Follow:
Baby/kind

Luieremmer: nodig of overbodig?

Het staat op de baby uitzetlijst: een luieremmer. Maar is dit nodig of is het overbodig? Als je echt een reukloze luieremmer wilt, betaal je daar best wat voor. Voordat je dat geld uit geeft, wil je natuurlijk weten of je dan echt waar voor je geld krijgt of dat je het geld beter aan wat anders uit kunt geven. Want is een luieremmer echt reukloos? En zijn er ook goedkope luieremmers?

Er zijn 3 soorten luieremmers:
1) een emmer met een deksel
2) een luchtdicht afsluitsysteem
3) met een casette

Een luieremmer met een deksel is de goedkoopste optie. Die heb je voor €10 a €20,-. Het is handig dat als je je kleintje verschoond, je de vieze luier direct ergens kwijt kunt. Dat kan in een emmer met een deksel. Het nadeel is dat je dan elke keer de deksel op moet tillen en dat betekent dat je de vorige poepluier weer ruikt. Een luieremmer met deksel is dus wel heel handig om een aantal luiers op te kunnen sparen, maar de geur die steeds vrijkomt is wel echt een groot nadeel. Als je een klein budget hebt, kun je hiervoor kiezen. Als je wasbare luiers gebruikt, is dit een hele handige optie.

Een luchtdichte luieremmer kost al gauw tussen de €40,- en €70,-. Dat zijn flinke bedragen voor een luieremmer natuurlijk. Wij hebben voor dit type luieremmer gekozen, omdat het ons zo ontzettend makkelijk leek. Geen vieze luchtjes klinkt perfect en niet voor elke luier naar de container moeten lopen is ook wel heel erg handig. Wij gebruiken de luchtdichte luieremmer nu al een lange tijd en het bevalt goed. Het is heel handig om een aantal luiers te kunnen verzamelen en deze niet te ruiken. Dat je ze niet ruikt is ook echt zo. De luchtdichte luieremmer kan gewoon op de slaapkamer staan zonder dat je daar last van hebt. Ook bij het verwisselen van de volle zak, zou je niets moeten ruiken. Dat is helaas niet het geval. Het stinkt zeker wel. Gelukkig hoef je dit niet heel vaak te doen.

Dan heb je ook nog luieremmers met een cassette. Elke luier wordt dan luchtdicht verpakt door het speciale systeem in de emmer. Deze kost rond de €25,- en dan koop je nog cassettes voor rond de €10,-. In die cassettes zit de verpakking voor de luiers. Ik ben zelf niet bekend met dit systeem, maar omdat je elke keer die cassette moet kopen hebben wij niet voor dit systeem gekozen.

Ik ben zelf erg blij dat we hebben gekozen voor een luieremmer. Ik verschoon mijn dochter altijd boven en ik vind het heel handig dat ik de vieze luier daar (op dat moment) dan ook kan laten, zonder dat je er in de slaapkamer iets van ruikt.

Veel dorpen en steden hebben een speciale plek waar je gratis de vieze luiers in kunt leveren, die worden dan gerecycled. Het is in dat geval ook wel erg handig dat alle vieze luiers in 1 zak zitten.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter