Follow:
Baby/kind

Tips voor als je kind uit logeren gaat

Veerle gaat af en toe uit logeren bij haar opa’s en oma’s. Ze vindt dat erg leuk en vindt het helemaal prima als we haar achterlaten. Ze is een makkelijke slaper en gelukkig slaapt ze bij een ander net zo goed als thuis. Maar wat nemen we mee als ze uit logeren gaat? En hoe bereiden we haar daar op voor?

De voorbereiding
Veerle is natuurlijk een dreumes en ervaart het logeren heel anders dan een kind dat al veel ouder is. Toch vertel ik haar altijd halverwege de dag dat ze die middag of avond naar opa en oma gaat en dat ze daar dan blijft slapen. Ik vroeg mij eerder altijd af of ze dat wel begreep, maar nu ze kan praten merk ik dat ze het wel begrijpt. Je ziet dan aan haar dat ze het helemaal leuk vindt om naar opa en oma te gaan.

Dezelfde spullen als thuis
Ik pak natuurlijk haar tas in en zorg ervoor dat ze dezelfde spullen meeneemt die ze thuis ook gebruikt met het slapengaan. Zo geef ik haar een pyjama mee, haar slaapzak, haar speen en natuurlijk de knuffels die thuis ook in haar bedje liggen. Als je kind ouder is, kun je hem of haar ook zelf vragen wat ze graag mee willen. Kinderen liggen bij een ander waarschijnlijk in logeerbedden en als ze dan hun eigen spulletjes hebben, doet dat ze toch aan thuis denken. Misschien hebben opa en oma wel een speciale kinderkamer gemaakt (er staan verschillende bedden met hele leuke kinderkamer inspiratie op Lusanna.nl). Als er geen logeerbed of campingbedje is dan kun je die ook van huis meenemen natuurlijk.

Neem vrolijk afscheid
De manier waarop jij afscheid neemt, is ook heel bepalend voor hoe je kind reageert. Neem jij vrolijk afscheid en wens je je kind veel plezier, dan is de kans groter dat je kind vrolijk terug zwaait dan wanneer jij huilend je kind af zet. Natuurlijk ligt het ook aan het karakter van je kind hoe hij of zij reageert, maar probeer uit te leggen dat het vast heel gezellig wordt en dat jullie elkaar de volgende dag weer zullen zien. Ga in elk geval niet stiekem weg.

Inpaklijst:
– luiers
– billendoekjes
– luierzakjes
– pyjama
– slaapzak (bij oudere kinderen evt. eigen kussen of deken)
– speen
– pyjama
– rompers
– schone kleding
– knuffels
– speelgoed
– boekje
– tandenborstel + tandpasta
– shampoo + wasgel
– XL hydrofiel doek
– vitamine druppels
– borstel (en evt. haarknipjes)
– eigen beker/bord/bestek
– evt. eigen eten (bv. babyvoeding, pap of brood)
– evt. autostoel of buggy

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter