Follow:
Overig

Tips voor het kopen van een mamafiets + fietsstoeltje

Als je kindje goed kan zitten, kun je hem of haar meenemen op de fiets. Veerle kon dat afgelopen winter, maar toen was het geen lekker weer om rond te fietsen met een kleintje. Echter ging ik al wel vast op zoek naar een mamafiets en een fietsstoeltje. Ik moest mij er ook even in verdiepen, voordat ik een keuze kon maken, en die tips deel ik graag met jullie.

Mamafiets of gewone fiets?
Je kunt natuurlijk je kindje vervoeren op een gewone fiets, maar er zit zeker wel verschil tussen een mamafiets en een gewone fiets. Zo heeft een mamafiets een lage instap, een grotere afstand tussen het zadel en het stuur, een stuurslot (zodat je stuur recht blijft staan, zelfs met kindje voorop), een standaard met dubbele poten en versnellingen. Ik had zelf een omafiets en die is echt heel mooi, maar totaal niet handig als je een kindje wilt vervoeren. Er zitten namelijk geen versnellingen op en die heb je echt wel nodig met dat extra gewicht voorop. Ik had de keuze dan ook snel gemaakt: er zou een mamafiets komen!

Nieuw of tweedehands?
Voor een nieuwe mamafiets, van een goed merk, ben je tussen de €600,- en €900,- kwijt. Voor dit geld heb je dan wel een fantastisch hippe mamafiets. Aangezien ik weinig fiets (want ik wandel liever of pak de auto), koos ik ervoor om te kijken naar een tweedehands fiets. Er zijn fietsenwinkels die tweedehands fietsen verkopen, maar ook zij vragen nog aardig wat geld hiervoor. Ik hield ook marktplaats in de gaten en zo kwam het dat ik afgelopen januari een geschikte fiets tegen kwam. Ik vond een Gazelle Bloom mamafiets hier in de buurt. Een van de beste mamafietsen die er zijn. Het is wel een oudere versie, dat is te zien aan de kleuren, maar dat vind ik niet erg. Een fiets van een goed merk kan namelijk heel lang mee. Ik vond het wel belangrijk dat de fiets er nog fatsoenlijk uit zag en dat was gelukkig het geval. Voor iets meer dan €200,- kon ik deze fiets overnemen.

Fietsstoeltje
Toen kwam nog de zoektocht naar een fietsstoeltje. Ook hiervoor heb ik in eerste instantie op marktplaats gekeken, maar daar vond ik alleen hele ouderwetse. Ik wilde wel een modern stoeltje en daarom besloot ik een nieuwe te kopen. Maar welke? Er zijn zoveel soorten dat ik geen idee had. Ik zocht via Google naar een aantal opties. Als eerste keek ik welke merken momenteel het meest verkocht worden. Daarna zocht ik een aantal modellen uit die nog enigszins betaalbaar waren. Ik vroeg op Instagram welke fietsstoeltjes aanraders zijn en ik kreeg heel veel reacties van andere moeders. Er werden verschillende typen van Bobike en Yepp genoemd. Toevallig hadden veel andere moeders de Bobike exclusive mini en die had ik ook gezien voor een leuke prijs en ik had er al veel goeds over gelezen. Dat gaf mij de doorslag, die fietsstoel heb ik toen besteld. Ik ben er heel tevreden over! Het fietsstoeltje is gemakkelijk te monteren, mijn dochtertje zit er goed in en de riempjes zijn snel vast te maken. Het enige nadeel is dat er een kussentje in zit en dat schijnt niet handig te zijn als het heeft geregend. Voor mij persoonlijk is dat geen enkel probleem, want mijn fiets staat in de schuur en als het regent pak ik de auto.
Mocht je geen social media hebben dan kun je natuurlijk ook andere mama’s in jouw omgeving om advies vragen!

Windscherm
Ik vroeg mij alleen af of ik wel of niet voor een windscherm zou kiezen. Het leek mij wel handig, maar het maakt je fiets wel in 1 klap minder mooi. Als je moeder bent kies je natuurlijk niet voor het mooiste, maar wel voor het beste voor je kind en daarom bestelde ik ook het bijpassende windscherm van Bobike. Die klik je heel handig op het fietsstoeltje. Ik ben blij dat ik deze ook heb besteld, want zo zit Veerle altijd uit de wind.

Andere mama’s: kochten jullie een speciale mamafiets of niet?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter