Follow:
Overig

Mijn allereerste drip cake

Voor de verjaardag van mijn dochtertje bakte ik zelf cupcakes en die vielen goed in de smaak. Vanaf dat moment nam ik mijzelf voor om wat weer wat meer tijd te besteden aan lekkere dingen bakken. Bij Deleukstetaartenshop.nl mocht ik een mega bestelling doen en met die ingrediënten ging ik aan de slag. Ik besloot flink uit te pakken en voor het eerst een drip cake te maken.

Ik wilde graag een laagjestaart maken, maar ik denk dat het niet goed komt als ik een taart in gelijke lagen moet snijden. Ik zag deze Wilton Cake Pan Set Easy Layers (€15,90) en die leek mij perfect voor zo’n beginneling als ik. Vier lage taartvormen waarmee je heel gemakkelijk vier dunne taartjes kunt bakken, als ik de verpakking moet geloven.

Dit was wat ik ervan heb gebakken (haha!). Zoals je ziet zijn de bovenste en onderste laag echt perfect, maar de middelste twee lagen niet. Ik zal je uitleggen hoe dat komt: ik heb maar 1 rooster in de oven waar twee van de vier taartvormen naast elkaar op passen. De andere twee taartvormen heb ik op een bakplaat gezet, maar blijkbaar stond er eentje scheef. Daardoor is er beslag uitgelopen en daardoor zijn die lagen niet perfect. Leer voor de volgende keer: per 2 in de oven doen.

Ik heb voor deze taart trouwens de biscuitmix van FunCakes gebruikt (1kg €4,95). Ik heb daarvan 400 gram gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze biscuitmix echt heerlijk vind, de taart is uit zichzelf al lekker zoet. Ik hoefde er alleen maar eieren en water aan toe te voegen. De verhoudingen staan op de verpakking. Je kunt ook recepten voor taarten van hun webshop gebruiken.
De taartvormen hoefden maar 20 minuten in de oven (op 175 graden bij een heteluchtoven). Daarna heb ik de lagen laten afkoelen en dan kan het stapelwerk beginnen.

Ik heb ook de Funcakes botercrememix gebruikt (1 kg €5,65). Wat een lekkere botercreme kun je daarmee maken, echt heerlijk! Het enige nadeel aan deze botercreme is dat je niet zomaar wat bij kunt maken. Je moet namelijk eerst de mix met wat water mengen en dit een uur laten staan. Daarna kun je de boter eraan toevoegen. Op de verpakking stond omschreven hoeveel 1 portie was en ik heb iets minder dan 2 porties gemaakt. Dit bleek te weinig om de hele taart mee te vullen en volledig mee te bedekken. Een portie bijmaken ging niet, aangezien ik dan nog meer dan een uur zou moeten wachten. Ik heb er een roze kleurtje aan toegevoegd: Wilton Icing Color in de kleur pink (€2,20), zodat de taart mooi roze werd. Ik voegde er ook nog enkele druppels PME 100% Natural Flavour in de smaak aardbei (€3,10) aan toe, zodat de taart naar aardbei zou smaken.

Ik had ook een aantal hulpmiddelen besteld, waarmee ik de botercreme op de taart kon bedekken. Ik koos voor de PME Plastic Side Scraper (€1,75), de Wilton Comfort Grip Spatula Recht 22,5 cm (€5,05) om de botercreme er glad op te krijgen en de Wilton Basic turntable (€10,45) om de taart ondertussen rond te kunnen draaien. Daarna heb ik de taart 10 minuten in de koelkast gezet, zodat de botercreme iets harder kan worden.

Voor de chocolade heb ik de Funcakes Chocolade Melts Melk gekozen en deze au bain-marie gesmolten. Ik heb hier 125 gram voor gebruikt. Ik heb de gesmolten chocolade bovenop de taart gedaan en met de Wilton spatel heb ik deze naar de zijkanten gedaan, zodat de drip ontstaat.

Als de chocola nog zacht is, moet je er direct allerlei lekkers op leggen. Ik koos o.a. voor macarons, smarties, en mini mars uit de supermarkt. Ook heb ik er enkele bloemetjes van suiker aan toegevoegd die ook uit de webshop komen. Zet het geheel in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

En smullen maar! Ik vond de taart echt super lekker! Hij is niet perfect, maar wel goed gelukt zo voor de eerste keer! Inmiddels heb ik een soortgelijke taart gemaakt, alleen dan met een portie extra botercreme. De volgende keer ga ik denk ik weer eens cupcakes maken, ik zal eens op de website van Deleukstetaartenshop.nl kijken voor veel inspiratie en cupcake recepten.

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Monique

    Dat ziet er prachtig uit!
    De smaak was ook super, we hebben er afgelopen weekend met z’n allen heerlijk van genoten
    😋.

    18/04/2018 at 07:00
  • Laat een reactie achter