaal, erg mooi voor als je een moderne inrichting hebt. Ga je toch liever voor een lampenvoet met een lampenkap; stem dan de kleur van de lampenkap af met de rest van je inrichting. Of kies een vrolijke kleur, om te boel juist wat op te fleuren.

Ga neuzen in verschillende winkels
Trek er gewoon eens een dag voor uit om op zoek te gaan naar leuke decoratie. Ga naar warenhuizen, kringloopwinkels of de woonboulevard. Ga op zoek naar grote potten of kruiken, kistjes, glazen, rekjes, bankjes, lantaarns, vazen, manden, etc. Je kunt ook een groot dienblad of plateau kopen en daar allemaal leuke kleine dingen op leggen. Bijvoorbeeld kaarsjes en kopjes en mini plantjes. Dat staat zo gezellig!

Rek vol foto’s
Of ga op zoek naar een mooi rek of standaard, waar je foto’s aan op kunt hangen. Hoe leuk is het als je een vensterbank vol mooie herinneringen hebt? Natuurlijk kun je dit ook zelf maken, door linten vast te maken op canvas, planken of een scherm. Wees creatief en je zult zien dat je een hele vrolijke vensterbank krijgt.

Perfecte chillplek
Wij hebben een hele grote, brede vensterbank en die zou eigenlijk heel geschikt zijn als bank. Je ziet dat wel eens op Pinterest foto’s: van die lounge vensterbanken, ook wel ‘window seat’ genoemd. Even heb ik getwijfeld of we dat van onze vensterbank zouden maken, maar uiteindelijk hebben we dat toch niet gedaan. Wel erg gaaf en heerlijk om te zitten als de zon al een beetje naar binnen schijnt! En totaal iets anders dan gewone decoratie. Met een langwerpig kussen en allemaal kleine kussentjes, is die ‘window seat’ zo gemaakt!

Wat heb jij in de vensterbank staan?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter