Follow:
Food

Makkelijk & lekker: chocolade fudge maken

Ik ben de laatste tijd veel taarten en cupcakes aan het bakken, maar het leek mij ook leuk om wat nieuws uit te proberen. Ik maakte voor het eerst chocolade fudge en wat was dat lekker! Het leuke eraan is dat het ook super makkelijk is om te maken. Ook kun je helemaal zelf bepalen wat je aan het basisrecept toe voegt, bijvoorbeeld noten of marshmallows, maar eigenlijk kan bijna alles!

Basis benodigdheden:
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 300 gram chocolade (Je kunt chocolade druppels gebruiken, maar ook een chocoladereep. Ik heb melk chocolade gebruikt, maar je kunt ook witte chocolade gebruiken als je de fudge wilt kleuren, pure chocolade als je van een sterke chocoladesmaak houdt of je kiest je favoriete chocoladereep bv karamel-zeezout.)

Voor de vulling/topping:
– sprinkles
– mini marshmallows 50 gram
– notenmix 60 gram
Ik heb bovenstaande ingrediënten voor de vulling en topping gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf je ingrediënten kiezen. Als je van een pure chocolade fudge houdt, is het waarschijnlijk lekkerder om meer noten toe te voegen. Ik hou zelf van een zoete smaak en dus ging ik voor melk chocolade met iets noten en veel marshmallows.

Er zijn ontzettend veel soorten noten die je voor dit recept kunt gebruiken. Ook gedroogd fruit is een heerlijk idee! Bij Bas Boer Noten hebben ze ontzettend veel keuze op het gebied van noten, gedroogd fruit, muesli, chocoladedruppels en nog veel meer!

Aan de slag!
Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en zet dit op hoog vuur. Zodra het warm begint te worden, zet je het op middelhoog vuur en doe je er de chocolade (in stukjes) doorheen. Roer dit goed door elkaar, totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Je ziet dan dat de gecondenseerde melk dikker is geworden. Neem de steelpan van het vuur en voeg de extra ingredienten voor de vulling toe. De marshmallows smolten bij mij, omdat de basis voor de fudge nog warm was. Ik vind dat niet erg, want dan krijg je ook mooie strepen in de chocolade. Wil je dat niet, dan kun je de fudge beter heel iets laten afkoelen voordat je de marshmallows erdoor doet. Ik heb ook de notenmix toegevoegd. Dit roer je dan goed door de basis voor fudge heen. Ik heb een paar marshmallows over gehouden ter decoratie, voor bovenop de fudge.

Ik heb zelf een brownieblik gebruikt om het mengsel in te storten. Ik heb er wel bakpapier onder gedaan, want anders krijg je het waarschijnlijk niet meer uit je blik. Door het brownieblik te gebruiken, kreeg ik brede stukken. Wil je liever wat kleinere stukken die dikker zijn? Dan kun je een cakeblik gebruiken. Toen het mengsel in het brownieblik zat, heb ik er sprinkles en nog wat marshmallows bovenop gegooid.

Hierna moet je fudge afkoelen. Hij moet minimaal 5 uur in de koelkast staan, maar het lekkerst vind ik het als je het een hele nacht in de koelkast laat staan. Fudge is dus heel makkelijk en snel om te maken, alleen wachten tot het klaar is duurt wel even. Maar daarna heb je ook heerlijke fudge!

Snij de fudge in stukken en bewaar ze in een trommeltje in de koelkast. Ze blijven dan ongeveer een week goed. (Als ze dan nog niet op zijn.) Ik heb maar liefst 18 stukken fudge hieruit kunnen snijden!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Kirsten

    Wat een vrolijkheid in combinatie net chocolade. Ik houd ervan! (: wellicht dat ik dit ook eens ga proberen aan de kleuren te zien is het misschien ook een leuk alternatief voor beschuit met muisjes? Je brengt me op ideeën!

    06/11/2018 at 10:51
    • Reply Bertine

      Oooh ja dat is echt een leuk idee!! Goeie! Dit recept is zo makkelijk, als je goed te pas bent na de bevalling dan kun je dit heel snel zelf maken en anders kan iedere kraamverzorgende dit;)

      06/11/2018 at 11:57

    Laat een reactie achter