Follow:
Baby/kind

Moderne en hippe wasbare luiers

Wasbare luiers waren jaren geleden heel normaal. Tegenwoordig hebben we wegwerpluiers, wat wel zo gemakkelijk is. Toch zijn de wasbare luiers weer terug, maar dan net iets anders. Veel hipper dan toen, maar nog steeds goedkoper dan de wegwerpluier. Mijn eerste reactie was: ‘oh nee’, omdat het mij niet hygiënisch leek. Ik heb mij er eens in verdiept en kwam toen uit bij Nappy’s.nl.

Dat is een webshop met allerlei soorten wasbare luiers. Maar waarom zou je voor een wasbare luier kiezen? Op hun site zetten ze een aantal voordelen onder elkaar:
– goed voor het milieu
– fijner voor de billetjes
– eerder zindelijk
– geld besparen

Allemaal voordelen die natuurlijk heel goed zijn, maar hoe zit het met het uitwassen? Nappy’s.nl adviseert om de luiers in een luieremmer met een wasnet te bewaren. Dit wasnet kan dan met de luiers en al in de wasmachine. Draai eerst een voorwas met een heel klein beetje wasmiddel. Laat de wasmachine al het vuile water wegpompen en draai vervolgens de hoofdwas op 40 of 60 graden met meer wasmiddel. Laat ze bij voorkeur aan de waslijn drogen. Op de site staat ook dat de poep van baby’s die borstvoeding krijgen, op deze manier de wasmachine in kan. Krijgt je baby kunstvoeding of al vaste voeding, maak dan gebruik van een inlegvelletje die je weg kunt gooien.

Nappy’s.nl heeft verschillende soorten wasbare luiers. Ik ga alle soorten hier niet uitleggen, maar als je benieuwd bent kun je even op hun website kijken. Bij elk soort leggen ze uit wat de voordelen en de nadelen zijn. De prijzen zijn ook heel verschillend, variërend van 8 euro tot 30 euro. Je hebt natuurlijk een aantal luiers nodig (afhankelijk van hoevaak je wilt wassen) en dat kan even een investering zijn, maar met een paar weken heb je dat geld er al uit als je het vergelijkt met de wegwerpluiers.

Ze hebben ook wasbare zwemluiers.  Ze zien eruit als een zwembroekje, dus die hoef je niet meer te kopen. De wasbare zwemluier sluit goed aan en in de luier zit een netje waardoor de poep in de luier blijft.

Ik vind het opvallend dat ze er allemaal zo leuk uit zien! Er worden echt onwijs leuke kleurtjes en patroontjes gebruikt voor de wasbare luiers! Je moet voor jezelf nagaan of een wasbare luier bij je past en of dat is wat je wilt. Twijfel je nog? Daar heeft Nappy’s iets geniaals voor bedacht! Je kunt namelijk wasbare luiers huren bij ze! Je betaalt €1,- per week per product. Op deze manier kun je verschillende wasbare luiers proberen, om te kijken welke bevalt en welke niet. Houdt er wel rekening mee dat je enkele euro’s extra betaald voor de borg, maar als je de luiers weer retours stuurt krijg je dit bedrag (min de kosten van de huur) weer teruggestort.

Hoe denk jij over wasbare luiers?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Marije Nieuwenhuis

  Ik heb erover nagedacht maar ik hou het toch bij wegwerpluiers. Ik ben wat kuiers betreft van het gemak en dat vind ik in een wegwerpluier. Nu speelt het ook mee dat Steven geen last heeft van een wegwerpluier. Je kon in Zwolle eerder je vuile wegwerpluiers naar een verzamelpunt brengen waar ze werden gerecycled. Maar dat is helaas niet meer. Hopelijk komt dat weer in het kader van het milieu. Misschien een keer een wasbare zwemluier. Dat is misschien nog wel wat. Ik wist niet dat die er ook wasbaar waren (wat eigenlijk best logisch is als ik erover nadenk haha) Zelf een keuze gemaakt?

  25/05/2017 at 23:06
  • Reply Bertine

   Ik blijf ook bij de wegwerpluiers, lekker makkelijk inderdaad. De wasbare zwemluier leek mij wel een optie, al hebben we net schattige badbakjes in huis. Maar wie weet voor de toekomst? Jammer dat Zwolle geen verzamelpunt meer heeft. Heb ik hier ook voor gekeken, maar wij hebben dat hier ook niet 🙁

   25/05/2017 at 23:16
 • Reply Froukje

  Hi Bertine, wat een leuk artikel 🙂 Door de leuke printjes is het helaas niet meer zo goedkoop want elke keer als ik iets nieuws zie wil ik dat hebben, haha.

  03/07/2017 at 23:06
 • Laat een reactie achter