Follow:
Overig

Mijn meest gebruikte apps

Mijn mobiel is erg belangrijk voor me. Ik zou willen zeggen dat dit niet zo was, maar dan zou ik liegen. Ik wil mijn mobiel altijd bij me hebben. Ik kan mij niet voorstellen dat er jaren geleden geen mobiele telefoons waren, want hoe wisten we dan hoe laat de treinen reden? Of hoe konden we met de auto op een onbekende bestemming aankomen? Een mobiel is niet alleen handig, het geeft ook entertainment. Ik vertel jullie vandaag wat mijn meest gebruikte apps zijn op mijn iPhone X.

Ik zocht via Google op hoe ik terug kan vinden welke apps ik het meest gebruik. Ik vond een blog waarop precies stond hoe ik terug kan zien welke iPhone apps ik het meest gebruik.

Op nummer 1 staat…
Met stip op nummer 1 staat Instagram. Hier besteed ik echt de meeste tijd aan. Wat betreft het plaatsen zou ik echt wel actiever kunnen zijn. Op mijn timeline plaats ik af en toe iets, alleen mooie foto’s. Op instastories plaats ik veel vaker wat ik doe, heb gekocht of wat mij bezig houdt. Die foto’s hoeven niet strak, scherp en instawaardig te zijn, heerlijk! Toch is het plaatsen van foto’s niet hetgeen waar de meeste tijd naar uit gaat. Dat zit het hem vooral in het bekijken van andersmans foto’s en stories. Ik volg aardig wat mensen (405 op dit moment), dus je kunt je vast voorstellen dat er altijd wel iets te kijken valt. Ook gebruik ik de zoekfunctie erg vaak voor inspiratie. Binnenkort gaan we naar Disneyland en ik zoek nu al foto’s op om te kijken hoe het er daar uit ziet. Ook voor inspiratie op taartengebied zoek ik graag op Instagram. Instagram is eigenlijk de nieuwe Pinterest voor mij. Gedurende een vrije dag kijk ik wel een keer of 10 op Instagram.

Op plek 2 staat…
Daarna komt de internet app, ik gebruik de Safari app hiervoor. Wat kijk ik allemaal online? Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn laptop tegenwoordig niet zo veel meer gebruik als dat ik eerder deed. Ik gebruik mijn laptop nu alleen nog maar om te bloggen en om youtube video’s te kijken. Verder maak ik meer gebruik van mijn iPhone X. Ik vind dat makkelijker, omdat ik die altijd bij de hand heb. Maak ik een pasta met broccoli en wil ik weten hoelang de broccoli moet koken? Dat zoek ik dat even op via mijn mobiel. Zoek ik een nieuwe broek? Dan bestel ik die het liefst via mijn mobiel, want die kan direct de bankieren app openen. Shoppen doe ik dus ook het liefst via mijn iPhone X. Er zijn webshops die een eigen app hebben, wat heel handig is, maar anders bezoek ik de webshop gewoon via internet.

Op nummer 3 staat…
Whatsapp! Gedurende de dag sturen mijn man en ik altijd een appje naar elkaar. Met mijn beste vriendin gaat contact ook vaak via de app. Met mijn moeder en schoonmoeder app ik ook regelmatig en de gastouder van mijn dochtertje stuurt regelmatig een foto. En dan heb je nog al die mensen die heel af en toe een appje sturen. Ik ben echt blij met Whatsapp, want op die manier kun je contact hebben met iedereen, terwijl het je niks kost!

Op de 4e plek staat…
Facebook. Ik bekijk deze zeker veel minder vaak dan Instagram. Ik denk dat ik 2 a 3 keer per dag op Facebook kijk. Om te zien of bekenden van mij weer iets nieuws te delen hebben (zo leuk om oude klasgenoten te volgen), om het laatste nieuws bij te houden en om te zien welke acties webshops hebben. Ik ben zelf eigenlijk niet heel fanatiek als het op iets posten op Facebook gaat. Voor mijn blog probeer ik altijd wel de artikelen te delen op Facebook van Trendymama en af toe toe plaats ik een vakantie kiekje op mijn persoonlijke Facebook.

En op de 5e plek…
Volgt YouTube. Ik kijk graag bakvideo’s op YouTube, maar ik volg er ook een aantal mama’s waar ik graag de vlogs van bekijk. Al moet ik zeggen dat ik de vlogs vaker op mijn laptop bekijk (tussen de middag, met een broodje erbij) en dat ik de bakvideo’s vaker op mijn iPhone X bekijk (even snel, op de bank).

Dat was mijn absolute top 5. Als je het per week bekijkt, spendeer ik hier echt wel een aantal uren per week aan. De andere apps zitten daar ruim onder, met slechts een aantal minuten. Zo bekijk ik mijn mail altijd snel op mijn mobiel, maar beantwoord ik deze liever achter mijn laptop. De camera app gebruik ik wel regelmatig, maar ‘in even een foto maken’ gaat niet veel tijd zitten. Ik schreef laatst trouwens een artikel over hoe ik foto’s maak met mijn iPhone, mocht je dat nog leuk vinden om terug te lezen.

Ik ben benieuwd welke app jij het vaakst gebruikt?!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Kirsten

    Wat leuk om te lezen wat voor apps jij allemaal gebruikt. Ik gebruik de laatste tijd ook veel insta.

    01/12/2018 at 11:57
  • Laat een reactie achter