Follow:
Overig

Minder snoepen: zo doe je dat!

De lente is begonnen en de zomer is in zicht. Voordat we allemaal in bikini gaan, willen de meesten er nog wat kilootjes af hebben. Ik ben zelf geen voorstander van strenge diëten, want dat is moeilijk vol te houden. Mijn tip om enkele kilootjes af te vallen: niet meer snoepen! Laat die koekjes, chocolade en snoep maar eens staan en dan zul je zien dat je echt af gaat vallen!

Hieronder een aantal tips om dit goed vol te kunnen houden:

Vraag je partner/huisgenoot mee te doen. Samen minder/niet meer snoepen is een stuk makkelijker dan dit alleen te doen. Jullie kunnen elkaar steunen en zo hoef je niet te kwijlen als je je partner wel iets lekkers ziet eten.

Haal al het lekkers weg uit huis. Zoek de kasten uit en geef al het snoep en koek weg (want weggooien is ook jammer). Door niets in huis te hebben, maak je het jezelf ook niet te moeilijk.

Eet gezonde maaltijden. Sla geen maaltijd over en neem een goede en volledige maaltijd. Hiermee voorkom je dat je honger krijgt en dus aan het snaaien gaat.

snoepen1

Fruit is een goed alternatief. Fruit is meestal fris en zoet, een prima vervanger voor snoep dus. Neem een bakje druiven of wat gedroogde dadels.

Poets je tanden vaker. Als je je tanden hebt gepoetst heb je vaak geen zin om daarna iets te eten. De smaak van tandpasta laat je hongergevoel ook verdwijnen.

Drink voldoende water. Water is goed voor je, maar het zorgt er ook voor dat je maag gevuld is. Je kunt ook munt of stukjes fruit in je water doen, als je dat wat lekkerder vindt.

Doe bewuster boodschappen. Maak een lijstje, zodat je alleen met gezonde snacks thuis komt. Stop je papieren boodschappenlijstje in het hoesje van je Samsung Galaxy Note 3 of in je Huawei GR3 hoesje. Natuurlijk kun je ook de boodschappenlijst app downloaden.

Ga naar buiten. Maak een flinke wandeling en geniet van de natuur. Dit is goed voor je en op deze manier zul je niet gauw aan snoepen denken. Neem je mobiel mee en maak onderweg een aantal mooie foto’s van de bomen, de zon en grappige huisjes. Zorg voor een goede bescherming voor je mobiel en jezelf. Trek goede wandelschoenen aan en neem eventueel een paraplu mee!

Wil je een keer zondigen? Doe dit dan in de avond. We hebben allemaal geleerd dat snoepen in de avond niet goed is, want je verbranding is dan minder. Mijn eigen ervaring is dat als ik overdag snoep, ik de hele dag door blijf verlangen naar suikers. Als ik met mijzelf afspreek dat ik in de avond wat lekkers mag, kan ik daar de hele dag naar uitkijken en blijf ik niet de hele dag door snoepen.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Reacties

 • Reply Marushi

  Handige tips! Ik ben dit ook soort van aan het doen met mijn vriend haha. Soms word er nog weleens een zak chips of chocola het huis in gesmokkeld 😛 -x-

  17/04/2016 at 13:30
 • Reply Yara

  Wat een handige tips! Mijn grote zwakte is chips.(:
  Liefs,
  Yara

  17/04/2016 at 14:11
 • Reply Mariska

  Handig! Ik houd wel van snoepen dus er gaat regelmatig bij mij wat de maag in, dat kan wel wat minder 😛

  17/04/2016 at 16:20
 • Reply Saar

  Fruit eten is altijd goed. Let wel op de suikers in het fruit 😉

  17/04/2016 at 20:43
 • Reply Jeapiebel

  helemaal mee eens..ik wil zelf ook een paar kilo er af. 😉 De laatste tip ga ik kijken wat ik op reageerde.

  17/04/2016 at 21:14
 • Reply Irene

  Super tips!! Ik ga er aan werken! ?

  24/04/2016 at 09:23
 • Laat een reactie achter