Follow:
Fashion

Kledingkast opnieuw inrichten (Marie Kondo)

Een aantal maanden geleden bedacht ik mij dat het hoog tijd was om mijn kledingkast op te ruimen. Ik heb een grote PAX kast van de Ikea, die ik toen nog deelde met mijn man. Inmiddels heeft hij zijn kleding in een andere kast, zodat ik de kast voor mijzelf alleen heb. Ik wilde ook graag mijn schoenen in diezelfde kast zetten, maar dat betekende wel dat ik drastisch moest opruimen. Ik zag via Instagram verschillende andere vrouwen die bezig waren met de Marie Kondo manier van opruimen en ik besloot deze manier ook te gebruiken voor mijn kast.

Dit zijn VOOR foto’s. De bovenste 3 planken van het rechter gedeelte van de PAX kast (middelste kast op de foto), waren toen nog van mijn man (dit gedeelte heb ik vervaagd op de foto). Hij gebruikte ook 2 lades. De rest gebruikte ik. Ik had een aparte kast voor al mijn schoenen, maar inmiddels lag daar ook van alles door elkaar. Hoog tijd om op te ruimen dus!

Als je de Marie Kondo manier van opruimen niet kent, Google het dan zeker even of kijk een video via YouTube. In het kort komt het erop neer dat ik alles uit mijn kast moest halen en bij elk item heel goed moest nadenken of ik er echt plezier van heb. Kleding dat ik langere tijd al niet gedragen had, ging weg. Datzelfde gold ook voor mijn schoenen. Ik heb echt een heleboel weg gedaan.
Ik heb de kast schoongemaakt, heb nieuwe (allemaal dezelfde!) kledinghangers gekocht en vervolgens ben ik opnieuw begonnen met indelen.

Marie Kondo vouwt de kleding altijd op een speciale manier op, zodat het een heel klein pakketje wordt (zie deze video). Dat heb ik ook gedaan. Op die manier krijg je een la vol met t-shirts en kun je daar veel makkelijker 1 shirtje uit halen, zonder dat elke keer die hele stapel half omver valt. Op deze manier blijft je kast ook veel netter! Ik was wel bang dat mijn shirtjes zouden verkreukelen, omdat ze op deze manier vaker gevouwen werden. Het is nu ruim 4 maanden geleden dat ik mijn kast op deze manier heb veranderd en inmiddels kan ik toch wel zeggen dat het reuze mee valt! In eerste instantie lijkt het shirt wel meer verkreukeld, maar als je het aantrekt gaan de kreukels er vrijwel direct weer uit.

We hebben ook nog extra  lades voor sieraden en accessoires gekocht bij Ikea, zodat mijn sieraden ook allemaal in de kast passen. Ze worden zo op een mooie manier uitgestald en ik kan gemakkelijk vinden wat ik zoek.

Ik vond het ook ideaal toen ik mijn koffer voor de vakantie moest pakken. Al mijn kleding was namelijk al strak opgevouwen en ik kon de dingen die ik mee wilde nemen rechtstreeks mijn koffer in doen. Op deze manier bespaarde ik ook veel ruimte in mijn koffer!

Dan bij deze een NA foto. Ik dacht dat ik die destijds wel had gemaakt, maar blijkbaar niet dus. Vandaar dat ik gisteren een foto heb gemaakt. Niet meer zo strak als 4 maanden terug, maar wel bijna. Krijg je direct een realistisch beeld van deze handige opruim-techniek, na een paar maanden;) Zo staan mijn sandalen bijvoorbeeld echt niet meer netjes, maar voor de rest hou ik het netjes bij!

Ik ben erg blij dat ik mijn kledingkast heb opgeruimd op de Marie Kondo manier. Het was veel werk. Ik ben er zeker 3 dagen mee bezig geweest, maar het was het meer dan waard! Ik kan er ook veel meer kleding in kwijt, want op de VOOR foto zag je alleen de kleding die ik in de lente draag (ik had al wat winteritems eruit gehaald en enkele zomeritems toegevoegd), terwijl op de laatste foto al mijn kleding in 1 kast zit. Helemaal bovenaan zie je namelijk 2 opbergers en daar zit mijn winterkleding in!

Kende jij de Marie Kondo manier al? Lijkt het je wat?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter