Follow:
Beauty

Onzichtbare zonnemist voor het gezicht

Zonnebrandcreme op mijn gezicht, ik heb daar altijd zo’n hekel aan! Het smeren zelf vind ik op zich geen probleem, maar ik ondervind er altijd wel veel nadelen aan. Zo voelt mijn gezicht na het smeren heel erg plakkerig en glimt het. En dan moet je ook goed opletten dat het geen witte strepen achterlaat. Ook krijg ik nadien altijd puisten, zelfs met speciale zonnebrandcreme voor het gezicht. Vooral na een vakantie zit ik er altijd helemaal onder. Ik kreeg de mogelijkheid om een zonnemist te proberen die niet zichtbaar is en die niet plakt. Ik hoopte ook meteen dat het de puisten achterwege zou laten. Laatst was ik een weekje op Ibiza en dat was de ideale plek om de zonnemist uit te proberen.

Het gaat om de Anthelios gezichtsmist van het merk La Roche-Posay. Het is een kleine flacon met een inhoud van 75 ml. Deze is geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de gevoelige huid. Het is een perfecte zonnebrand voor het gelaat, omdat de spray vernevelt en daardoor niet zichtbaar is. De mist heeft SPF50, een hoge beschermingsfactor tegen de UVA en UVB stralen (Geen idee wat het verschil is? Raadpleeg Google dan even!).

Ik ben echt super enthousiast over deze Anthelios zonnemist van La Roche-Posay! Allereerst is het een kleine flacon, wat ik heel handig vind om mee te nemen. Je mag hem zelfs meenemen in je handbagage als je met het vliegtuig gaat.
De eerste keer dat ik de mist gebruikte, heb ik mijn gezicht een keer of 3 voorzien van spray. Uiteraard niet met opzet, ik voelde de mist gewoon niet! Na 3 keer had ik door dat het bij de eerste keer waarschijnlijk al wel goed was geweest. De keer daarna hield ik het dus bij 1 keer, maar ik vond het wel lastig om erop te vertrouwen dat ik goed tegen de zon beschermd was. Ik voelde namelijk niets op mijn gezicht. Het plakte niet, het glom niet. Toch bleek de zonnemist wel degelijk zijn werk te doen. Ik heb urenlang in de zon kunnen zitten en ben niet verbrand. Mijn sproetjes zijn wel vermenigvuldigd.
Ik vind het heerlijk om deze zonnemist te gebruiken! Geen vies gevoel op mijn gezicht en toch goed beschermd tegen de zonnestralen. Ideaal!

Op de dagen dat ik niet aan het zwembad lag, maar dat we naar de Hippy Market gingen of naar Eivissa, heb ik de zonnemist over mijn make-up aangebracht. Dat ging prima, mijn make-up zat er nog precies zo op zoals ik het had aangebracht. Ook dat vind ik echt een groot verschil in vergelijking met een gewone zonnebrandcreme.

Waar ik op hoopte was dat ik ook geen puisten zou krijgen van deze mist. Van (speciale gezichts)zonnebrandcremes krijg ik altijd puisten na de tijd. Met deze mist had ik dat dus niet en dat is echt wel heel erg fijn! Want na een weekje vakantie zit ik niet te wachten op een groepje puisten.

Het is geen goedkope zonnebrand. Voor een flacon van 75 ml betaal je tussen de €10,95 en €12,50 (afhankelijk van waar je het koopt: dit kan online of bij een apotheek). Echter vind ik de werking ervan zo goed en vind ik het mega fijn dat mijn gezicht niet meer plakkerig aanvoelt, dat ik dat geld er wel voor over heb. Na 1 week Ibiza (met veel zon) is de flacon aardig leeg geraakt. We hebben het met z’n tweeën gebruikt en als ik een schatting moet doen, denk ik dat er nog maar voor 1/4 in de flacon zit. Ondanks dat ga ik dit product zeker opnieuw halen!

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter