Follow:
Moederschap

Ook moeders kunnen sporten

Wil je als moeder zijnde graag sporten, maar lukt je dat niet omdat je niet weet waar je je kind(eren) dan moet laten? Er zijn genoeg oplossingen om ook te kunnen sporten als je kinderen hebt. Je kind kan juist helpen met een goede workout. En wist je dat er tegenwoordig sportscholen bestaan die kinderopvang bieden?

Sportschool met kinderopvang
Er bestaan tegenwoordig sportscholen die kinderopvang aanbieden. In grote steden is dit vast al heel normaal, maar voor mij was dit compleet nieuw toen ik laatst zag dat dit in mijn dorp aangeboden werd. Super handig natuurlijk, want dan kun je gewoon je kind meenemen naar de sportschool. Je hoeft geen oppas te regelen en vaak zitten de kosten bij je abonnement inbegrepen.

Sporttoestellen voor thuis
Je kunt natuurlijk ook zelf een sporttoestel (of meerdere) aanschaffen. Misschien dat een crosstrainer nog wel bij je in de slaapkamer past. Terwijl je kind een middagslaapje doet, kun jij lekker even aan sport doen.

Workout met je kind
Online zijn er verschillende workouts te vinden, die je samen met je baby/kind kunt doen. Zo kun je buikspieroefeningen doen terwijl je je baby vasthoudt. Of zet het gewicht van je kind in om je armspieren te trainen.

Hardlopen achter de kinderwagen
Je gebruikt de kinderwagen vast regelmatig als je gaat lopen, dus waarom niet als je gaat hardlopen? Je kunt prima een rondje hardlopen terwijl je kind in de kinderwagen ligt/zit. Dikke kans dat je baby lekker in slaap valt door het gehobbel en als je kind al wat ouder is dan zal hij of zij het vast heel grappig vinden.

Wandelen of fietsen is ook sport
Een grote wandeling maken is ook sporten, net als een heel stuk fietsen. Een goede optie als je niet zo van sporten houdt. Ga samen naar het bos! Je kunt ook de fiets pakken en naar de kinderboerderij in een plaats verderop fietsen. Leuk voor je kind, leuk voor jezelf en daarnaast pak je dan direct wat beweging mee!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter