Follow:
Baby/kind

Op vakantie met een dreumes/peuter: inpaklijst

Een maand geleden zijn we naar Ibiza geweest. Het was voor Veerle de 3e vliegvakantie en ze heeft het weer super goed gedaan. De vorige keer dat we op vakantie gingen, was ze nog een baby. Nu is ze een dreumes en dat betekent dat we weer hele andere dingen mee moesten nemen. Aangezien het vakantieseizoen eraan komt, deel ik met jullie mijn inpaklijst voor een dreumes/peuter. Ongeacht of je nu gaat vliegen of gaat kamperen.

 • Kleertjes
  Natuurlijk bekijk je voor vertrek de weersverwachting van je bestemming. Daar zoek je de kleertjes op uit. Houdt er ook rekening mee dat het ‘s avonds best wel af kan koelen, neem daarom ook vestjes en lange broeken/leggings mee. Vergeet ook de sokken niet.
 • Rompers
  Een romper draagt je kindje elke dag, maar die zijn ook makkelijk met de hand uit te wassen en ze drogen snel. Het is dus echt niet nodig om er heel veel mee te nemen. Ik nam trouwens geen pyjama’s mee, maar liet mijn dochtertje in een romper en een slaapzak slapen.
 • Slaapzak
  Een slaapzak is heel makkelijk: je hoeft geen dekentjes mee te nemen!
 • Hydrofiele doeken (XL)
  Ik gebruik zelf nauwelijks meer hydrofiele doeken, alleen nog maar als onderlegger bij het verschonen. Afhankelijk van of je het nog wel veel gebruikt of niet, neem je er een aantal mee. XL Hydrofiele doeken gebruik ik wel heel veel, vooral om mijn kindje mee af te drogen. Op vakantie gebruikte ik deze ook als gordijntje voor de buggy en als dekentje. Ik had er 3 mee en dat was prima. Ze zijn namelijk ook makkelijk uit te wassen en snel weer droog.
 • Schoentjes
  Mijn dochtertje had een paar sneakers aan en ik nam een paar sandaaltjes voor haar mee. Mijn dochtertje kon op het moment van vertrek nog maar een paar pasjes zetten, maar kroop nog vooral. Daarom kocht ik een paar goedkope sandalen, speciaal voor de vakantie.
 • Luiers/billendoekjes
  Ik had 10 luiers meegenomen, voor onderweg en de eerste dag. Daarna heb ik bij de supermarkt daar een pak luiers gekocht. Luiers nemen namelijk erg veel ruimte in beslag in je koffer en dat is jammer. Ik had trouwens ook 1 klein pakje billendoekjes mee en de rest kocht ik ook daar. Luierzakjes had ik wel zelf meegenomen.
 • Drinkbeker/flesje
  Mijn dochtertje drinkt altijd uit een rietjesbeker en die nam ik dan ook voor haar mee. Elke avond is ze nog gehecht aan melk uit een flesje en dus namen we ook een flesje mee.
 • Bakje/plastic zakjes
  Ik nam ook een bakje mee en plastic zakjes. Op deze manier kon ik wat extra eten meenemen (we hadden all inclusive) voor ons kind voor onderweg. Heel handig om altijd iets te eten bij je te hebben. Het bakje gebruikte ik ook als bord, omdat ze in restaurants vaak geen plastic servies voor kinderen hebben.
 • Slab
  Je kunt wegwerp slabbers kopen, maar ik had een plastic slab meegenomen. Die houdt je heel gemakkelijk onder de kraan na het eten.
 • Buggy
  Thuis hebben we een luxe combi kinderwagen, maar die neem ik niet graag mee op vakantie. Ik ben bang dat hij tijdens de reis (met vliegtuig) beschadigd, maar ik wil er ook mee door het zand kunnen. Wij hebben daarom een goedkope paraplubuggy gekocht. Deze mag je ook meenemen tot aan het vliegtuig. Ben je nog op zoek naar een goedkope buggy? Op Ikwordmama.nl zijn ze al te koop vanaf €30,-.
 • Zwemspullen
  Voor Veerle nam ik een zwempakje mee voor het zwembad, maar ook een uv zwempak met lange mouwen, voor het strand. We namen een zwemband mee (swimtrainer) en een pak zwemluiers (13 stuks voor 8 dagen, de helft ging weer mee terug).
 • Zonbescherming
  Ik nam ook nog een zonnehoedje en een petje mee. En natuurlijk zonnebrandcreme factor 50 voor baby’s.
 • Toilettas
  Ik had een toilettasje meegenomen met daarin mini Zwitsal producten, een thermometer, tandenborstel + tandpasta en vitamine D druppels. Voor de nacht gebruikt ze een speen en ook die zat in haar toilettas.
 • Speelgoed
  Ik vond het best lastig om na te gaan hoeveel speelgoed ik mee moest nemen voor mijn dreumes, want waar zou ze zich de hele week mee vermaken? Uiteindelijk bleek ze niet veel nodig te zijn. We namen een knuffel mee, een paar boekjes, een dier met geluid en ook een aantal blokjes. Ik had voor het strand ook nog een hark en schep mee en een kleine gieter (geen emmer: veel te groot!). Neem vooral niet te veel mee. Een kind vermaakt zich wel op het strand, in het water en met alle nieuwe dingen die hij/zij tegenkomt.
 • ID kaart
  Natuurlijk heeft je kindje ook een ID kaart nodig, vergeet die niet! Neem ook het pasje van de zorgverzekering mee.

Nu heb ik geen ervaring met kamperen met kinderen, omdat wij altijd naar een hotel gaan. Ik begrijp dat je veel meer nodig hebt als je gaat kamperen. Dan moet je ook je eigen kinderstoel en campingbedje meenemen. Misschien ga je wel met je eigen caravan of zoek je nog een tent. En dan komen er nog veel meer extra accessoires bij, die je vast kunt vinden bij Outdoorextreme.nl.

Ik ben wel benieuwd: gaan jullie kamperen of naar een hotel met de kids?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Manon

  Goede tip van de slabber! Toen we met Vic op vakantie zijn geweest was hij bijna 1.5 en had toen geen slabber meer. Maar als we straks met Jim op vakantie gaan is hij net 7 maand en moeten er dus slabbers mee, maar hoef er nu maar 1 mee te nemen 👍😀

  24/06/2018 at 07:50
  • Reply Manon

   Scheelt weer ruimte in de koffer 😂

   24/06/2018 at 07:51

  Laat een reactie achter