Follow:
Baby/kind

Kindermeubels voor in de woonkamer

Mijn dochtertje is ruim 1,5 jaar en wat gaat de tijd snel! Als kleine baby kon ze nog zo weinig en nu ontwikkelt ze zich zo snel. Ze haalt nu zelf een boekje uit de kast, legt haar kleurkrijtjes klaar en doet alsof ze haar nageltjes lakt. Als ouder spring ik in op deze ontwikkeling en dat betekent dat ze een aantal nieuwe kindermeubels nodig had. Hieronder een lijstje van kindermeubels die prima in een woonkamer passen.

Speelgoedkist
Toen ze nog een baby was, hadden we al haar speelgoed in een boxzak. Daarna kochten we een speelgoedkist en inmiddels hebben we 2 speelgoedkisten. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze verzamelt (en hoe groter het speelgoed wordt). Ik houd er niet van als het speelgoed overal ligt dus vandaar dat ik 2x per dag opruim en alles terug leg in haar speelgoedkisten. Hierdoor ziet onze woonkamer er weer gauw netjes uit.

Kinderfauteuil
We hebben al een tijdje een zacht stoeltje voor Veerle in de kamer staan. Ze is daar gek op! Ze drinkt daar haar ranja en bladert graag door een boekje op haar eigen stoeltje. Ze is helemaal trots op haar eigen plekje. We hebben nu een klein, zacht bankje, waar ze makkelijk zelf op kan gaan zitten en niet af kan vallen. Ik vond het destijds lastig om ergens zo een stoeltje te vinden, maar bij online meubelwinkel Emob hebben ze een aantal leuke! Daar hebben ze trouwens al deze leuke meubels uit dit artikel en nog veel meer!

Tafeltje en stoeltje
Ik vind die kindertafeltjes en -stoeltjes altijd zo leuk staan, maar ik had geen idee vanaf wanneer ze daar wat aan hebben. Nu Veerle ruim 1,5 jaar is, had ik het idee dat het wel leuk voor haar zou zijn. Kort geleden hebben wij dus een klein tafeltje met stoeltje gekocht en ze vindt het helemaal leuk! Ze kan kleuren terwijl ze op haar eigen stoeltje zit of zich zogenaamd opmaken. Ik vind het zelf ook veel handiger dan wanneer ze in de kinderstoel zit, want ze kan zelf op het stoeltje zitten en er ook zelf weer af.

Boekenkast
Nu hebben wij zelf geen hele boekenkast voor Veerle, maar wel een grote kast waar we van 1 van de 4 vakken een ‘boekenafdeling’ hebben gemaakt. Alle boeken kunnen rechtop staan. Voordeel hiervan is dat je gemakkelijk het boek kunt vinden dat je zoekt. De boeken blijven mooier, want ze worden niet elke keer uit de speelgoedkist getrokken. Als we samen een boekje willen lezen, loopt Veerle zelf naar de kast om er een boek uit te halen.

Keukentje
Voor nu heeft Veerle wel even genoeg speelgoed. Straks komt Sinterklaas er weer aan en in februari haar 2e verjaardag. Het enige dat we nog een keer in de woonkamer willen toevoegen is een keukentje voor haar.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter