Follow:
Moederschap

Mama zijn, werken, poetsen en bloggen… hoe dan?

Vorige week was het zover, voor het eerst in de afgelopen 9 jaar dacht ik: zal ik stoppen met bloggen? Even, maar dan ook heel even, schoot het door mij heen. Ik bedacht mij hoeveel tijd ik dan over zou hebben en ik fantaseerde over hoe mijn leven er dan uit zou komen te zien. Maar het duurde niet lang voordat ik die gedachte snel weg stopte en besloot dat ik echt tijd moet vrij maken voor het bloggen. Maar hoe combineer je dat: mama zijn, werken, poetsen en het bijhouden van een blog?

Sinds 3 weken ben ik weer aan het werk. Natuurlijk vond ik het dubbel dat mijn verlof erop zat, maar ik ging wel met plezier terug naar mijn werk. Ik ben 28 uur gaan werken. Ik krijg vaak de vraag of ik dat niet te veel vind, 28 uur werken en een baby hebben. Ik had altijd gedacht dat dit echt niet zo zou zijn en dat vind ik eigenlijk nog steeds. Ik werk minder dan ik de afgelopen jaren heb gedaan en dat is echt wennen, maar ook heerlijk. Want ik ben nu best veel vrij! Ik ben nu soms ineens 4 dagen achter elkaar vrij, dat had ik eerder nooit.

Voordat Veerle er was had ik meestal 2 dagen achter elkaar vrij, waarvan ik 1 dag gebruikte om te bloggen en 1 dag om het huishouden te doen. Als ik een late dienst had, ging ik bloggen voor werktijd en bij een vroege dienst zat ik de hele avond achter mijn laptop. Nu heb ik natuurlijk de zorg voor Veerle erbij gekregen en dat maakt dat die verdeling niet meer zo simpel is. Na werktijd heb ik zin om Veerle te knuffelen en daarna krijgt zij haar flesje en gaat in bad. Tussen 19 uur en 20 uur gaat zij naar bed, afhankelijk van het tijdstip van haar laatste flesje. Daarna maak ik alle flesjes schoon en pak de luiertas voor de volgende dag in. Ik heb dan echt geen zin meer om nog te gaan bloggen. En eerlijk gezegd heb ik er de energie dan ook niet meer voor.

Op mijn vrije dagen schrijf ik af en toe een blogje en doe ik ook het huishouden. Veerle slaapt gelukkig erg goed en lang overdag en daardoor heb ik echt wel de tijd voor het huishouden. Ze slaapt vaak 2 tot 3 (en soms zelfs 4 uur!) achter elkaar en kan vervolgens niet langer dan 2 uur achter elkaar wakker blijven. Dit ritme hebben we nu al een tijdje en dat betekent dat ik best wel de kans heb om wat te doen. Als ik het maar doe! Dat betekent eerst een artikel voor mijn eigen site schrijven en daarna pas andere blogs lezen en video’s bekijken. Dat betekent ook minderen met Facebook en Instagram, want ik merk dat Social Media ook veel van mijn tijd opslurpt.

De combinatie van het moederschap, 28 uur werken en het huishouden valt mij dus heel erg mee! Ik vind het prima te doen en zit goed in mijn vel. Alleen vind ik het jammer dat het bloggen hier dus eigenlijk niet meer zo bij in past. Terwijl ik hier zo van baal, bedacht ik mij dat ik 2 keuzes heb: of stoppen met bloggen of tijd vrij maken voor bloggen. Ik koos voor het laatste. Ik heb besloten dat ik 1 vrije dag in de week gebruik voor het bloggen. Dat ik op die dag niet schoon ga maken en dat ik geen uitgebreide wandeling naar het dorp ga maken. Dat ik die ene dag achter mijn laptop zit en hard aan de slag ga.

Het is nu donderdag 13 juli 14.30 uur en dit is al het 3e blogje dat ik typ vandaag. En dan heb ik ook nog met Veerle gespeeld en kinderliedjes voor haar gezongen. Dus het lukt zeker wel om voor een aantal dagen vooruit te schrijven. En mocht ik ergens anders in de week nog tijd over hebben voor een blogje, dan typ ik er eentje extra.

Ik ga proberen of deze balans beter bevalt. Een blogdag dus. Dat schoonmaken komt morgen wel weer! En voor babyknuffelen blijft nog tijd genoeg over! Ik ben nog wel benieuwd naar jullie mening: welke blogonderwerpen vinden jullie leuk? Moet ik weer meer over fashion schrijven of vinden jullie de blogs over baby’s leuk? En moet mijn wekelijkse fotodagboek weer terugkomen of missen jullie die niet? Ik zou het fijn vinden als jullie in de reacties laten weten wat jullie graag lezen op mijn blog! Thnx!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Jorinda

  Ik vind je foto dagboeken en fashion artikelen altijd erg leuk om te lezen =)
  Liefs Jorinda

  17/07/2017 at 07:36
 • Reply Natascha

  Wat een herkenbare blogpost! Ik heb de afgelopen week precies dezelfde gedachte gehad. Ik ben welliswaar even helemaal thuis maar wel bezig met een nieuwe baan. En dat allemaal tegelijk is best veel 🙂 Knap dat je zoveel blogs achter elkaar kunt schrijven, ik ben daar zo slecht in!

  17/07/2017 at 20:14
 • Reply Sonja Van de Sande

  Wat goed hoe jij je leventje op orde hebt! Ik lees eigenlijk alles wel, reageer niet altijd.

  18/07/2017 at 20:48
 • Laat een reactie achter