Follow:
Fashion

Naamketting (voor moeders)

Het liefst ben ik omringd door de mensen die ik het meest lief heb. Dat kan natuurlijk niet altijd. Om ze toch altijd een soort van dichtbij je te hebben, kun je een sieraad dragen met hun naam/namen. Een mooie mamaketting met daarop de naam van je kind, een familiehanger met alle namen van je kinderen of een naamketting met daarop de naam van je geliefde.

Naamketting 
Een naamketting is er voor vrouwen van elke leeftijd. Jaren geleden droeg ik een naamketting met mijn eigen naam. Toen ik een relatie kreeg, had ik een naamketting met allebei onze namen eraan en een hartje. Nu draag ik een ketting met alleen de voorletter van mijn dochtertje. Zo zie je maar dat een naamketting wel een andere betekenis krijgt in de loop van de tijd, maar dat het eigenlijk past bij elke leeftijd.

Mama sieraden
Mama sieraden zijn nog nooit uit de mode geraakt. Vroeger droegen veel vrouwen een ketting met het bekende ‘moeder-kind’ symbool. Tegenwoordig zien we veel vaker een gepersonaliseerd sieraad met daarop de namen of letters van de kinderen. Je kunt voor een gewone naamketting gaan, met daarop de naam van je kind. Maar je kunt ook voor een paar voetjes gaan met de naam en geboortedatum van je kindje. Of een hangertje in de vorm van een jongetje of een meisje met daarop de naam.

Familie sieraden
Natuurlijk kun je meerdere naamkettingen met elkaar combineren, maar als je meerdere kinderen hebt, wil je de namen misschien ook wel in 1 ketting terug laten komen. Kies een hart waarop je alle namen laat graveren of ga voor een stamboom met alle namen er omheen. Of voor een cirkel waar alle namen op gegraveerd staan. Een ketting waarbij 3 harten met elkaar verbonden zijn, is ook erg mooi en speciaal.

Letter hanger
Ik heb dus zelf een kettinkje met daaraan de voorletter van mijn dochter. Van mij hoeft het niet dat haar naam voor iedereen te lezen is. Toch draag ik graag altijd iets bij me, wat mij aan haar doet denken. Het is dus maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat.

Goud of zilver
Alle kettingen zijn zowel in het zilver als in het goud verkrijgbaar. Beiden blijven levenslang mooi, al zul je het zilveren sieraad af en toe moeten poetsen. Kies vooral wat bij je past, wat je mooi vindt en welke andere sieraden je erbij zult dragen. En natuurlijk welk budget je eraan uit wilt geven. De zilveren sieraden zijn heel betaalbaar, vanaf €29,95. Voor de gouden sieraden betaal je meer, omdat goud kostbaarder is.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter