Follow:
Moederschap

Plog: Een (vrije) dag uit mijn leven als (bloggende) mama

Dat je leven heel erg verandert als je moeder bent, dat is wel zeker. Dat je helemaal geen vrije tijd meer hebt, dat ervaar ik niet zo. Het leek mij leuk om eens gedurende de dag foto’s te maken en jullie een kijkje in mijn leven te geven van dit moment. Wat doe ik allemaal op een vrije dag? Hoeveel tijd breng ik met mijn dochtertje door? Heb ik tijd voor mijzelf? En tijd voor mijn blog?

Maandag 7 augustus. Ik hoor mijn dochtertje om 5.45 uur zachtjes huilen. Veel te vroeg, dus ik doe haar een speentje in. We slapen allebei verder. Mijn wekker gaat vervolgens om 8.15 uur. Ik hoor mijn dochtertje brabbelen, ze is al wakker. Ze is bijna altijd op een heerlijk tijdstip wakker en zo niet, neemt ze nog wel een paar uurtjes genoegen met haar speen. We kunnen dan allebei nog lekker even verder slapen. Heerlijk! Als eerste fris ik Veerle op en kleed ik haar aan. Ze draagt een playsuit van de Wibra, die we laatst in de sale hebben gekocht.

Ik neem haar mee naar beneden en geef haar te drinken. Ik zet vervolgens de wasmachine aan.

Daarna ontbijt ik zelf. Bijna altijd begin ik de dag met 2 beschuiten en een kop sinaasappelsap.

Ik neem Veerle mee naar boven en laat haar in haar ledikant spelen. Eerder legde ik haar op een kleedje, maar tegenwoordig rolt ze daar vanaf en trekt het kleed dan over zich heen. Niet handig en dus gebruik ik het ledikant maar even als box, als ik zelf bezig ben. Ik begin met het schoonmaken van de douche. Daarna neem ik zelf een douche.

Ik trek dit jurkje aan van de Mango. Met een paar slippers van Michael Kors.

Ik neem mijn dochtertje mee naar ons grote bed en samen spelen we een hele poos. Ik zing K3 liedjes voor haar, we spelen met knuffels en ander speelgoed en de laatste tijd doen we een nieuw spelletje: ‘wie kan het hardst gillen?’ Veerle begint met gillen en ik ga na haar, waarop zij daarna weer gilt. Zo schattig!

Daarna gaat Veerle naar bed. Ik strijk een wasje, vouw een wasje en hang de net gewassen was op het wasrek. Ook ruim ik het aanrecht op en pak de vaatwasser uit en in.

Dan is het bijna half 12 en heb ik even tijd voor mijzelf. Ik drink thee, eet een krentenbol en kijk een video van een van mijn favoriete vloggers.

Daarna lak ik mijn nagels met gellak. Ik gebruik de laatste tijd alleen nog maar gellak, want gewone nagellak blijft niet meer lang zitten bij mij. Hier kan ik 2 weken mee vooruit dus dat is ook wel gemakkelijk.

Veerle heeft een kleine 2 uurtjes geslapen en het is tijd voor lunch. Voor haar een flesje melk en voor mij een boterham. Als ik eet, zit ze gezellig naast mij, in de kinderstoel.

Na de lunch trek ik mijn (nieuwe) sneakers aan, want ik ga een stuk wandelen. Dat lukt niet op slippers dus die wissel ik om voor deze.

Samen op pad. We gaan een pakketje wegbrengen en wat anti-muggen spul kopen.

Ik ben nu al 2 nachten laat in slaap gevallen, omdat een mug mij heeft geplaagd. Tijd voor een anti-muggen stekker en nog meer anti-muggen gedoe. Hopelijk werkt dit. We gingen ook nog langs de supermarkt voor een zak wokgroente, voor de volgende dag.

Daarna bracht ik Veerle weer naar bed en ging ik zelf bloggen. Ik maakte de outfitpost, die gisteren online kwam. Ook maakte ik alvast een begin aan dit artikel, want ik had al wel in de gaten dat ie veel foto’s zou bevatten.

Ik at lekker een hele (!) meloen. Heb ik mijn portie fruit voor vandaag ook weer binnen, haha!

Voordat ik ga koken, heb ik nog net even de tijd om de konijnenhokken schoon te maken.

En terwijl ik aan het koken ben, wordt mijn kleine meisje wakker. Ik geef haar een flesje en ga dan verder met koken. Mijn man komt ondertussen thuis van zijn werk en ik zet ons meisje in de kinderstoel buiten bij hem. Ze wil er tegenwoordig bij zitten als wij aan het eten zijn.

Dit eten we: witlof met ham en kaas uit de oven, gebakken bistro krieltjes en een zigeuner gehakt schnitzel.

Veerle krijgt daarna gepureerde doperwten. Ik maakte even een foto en voordat ik het wist had ze de lepel al te pakken, haha!

Daarna was het baby-bad-tijd. Even lekker in badje en daarna het laatste flesje en nog even knuffelen voor het naar bed gaan. Precies om 20.00 uur ligt ze erin. Ze gaat meestal tussen 19 en 20 uur naar bed, afhankelijk van tot hoe laat ze ‘s middags heeft geslapen.

Mijn man is druk bezig met het leggen van het laminaat. Alleen de plakplinten is een rotwerk. Ik help hem er even mee, maar we komen er niet helemaal uit.

Om 21.30 uur trek ik mijn lounge broek aan en gaan we nog even buiten zitten wat drinken. Het begint dan al snel donker te worden. We zoeken online nog even naar een vakantie en ik typ dit blogje af. Dan is de dag alweer voorbij. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een best productieve dag was, zo zijn ze niet altijd. Maar ik heb genoten van deze dag!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Reacties

 • Reply Jorinda

  Wat leuk om te zien =)
  Inderdaad een productieve dag zo !
  Liefs Jorinda

  09/08/2017 at 09:26
 • Reply Laura | I scream beauty

  Leuk om te zien! Klinkt als een heerlijke dag! Fijn om zo lekker in en om het huis bezig te zijn met je kleine meisje om je heen!

  09/08/2017 at 21:25
 • Reply Sandra

  Je hoeft je niet te vervelen!!
  Witlof met ham en kaas is lekker hea!?

  10/08/2017 at 14:11
 • Reply Sonja Van de Sande

  Jij was goed bezig!

  12/08/2017 at 19:36
 • Reply Dhini

  Die plakplinten vind mijn man ook rot werk en tot nu toe niet goed bij ons en of helemaal nog niet klaar. Leuke plog

  17/08/2017 at 16:45
 • Laat een reactie achter